Pokaż drukarzu co masz w swoim anturażu

Dopóki nie będę miał projektu to takie wróżenie z fusów. Jest projekt to program sam Co wylicza ile filamentu i ile czasu na to pójdzie. Szachy łącznie będą się drukowały około 30 godzin.

W sumie to nie wiem. Tak jak wyżej. Jest projekt to można coś powiedzieć.
Teraz muszę jechać gdzieś z rodzinką, jak wrócę to rozejrzę się za czymś.
No spoko bez pośpiechu

To jeszcze poradźcie @Miskatonic jaką najlepszejszą ma kupić do piwnicy, a ja sobie też notatki zrobię ;)

Ja bym polował na wielokolorową z zamkniętą komorą, żeby drukować na tych technicznych (niestety bardziej parujących toksycznie podczas druku) filamentach.

Ta Prusa Core One L z filmiku od @hatemenow lekko drogawa, musze poogladac testy, ale moze i warto sypnąć groszem?

Fusionem zacząć się bawić na sucho, czy nie ma sensu? Jakie programy polecacie? Płatne? Darmowe?

To jeszcze poradźcie @Miskatonic jaką najlepszejszą ma kupić do piwnicy, a ja sobie też notatki zrobię ;)

Ja bym polował na wielokolorową z zamkniętą komorą, żeby drukować na tych technicznych (niestety bardziej parujących toksycznie podczas druku) filamentach.

Ta Prusa Core One L z filmiku od @hatemenow lekko drogawa, musze poogladac testy, ale moze i warto sypnąć groszem?

Fusionem zacząć się bawić na sucho, czy nie ma sensu? Jakie programy polecacie? Płatne? Darmowe?
Jak nie masz zamiaru na tym zarabiać to po co chcesz przepłacać?
Co do programów, jak wyżej, do domowej zabawy wystarczy to co za darmo

po co chcesz przepłacać?
9W52Hdg.png

;)

żeby somsiad się denerfofał!

Bambu Lab H2C Laser Full Combo​

:awesome:

a na chuj Ci karty z plastiku? Przecież to będziesz musiał śrutownikiem tasować
To trochę lipa, chciałem karty które nie puchną ale w sumie to sobie z neta mogę zamówić. To powiedz co mógłbym sobie zazyczyc prócz np jakiejś figurki? Miski dla kota mam xD a ten zestaw do chinczyka co myślisz?

To trochę lipa, chciałem karty które nie puchną ale w sumie to sobie z neta mogę zamówić. To powiedz co mógłbym sobie zazyczyc prócz np jakiejś figurki? Miski dla kota mam xD a ten zestaw do chinczyka co myślisz?
coś Ty się tak uparł, że musisz mieć coś z drukarki?

coś Ty się tak uparł, że musisz mieć coś z drukarki?
A nic, spodobało mi się, a tak to kiełbasa, ale Chińczyka dla babci jakby fajny wyszedł to bym wziął, bo lubi grać a ma imieniny w przyszłym roku.

W sumie gdybym teraz miał kupować to pewnie dorzuciłbym do
https://anycubicofficial.pl/products/kobra-s1-max-combo
Pole robocze w każdej osi o 10cm większe niż teraz mam.

@Dzihados przeliczyłem ile czasu drukowałaby się ta kusza :childcry: Prawie 57 godzin, bez magazynków. Filamentu prawie kilogram.
Tutaj są gotowe komplety elementów niedrukowalnych:

Legolini:

Adderini:

Nie sprawdzałem ale wyglądały jak gotowce. Na pewno groty były z metalu.
Te bełty/strzały to już w sklepach, ważne by rozmiar się zgadzał.

Tutaj sklep pomysłodawcy legolini:

Polecam pomyszkować po sklepie, bo są "gotowce" do szczylania z prędkością Legolasa i to nie za miliardy...

Last edited:
Tutaj są gotowe komplety elementów niedrukowalnych:

Legolini:

Adderini:

Te bełty/strzały to już w sklepach, ważne by rozmiar się zgadzał.

Tutaj sklep pomysłodawcy legolini:
projektant ma jakieś takie obco brzmiące nazwisko ;)

A jak w ręku "leżą"? Zakładam że są lższejsze niż z drewna, więc czy nie trzeba ich jakoś dociążyć?
Jak ktoś lubi łapać i rzucać to będą za lekkie :muttley:
Ale nie ma tragedii, nie przewracają się.
Jörg Sprave? No trochę :) Na pocieszenie projekt na drukarkę zrobił Łukasz Janikowski
Jörg spoko morda, od ładnych paru lat dostarcza fajny content. :redford:

Jörg Sprave? No trochę :) Na pocieszenie projekt na drukarkę zrobił Łukasz Janikowski

O kuźde, ciekawe czy ktoś to testował?
Tokarka i mała frezarka jest na podorędziu więc się zobaczy w przyszłości :jjsmile: Trzon/promień można wydrukować z jakiegoś filamentu z CF, a groty z amelinum na tokarce zrobić. Można jak w rzutkach do darta zrobić gwintowane i będą wymienne. :fjedzia:

Back