Pogotowie informatyczne

Pisałem ci o trybie normalnym, to nie był żart. F8 po tym jak się załaduje BIOS i powinien być do wyboru tryb "normalny"
http://cybernecik.pl/wp-content/uploads/2014/10/tryb-awaryjny.jpg

Jak nie to narzędzie do naprawy uruchamiania podczas startu z płytką Windowsa. Zwykle coś ze sterownikami może ładować tryb awaryjny.
Odpalałem już "normalnie", ale niestety bez skutku. Płytki windowsa nie mam (hwdp) Trudno, narazie korzystam z laptopa

Odpalałem już "normalnie", ale niestety bez skutku. Płytki windowsa nie mam (hwdp) Trudno, narazie korzystam z laptopa
Tu masz bazę obrazów legalnych: http://basewin.pl/ To narzędzie też jest oficjalne: http://www.download.net.pl/obrazy-i...ajprostszy-sposob-na-legalne-pobranie/n/8527/

Jak nie to zawsze możesz na czysto postawić tylko Windowsa na innym dysku, albo na tym samym co jest(powinien się dograć, w ostateczności sformatować trzeba tylko jeden dysk). Co prawda W10 ma lepiej w tym względzie, bo może naprawić tylko uszkodzone pliki, ale w Win7 też to fajnie działa i nie tracisz danych.

Mam padniętego dondla Tv Box android mk809iv. jęsli jest ktoś ogarnięty w takich tematach to dajcie cynk. W skrócie: ani tv anikomp nie wkrywają urządzenia, pali sie w nim tylko czerwona dioda. Z tego co przryłem na chińskich,ruskich i angielskich stronach, potrzebuję sterowników do windy żeby mi go wykryło i wtedy akcja z instalacją systemu. Walczę ze sterami i nie daje rady.

Mam padniętego dondla Tv Box android mk809iv. jęsli jest ktoś ogarnięty w takich tematach to dajcie cynk. W skrócie: ani tv anikomp nie wkrywają urządzenia, pali sie w nim tylko czerwona dioda. Z tego co przryłem na chińskich,ruskich i angielskich stronach, potrzebuję sterowników do windy żeby mi go wykryło i wtedy akcja z instalacją systemu. Walczę ze sterami i nie daje rady.
ogarnięte. 4 dni walki a i tak niewiem jak to działa.

avg właśnie mam i mnie wkurwia ostatnio więc chce go wymienić na lepszy model.
Miałem wcześniej Avire, ale mnie wkurwiała z tym swoim firewallem - nic normalnie nie można zainstalować, bo blokuje - miałem też Avasta - dobry, ale zaczął się żreć z moim windowsem (nie lubię 10-tki, więc pracuje na 7 i właśnie z siódemką miał problem).
Jak masz Win 10, to spróbuj Avasta.

avast na 10 jest co raz bardziej wkurwiajacy z nachalnym wyskakiwaniem okienek z reklamami swoich produktów. Kiedyś tyle tego nie było.

Kaspersky Internet Security + DNS'y od Comodo + dodatek do przegladarki - uBlock Orgin

:kis:

Znikł mi button "Zapisz na Facebooku" z menu udostępniania na Androidzie. Zazwyczaj w komputery trochę, ale tym razem nie bardzo i nie mogę dociec przyczyny. To dla mnie główny problem obecnie, no może poza generalną marnością żywota i brakiem własnego jachtu (i co gorsza, do trzydziestki się chyba nie uda), więc gdyby ktoś coś, poratować? Helooł?

Znikł mi button "Zapisz na Facebooku" z menu udostępniania na Androidzie. Zazwyczaj w komputery trochę, ale tym razem nie bardzo i nie mogę dociec przyczyny. To dla mnie główny problem obecnie, no może poza generalną marnością żywota i brakiem własnego jachtu (i co gorsza, do trzydziestki się chyba nie uda), więc gdyby ktoś coś, poratować? Helooł?
A jakiego jachtu konkretnie szukasz?
;)

Dobry i darmowy antywirus, najlepiej z menu po polsku. Ktoś coś?
@Dzihados
@Grzechu
@KtośKtoJeszczeSięNaTymZna
Luknij tu:
http://alternativeto.net/software/avast-home-edition/

DVD na mpeg? Co polecacie? Mam dvd ale w kompie podlaczonym do TV poszedl mi naped chyba...

EDIT:

HandBrake said:
Supported Input Sources:
Handbrake can process most common multimedia files and any DVD or BluRay sources that do not contain any kind of copy protection.

Outputs:
File Containers: .MP4(.M4V) and .MKV
Video Encoders: H.265 (x265 and QuickSync), H.264(x264 and QuickSync), H.265 MPEG-4 and MPEG-2, VP8, VP9 and Theora
Audio Encoders: AAC / HE-AAC, MP3, Flac, AC3, or Vorbis
Audio Pass-thru: AC-3, E-AC3, DTS, DTS-HD, TrueHD, AAC and MP3 tracks

Chłodzenie CPU wymienione z boxowego Intela na Silentium PC Spartan Pro3. I tak to wygląda do tej pory:
Temp. pokojowa ok. 23,5st. Wlotowy wentylator na przodzie Arctic 120mm, tył Arctic 90mm wylotowy.
- start chłodzenie(+stock): Intela - 1300-1500rpm ok. 35-40st; Spartan - 750-850rpm ok. 32-38st.
- furmark cpu 4rdzenie ok.10min: - Intel 2800rpm ok. 70st; Spartan - 1500rpm - 60st.

