Pogotowie informatyczne

Lepiej i5, ale 600zl drozej:) Mysle, ze nie ma sensu dokladac w Twoim przypadku, ale to jak juz chcesz.
Poczytałem trochę o tym procku i masz rację. Ciekawe, czy Intel tego nie żałuje, bo kto teraz będzie kupował i3 :)

Ceny procków strasznie się wahają. Np. swoją i5-4590 kupowałem w tamtym roku i kosztowała 860zł, a teraz jest po 950 zł. Co ciekawe jeszcze 2 lata temu była po 650zł..... Dlatego nie dziwię się, że teraz się ludzie rzucili.

Ceny procków strasznie się wahają. Np. swoją i5-4590 kupowałem w tamtym roku i kosztowała 860zł, a teraz jest po 950 zł. Co ciekawe jeszcze 2 lata temu była po 650zł..... Dlatego nie dziwię się, że teraz się ludzie rzucili.
Zawsze tak jest. Ja tam siedze na i5-2500k, kupiłem za 300 zł chyba, w zeszłym roku :) Procek legenda.

Zawsze tak jest. Ja tam siedze na i5-2500k, kupiłem za 300 zł chyba w zeszłym roku :) Procek legenda.
U mnie była przesiadka z C2D. W dodatku po raz pierwszy kupiłem używaną część do kompa i od razu się okazało, że procek walnięty, także pechowo. Na szczęście 14dni teraz na oddanie i już kupiłem droższy o 200zł proc ten sam model, ale nowy.

A ten i5-2500k to sam bym kupił, ale płyta główna zrobiłaby pod niego kolejną kasę, a już nie chciałem kombinować. Jednak procek to wydatek raz na 5 lat, poprzednia C2D też była spoko, ale niestety lubię gierki i 4 rdzeni czasem brakowało.

U mnie była przesiadka z C2D. W dodatku po raz pierwszy kupiłem używaną część do kompa i od razu się okazało, że procek walnięty, także pechowo. Na szczęście 14dni teraz na oddanie i już kupiłem droższy o 200zł proc ten sam model, ale nowy.

A ten i5-2500k to sam bym kupił, ale płyta główna zrobiłaby pod niego kolejną kasę, a już nie chciałem kombinować. Jednak procek to wydatek raz na 5 lat, poprzednia C2D też była spoko, ale niestety lubię gierki i 4 rdzeni czasem brakowało.
Ja przesiadałem sie z dual core e2200 :) Chciałem coś tanio ulepszyc, ale moja plyta obslugiwała tylko 2gb ram. To wyjebałem wszystko i kupiłem i5-2500k do tego nowa plyta, 16gb ram, dysk ssd, zasilacz i gtx 580 3gb, dyski i obudowe ze starego. Procek i karta uzywka, reszta nowka. Dałem chyba z 1200zl za wszystko. Montuje w premierze na tym kompie :)

@lugasek i inne komputerowe swiry:

Mam problem z podlaczeniem pc do tv.
Czasem nie ma sygnalu na tv zaraz po ekranie ladowania windows. Czasem jest. Dziwna sprawa bo musze odpalic kompa kilka razy zeby w koncu zaskoczylo... co jest grane?

@lugasek i inne komputerowe swiry:

Mam problem z podlaczeniem pc do tv.
Czasem nie ma sygnalu na tv zaraz po ekranie ladowania windows. Czasem jest. Dziwna sprawa bo musze odpalic kompa kilka razy zeby w koncu zaskoczylo... co jest grane?
Sprawdz inny kabel, inne wejścia.

Hdmi1 - tv
Hdmi2 - pc
Zamienialem miejscami, podlaczalem tylo pc. I nic.
Skoro gaśnie w momencie włączenia się systemu, to może być kwestia ustawień.
Kliknij prawym guzikiem myszy na pulpicie, w menu które się pojawi powinieneś mieć opcje grafiki.
Zobacz, czy masz tam ustawione wyświetlanie obrazu tylko na monitorze.

Kliknij prawym guzikiem myszy na pulpicie, w menu które się pojawi powinieneś mieć opcje grafiki.
Moglyby byc to opcje zasilania, ale napisal, ze czasem dziala. Cos jest walniete w kompie. Moze hdmi w karcie, moze cos innego.

Masz monitor, żeby podłączyć?

Moglyby byc to opcje zasilania, ale napisal, ze czasem dziala. Cos jest walniete w kompie. Moze hdmi w karcie, moze cos innego.
Mam, na monitorze hula elegancko.

W ustawieniach wykrywa tv i jak sie zalaczy to dziala dobrze. Sek w tym ze zalacza sie kiedy chce. Wczoraj za 4 razem.

:penn:
czyli jak to wygląda. Uruchamiasz kompas, ładuje się i potem wyskakuje brak sygnału na tv, a komp chodzi?
Uruchamiam kompa, jest ekran biosu, jest ladowanie systemu windows i wtedy czarny ekran i brak sygnalu hdmi. Komp chodzi, slysze muzyczke z uruchamiania windowsa.
Windows 7

Uruchamiam kompa, jest ekran biosu, jest ladowanie systemu windows i wtedy czarny ekran i brak sygnalu hdmi. Komp chodzi, slysze muzyczke z uruchamiania windowsa.
Windows 7
Na tv nie zmienia się samo, np. z hdmi1 na hdmi2? jak masz kabel to podlacz tv i monitor jednocześnie i wtedy zobacz.

Na tv nie zmienia się samo, np. z hdmi1 na hdmi2? jak masz kabel to podlacz tv i monitor jednocześnie i wtedy zobacz.
Nie zmienia. Jest caly czas hdmi2.
Wtedy musial bym podlaczyc monitor na dvi a tv na hdmi bo z karty mam jedno wyjscie hdmi.

Po ponownym podłączeniu sprzętu (komputer, konsola, dwa monitory) głośniki mi zaczęły trzeszczeć i wydaje mi się jakby miały mniej mocy niż wcześniej.

Edit: już naprawiłem.

Od wczoraj mam włączony tryb awaryjny windows 7. Robiłem czyszczenie kompa itp., potem reset i nagle jest tryb awaryjny. Zmieniałem już konta, robiłem przywracanie systemu, ale nic nie dało. Pomocy panowie !

Od wczoraj mam włączony tryb awaryjny windows 7. Robiłem czyszczenie kompa itp., potem reset i nagle jest tryb awaryjny. Zmieniałem już konta, robiłem przywracanie systemu, ale nic nie dało. Pomocy panowie !
Pisałem ci o trybie normalnym, to nie był żart. F8 po tym jak się załaduje BIOS i powinien być do wyboru tryb "normalny"
http://cybernecik.pl/wp-content/uploads/2014/10/tryb-awaryjny.jpg

Jak nie to narzędzie do naprawy uruchamiania podczas startu z płytką Windowsa. Zwykle coś ze sterownikami może ładować tryb awaryjny.

Back