Pogotowie informatyczne

Napisz wszystko co masz, bo nie wiem, czy jest sens coś zostawiać. Chyba, ze chcesz wszystko nowe.
Płyta główna: GIGABYTE H61M-USB3-B3
Procek: Intel Core i3-2100 3.1 GHz
Ram: 2x2GB Kingston DDR3
Grafa: GeForce GT 610

Z tego wszystkiego to ewentualnie myślałem żeby zostawić RAM i grafę. RAM bym sobie dokupił w okolicach wakacji jak pójde do roboty i grafę też wtedy kupić nową zawsze można.

Płyta główna: GIGABYTE H61M-USB3-B3
Procek: Intel Core i3-2100 3.1 GHz
Ram: 2x2GB Kingston DDR3
Grafa: GeForce GT 610

Z tego wszystkiego to ewentualnie myślałem żeby zostawić RAM i grafę. RAM bym sobie dokupił w okolicach wakacji jak pójde do roboty i grafę też wtedy kupić nową zawsze można.
Lipa jest. Mysle,ze lepiej to sprzedac. Za chwile spróbuje cos zlozyc za 1,5 k

Chlopaki pozniej, bo musze leciec. Takie cos na szybko zrobilem. Pozniej pogadamy. Nara

bdkwc5qi89ne.png

@Olos, Ty skanowałeś ten dysk w ogóle np. jakimś HDTune, albo sprawdzałeś jego stan w CrystalDisk?
Użyłem tych Windowsowych narzędzi do sprawdzenia pod kątem złych sektorów i ogólnych błędów. Pokazywało że wszystko ok. Mogę coś zassać zaraz i sprawdzić czymś innym, ale cudów się nie spodziewam.

Użyłem tych Windowsowych narzędzi do sprawdzenia pod kątem złych sektorów i ogólnych błędów. Pokazywało że wszystko ok. Mogę coś zassać zaraz i sprawdzić czymś innym, ale cudów się nie spodziewam.
Jak dla mnie dysk walnięty. Ale jeszcze jakieś % daję problemom z łączeniem dysk-płyta główna, czyli także z zasilaniem.

Jak dla mnie dysk walnięty. Ale jeszcze jakieś % daję problemom z łączeniem dysk-płyta główna, czyli także z zasilaniem.
Zgrałem tego HDTune, Health status wszystkich to: ok, na dwóch mam po jednym warningu, ale niby 500-tka na której przez długi czas stał system jest bez zarzutu. Kurwa nie wiem. Wezme może go jeszcze dziś całego rozbiorę wydmucham wszystko i podłącze z powrotem. Robiłem to nie tak dawno temu i wszystko chodziło cacy, więc nie wiem czy to coś zmieni, ale spróbuje.

Last edited:
Zgrałem tego HDTune, Health status wszystkich to: ok, na dwóch mam po jednym warningu, ale niby 500-tka na której przez długi stał system jest bez zarzutu. Kurwa nie wiem. Wezme może go jeszcze dziś całego rozbiorę wydmucham wszystko i podłącze z powrotem. Robiłem to nie tak dawno temu i wszystko chodziło cacy, więc nie wiem czy to coś zmieni, ale spróbuje.
CrystalDisk Info i dwa ID: 05 i C5. Wklej screena najlepiej.

xscmtBv.png

y95lIx8.png

8nGHq9P.png

2 i 3 są trochę zapchane, bo musiałem przerzucić na nie rzeczy z 500-tki. Dodatkowo oba mają swoje lata.

@Olos, te dwie 80-tki do wyrzucenia. Za chwilę będzie po nich. Powinieneś jeszcze inaczej pokazać wartość RAW, ale już kij z tym. Ta 500-tka dobra jest. Problemy z bootowaniem robią te dwa dyski.

@Olos, te dwie 80-tki do wyrzucenia. Za chwilę będzie po nich. Powinieneś jeszcze inaczej pokazać wartość RAW, ale już kij z tym. Ta 500-tka dobra jest. Problemy z bootowaniem robią te dwa dyski.
Czyli co, postawić system z powrotem na 500-tce, przerzucić co mi tam potrzebne na nią, odłączyć te dwa trupy i powinno być ok?

Tylko jak tez wytłumaczyć ogólne mniejsze problemy. Znika mi np. napęd. Raz go komputer widzi raz nie widzi. Wczoraj chyba z 5 razy resetowałem zeby mi w końcu z tego napędu odczytało płytę z windą. Nie łączy, za słabo podpięty czy co? Wpinałem go i siedział jak ta lala, ostatnio z pendrive'ami też miał trochę kłopot. No chuj zobacze najpierw to rozwiązanie Twoje, jesli nadal się bedzie krzaczyć to chyba ie zostaje mi nic innego jak zainwestować w coś nowszego, ale wolałbym sie z tym wstrzymać do wakacji jak moje finanse będą lepiej stały.

Tylko jak tez wytłumaczyć ogólne mniejsze problemy. Znika mi np. napęd. Raz go komputer widzi raz nie widzi. Wczoraj chyba z 5 razy resetowałem zeby mi w końcu z tego napędu odczytało płytę z windą. Nie łączy, za słabo podpięty czy co? Wpinałem go i siedział jak ta lala, ostatnio z pendrive'ami też miał trochę kłopot. No chuj zobacze najpierw to rozwiązanie Twoje, jesli nadal się bedzie krzaczyć to chyba ie zostaje mi nic innego jak zainwestować w coś nowszego, ale wolałbym sie z tym wstrzymać do wakacji jak moje finanse będą lepiej stały.
Być może pada ci już zasilacz. Może to on przez zaniki napięć uszkodził ci dyski. Napisałem dwa warianty problemu. Pierwszy trafiłem idealnie, drugi być może też się jednak liczyć.

Patrz, taka sytuacja. Ja nie widzę Twojego kompa, a wiem z dwóch postów(nawet nie widząc wcześniej tych screenów), że dyski są jebnięte. Ciężko mi prorokować inne wyniki, ale są takie sytuacje, które mając pewne doświadczenie po prostu wiesz, że się dzieją.

Patrz, taka sytuacja. Ja nie widzę Twojego kompa, a wiem z dwóch postów(nawet nie widząc wcześniej tych screenów), że dyski są jebnięte. Ciężko mi prorokować inne wyniki, ale są takie sytuacje, które mając pewne doświadczenie po prostu wiesz, że się dzieją.
Ja napisalem to w jednym zdaniu, a Tobie to zajelo 5 postów:)

Ale ja sie nie chce sprzeczac, to byl humorystyczny post, a nie przytyk w Twoja strone. Poczekajmy czy w ogole mu to pomoze:)
Ciężko mówić o sprzeczce skoro się znasz. Przytyki można strzelać jak się rozmawia z kimś niezwiązanym w temacie ;) A to tylko była branżowa dyskusja:bayan:

Back