Wrażenia? Pozytywne, choć tak dziwnie się to montowało, musiałem RAM, gpu i tylny wentylator odkręcić. Dość niestabilne to mocowanie Silentium, ale jak widziałem na wideło to niestety tak to wygląda w modelach LT i Pro. Na Ferę chciałem dołożyć, ale za duża dla mojej obudowy 150mm, a LT/Pro 135mm. Cisza jest(nareszcie nie wyje boxowe chłodzenie), temperatury w porządku, ale 1150 tak ma, że potrzebuje trochę mocy na pracę co przekłada się na temp. U mnie jeszcze komp blisko grzejnika więc to też taki minus, a nie mam gdzie go dać, żeby wygodnie obczajać też TV(taka koncepcja). Także za 89zł dostałem jak dotąd sprawiające pozytywne wrażenie chłodzenie. Najbardziej chodziło mi o uciszenie chłodzenia CPU, bo wkurzało niemiłosiernie. Wiadomo, całkowitej ciszy nie będzie, ale jest ogromny postęp. Trochę scykałem się i dałem Pactum PT-1 z zestawu, a nie Arctica MX-2, którego jeszcze mam, ale to może kiedyś poprawię, zobaczę jak za kilka dni to będzie działać po wygrzaniu się pasty.

W sumie tak to wklejam jakby ktoś chciał wyciszyć pc za niewielkie pieniądze.

Chłodzenie CPU wymienione z boxowego Intela na Silentium PC Spartan Pro3. I tak to wygląda do tej pory:
Temp. pokojowa ok. 23,5st. Wlotowy wentylator na przodzie Arctic 120mm, tył Arctic 90mm wylotowy.
- start chłodzenie(+stock): Intela - 1300-1500rpm ok. 35-40st; Spartan - 750-850rpm ok. 32-38st.
- furmark cpu 4rdzenie ok.10min: - Intel 2800rpm ok. 70st; Spartan - 1500rpm - 60st.

Wrażenia? Pozytywne, choć tak dziwnie się to montowało, musiałem RAM, gpu i tylny wentylator odkręcić. Dość niestabilne to mocowanie Silentium, ale jak widziałem na wideło to niestety tak to wygląda w modelach LT i Pro. Na Ferę chciałem dołożyć, ale za duża dla mojej obudowy 150mm, a LT/Pro 135mm. Cisza jest(nareszcie nie wyje boxowe chłodzenie), temperatury w porządku, ale 1150 tak ma, że potrzebuje trochę mocy na pracę co przekłada się na temp. U mnie jeszcze komp blisko grzejnika więc to też taki minus, a nie mam gdzie go dać, żeby wygodnie obczajać też TV(taka koncepcja). Także za 89zł dostałem jak dotąd sprawiające pozytywne wrażenie chłodzenie. Najbardziej chodziło mi o uciszenie chłodzenia CPU, bo wkurzało niemiłosiernie. Wiadomo, całkowitej ciszy nie będzie, ale jest ogromny postęp. Trochę scykałem się i dałem Pactum PT-1 z zestawu, a nie Arctica MX-2, którego jeszcze mam, ale to może kiedyś poprawię, zobaczę jak za kilka dni to będzie działać po wygrzaniu się pasty.

W sumie tak to wklejam jakby ktoś chciał wyciszyć pc za niewielkie pieniądze.
Ponoć te spartany się ciężko montuje, prawda?

Ponoć te spartany się ciężko montuje, prawda?
Te zaczepy są tak kiepsko zrobione i ustawione, że trzeba trochę siłą nagiąć je do podstawki montażowej, a zwykle leżą blisko kondensatorów. Sama podstawka tak mało stabilna jak wspomniałem. W dodatku trzeba w odpowiednie miejsca powkładać plastikowe wkładki, dla 115x i dla 775 są inne miejsca. Trochę musiałem miejsca zrobić, ale recenzenci też pisali, że po prostu cierpliwości trzeba. Fera np. ma już zupełnie inny, lepszy sposób montowania z tyłu płyty taki jakby bakcplate(nie znam fachowej nazwy) jak w profesjonalnych chłodzeniach, a tu tak trochę po taniości. O i Fera ma Pactuma PT-2, no ale dużaaa jest ;)

Znaczy nie odpalają się pliki? Czy chodzi ci o jakąś funkcję z tego najnowszego Worda?
Po prostu w pracy potrzebuję pisać w word. Pliki libre nie otwierają się tym co mają tylko worda, więc przy przesyłaniu dokumentów tekstowych mam "reklamacje".

Back