Pogotowie informatyczne

Po prostu w pracy potrzebuję pisać w word. Pliki libre nie otwierają się tym co mają tylko worda, więc przy przesyłaniu dokumentów tekstowych mam "reklamacje".
W pracy? Jesteś na działalności? Czy etat? Licencja nie jest zaporowo droga...

W pracy? Jesteś na działalności? Czy etat? Licencja nie jest zaporowo droga...
Ooo, "zabrzmiałeś" jak donosiciel:deniro:
Wiem ile kosztuje licencja. Na pozistałych kompach w domu mam tylko legalne oprogramowanie, ale teraz mam potrzeby zawodowe, które zbiegają sie z innymi ważniejszymi, niezbyt fajnymi wydatkami.

Ooo, "zabrzmiałeś" jak donosiciel:deniro:
Wiem ile kosztuje licencja. Na pozistałych kompach w domu mam tylko legalne oprogramowanie, ale teraz mam potrzeby zawodowe, które zbiegają sie z innymi ważniejszymi, niezbyt fajnymi wydatkami.
Zaden donosiciel, z mojego punktu widzenia to wygoda po prostu, pomijam uczciwosc.
Jezeli masz firme, wrzucasz w koszty i tyle.

Zaden donosiciel, z mojego punktu widzenia to wygoda po prostu, pomijam uczciwosc.
Jezeli masz firme, wrzucasz w koszty i tyle.
Żarcik taki :beer:
Mam firmę, pewnie, że w koszty wrzucić mogę, ale okoliczności do dupy, nie na forumowe rozmowy.

Ile się człowiek musi jeszcze nauczyć to głowa mała. Wczoraj stawiałem na nowo Ubuntu(17.04), bo AMD robi problem ze sterownikami i stare wyszły z mody, ale od wersji 12.04 jeszcze gdzieś mi się gnieździły i powodowały problemy. Teraz ok. Tropem konfiguracji grafiki z Ubuntu i dziwnych kolorach zabotowałem Windowsa i przegrzebałem ustawienia AMD. Wszedłem w opcje "dodatkowe ustawienia karty" i z ciekawości zmieniłem opcję format pikseli z YCbCr 4:4:4 na pełny zakres RGB PC 4:4:4, w ustawieniach monitora pojawiła się opcja "czerń HDMI", zmieniłem na "normalny" i teraz rzygam tęczą patrząc na to jak wyglądają filmy 1440p lub 1080p. Kurde, prawie 6 miechów temu kupiony monitor, a dopiero teraz odkryłem ustawienia, które wreszcie oddają kolory, które chce oglądać. Trochę wstyd, ale jaka nauka na przyszłość. Jakbym zmienił w TV obraz z ustawień "sklep" na "dom" i odblokował ustawienia ekspertTęcza

Jeszcze tylko niech AMD poprawi Freesync, bo np. YT, gry na pełnym ekranie się tną od poprzedniej wersji sterowników. Problem niby jest opisany w notatce sterowników, ale ile im zajmie naprawienie tego to nie wiadomo. Aktualnie pomaga wyłączenie opcji Freesync w ustawieniach monitora.

Komuś też tak chujowo chrome działa po ostatnich aktualizacjach? N. gdy się włączy na raz kilka (5 wzwyż) kart i na jedenj leci filmik z youtube?

jestem laikiem internetowym, jak zamknęli stronę torrenty, tak ja straciłem opcje zachachmęcenia jakiś tam plików. Jednakże potrzebuje ściągnąć automape na androida i na pc-ta, może ktoś pomoże skąd mogę zaciągnąć bez ryzyka wirusów i sms-ow premium.

Czy ktoś z Was korzysta z GMaila, wysyła i odbiera pocztę od innych także z GMaila ? Lub odbiera maila na innej poczcie, ale od osób, które mają GMaila?

Rozchodzi mi się o to, że mam adres e-mailowy, którego używam w formalnych sprawach, np. do kontaktu z wykładowcami, instytucjami, firmami itp. Kiedyś zauważyłem, że potrafi jakiś SPAM przychodzić z Google do użytkownika innej poczty w stylu "Dodaj użytkownika takiego i takiego do swojego kręgu kontaktów w Google + " i tego typu bzdety.

Dalej coś takiego jest? Nie chcę, aby osoba do której piszę coś formalnie --- dostawała jakiś spam od Google...

PS : jeszcze się kiedyś wkurviłem jak wymieniłem parę maili z typkiem, również użytkownikiem GMaila, a później wszedłem na telefonie, na którym mam to konto Googla - do sklepu z aplikacjami i ... wyświetliło mi się " [uzytkownik z ktorym pisalem] zainstalował niedawno aplikację ...... " czy tez widzialem, jak on ocenił dane aplikacje. NO KURWA, myślałem wtedy że mi się krew zagotuje. :wtf2:

Witam. Potrzebuję pilnie namiarów na darmowy program do otwierania (i najlepiej edycji) plików z rozszerzeniem "sav" - pkiki dot. analizy danych, badania, itd.
Z góry dziękuję, bo wiem, że dacie radę :redford:

W laptopie Lenovo przestały działać mi na klawiaturze przyciski: 2, w, s, x oraz wyciszenie lapka (wszystkie praktycznie w jednym rzędzie). Podejrzewam, że będzie to jakieś uszkodzenie taśmy czy innego cuda. Jak można to naprawić?

Ależ mi się kurwa dzień zaczął. :) Awaria wyszła totalnie z dupy, przed spaniem wszystko było OK.

Wymieniasz tylko "warstwe klawiszy", ona wlasnie ma tasme. Bez rozkrecania. Wrzuc model lapka + keyboard replace w google/youtube.

@baju @Dzihados tez stawiam na taśmę, żyłki właśnie po skosie odpowiadają za klawisze.
Zależy od modelu lapka, jak masz gwarancje to nie ma problemu, samemu też raczej łatwe do zrobienia, jakieś 1-3 śrubki i ewentualnie zatrzaski u góry klawiatury, tasiemka pod klawiaturą - łatwa do wsadzenia - nie ma problemu.

@baju @Dzihados tez stawiam na taśmę, żyłki właśnie po skosie odpowiadają za klawisze.
Zależy od modelu lapka, jak masz gwarancje to nie ma problemu, samemu też raczej łatwe do zrobienia, jakieś 1-3 śrubki i ewentualnie zatrzaski u góry klawiatury, tasiemka pod klawiaturą - łatwa do wsadzenia - nie ma problemu.
Czyli co, coś po prostu wyszło i trzeba to samemu wsadzić? Lapek to Lenovo g50-70.

Albo się tasiemka poluzowała i to bym najpierw sprawdził - otworzyć, wyjąć przeczyścić i wsadzić na miejsce - albo uszkodzona to wymiana na nową.

Dobry sprzęt :D
G50-80, dopiero teraz sprawdziłem, ale sam proces pasował idealnie. Niestety, mimo dzikiej satysfakcji rozkręcenia pierwszego lapka w życiu i zerwania taśmy producenta, dalej nie działa te kilka przycisków. Wyczyściłem taśmę, podłączyłem jeszcze raz, przy okazji całego go odkurzyłem - nie udało się jednak naprawić problemu.

Teraz co, zamówić taśmę/klawiaturę na allegro/gdziekolwiek i wymienić po prostu na nową?

http://allegro.pl/klawiatura-lenovo-g50-g50-30-g50-45-g50-70-g50-80-i6845756799.html

Coś takiego?

Back