Miskatonic
Vale Tudo Championship
Najlepsza byłaby Bastka bo już pustaTo nie są tanie rzeczy i musisz mu dostarczyć czyjąś głowę
![]()

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Najlepsza byłaby Bastka bo już pustaTo nie są tanie rzeczy i musisz mu dostarczyć czyjąś głowę
![]()

W sumie jeszcze dodam, że projekty można też robić za pomocą ai, wrzucasz zdjęcie, rysunek techniczny i w dwie-trzy minuty masz gotowy projekt.Nic poza drukarką, która ma swoje oprogramowanie. W necie jest pełno gotowych projektów. Jak sam chcesz tworzyć projekty to są też darmowe softy jak freecad albo darmowa licencja na fusion 360 (tu na własny użytek, nie komercyjny).
Z ciekawości ktoś powie czy rzeczywiście warto? Potrzeba dużo miejsca? Ktoś próbował tym drukować miniatury za pomocą mniejszych dysz, czy wtedy jednak wymagana żywiczna drukarka?
No i żywiczna to już jednak nie w domu tylko w pomieszczeniu z odprowadzaniem wyziewów. Chyba że jesteś drapieżnym lwem zJeśli zależy Ci na niemal idealnej jakości to żywiczna ale tam więcej zabawy ze wszystkim. Przy filamentach mniej zabawy, szczególnie gdy masz np. AMS. Wielokolorowe wydruki to w chuj czasu zajmują ale AMS przydaje się przy automatycznej zmianie kolorów (praktycznie bezobsługowa). Wydrukujesz coś, odklejasz od płyty i możesz puszczać kolejny wydruk z innego materiału/koloru. Dzisiejsze drukarki same kalibrują głowicę i poziomują stół. Druki z filamentu można szlifować i malować. Co do miejsca to u mnie Kobra S1 stoi na ikeowym kallaxie 2x2. Jest miejsce na drukarkę, izopropanol 5l i sporo rolek z filamentem.
Prąd+filamrent+wysyłka to już pewnie w okolicach stówyby się zakręciło. To już nie wim czy by się na Twoim miejscu nie opłacało pomyśleć o swojej drukarce
ile chcesz za taką?

@Miskatonic kupuj drukarkę, jebać już tę lampkę, pomyśl, że mógłbyś wydrukować sobie np. trebuszPrąd+filamrent+wysyłka to już pewnie w okolicach stówyby się zakręciło. To już nie wim czy by się na Twoim miejscu nie opłacało pomyśleć o swojej drukarce![]()

już ma w piwnicy@Miskatonic kupuj drukarkę, jebać już tę lampkę, pomyśl, że mógłbyś wydrukować sobie np. trebusz
![]()
Model trebuchet by Andrew | Download free STL model | Printables.com
Model trebuchet based on historical designs, easy to print and is capable of throwing small objects. The model… | Download free 3D printable STL modelswww.printables.com

Ale drukarki nie majuż ma w piwnicy
![]()

Bambu jest drogie
Ktoś potrzebuje zrobić zapas?
![]()
Sporo tego filamentu pójdzie na odpowiednią średnicę...węża też można tym myć?
![]()
Dzięki, Zara zamawiam. Poka jakieś projekty na ten cały podajnik na filamenty, najlepiej taki do rozbudowy czy modułowy.Bardzo dobra cena na dwa kolory
czegoś w tym stylu szukaj:Dzięki, Zara zamawiam. Poka jakieś projekty na ten cały podajnik na filamenty, najlepiej taki do rozbudowy czy modułowy.
Najpierw zadajesz sobie pytanie jak mogłeś bez tego żyć a 2 miesiące później pizgasz się w czoło, bo znów wziąłes 5 kg filamentu na promocji choć po kątach poupychane masz już jakieś 50 szpulekJa się pochwalę. Uchwyt na 32 calowy monitor. Odziwo trzyma jak zły, ale wydrukowany z nylonu z włóknem węglowym- wiem trochę overkill I przerost formy nad trescią, ale kto mi zabroni xd.
Mam drukarkę od miesiąca i nie wiem jak ja mogłem bez niej żyć do tej pory. Polecam wszystkim
View attachment 146321
Jaką masz?Ja się pochwalę. Uchwyt na 32 calowy monitor. Odziwo trzyma jak zły, ale wydrukowany z nylonu z włóknem węglowym- wiem trochę overkill I przerost formy nad trescią, ale kto mi zabroni xd.
Mam drukarkę od miesiąca i nie wiem jak ja mogłem bez niej żyć do tej pory. Polecam wszystkim
View attachment 146321
O chuju złoty, policz wszystkie czaszkiView attachment 146465
To be, or not to kurwa be.
Fajny motyw czachy. Trochę przeskalowany w górę względem oryginału, ale drukareczka dała radę
Wrzuć linka do schematu, zrobię se mniejszą na A1View attachment 146465
To be, or not to kurwa be.
Fajny motyw czachy. Trochę przeskalowany w górę względem oryginału, ale drukareczka dała radę