Pogotowie informatyczne

Android? Kiedyś (dawno temu) musiałem podmieniać pliki w androidzie (po zrootowaniu) żeby lączyć się z siecią ad-hoc, myślałem, ze w dzisiejszych czasach nie ma już tego problemu :/

Android niezrootowany :(
Dziwne w chuj, bo zasięg na full, śmiga LTE, a na androidzie wyskakuje, że nie połączono ze względu na niską jakość połączenia albo w ogóle nie łączy.

No bo to właśnie jakiś bug w androidzie - albo celowy zabieg, że nie łączy się z adhoc, nie wiem, nie pamiętam już dokładnie o co tam chodziło, ale trza było podmienić jakiś pliczek w plikach systemowych androida i działało wtedy ok.

linux puppy : D najlepszy system pod słońcem, nikt nie wie o co chodzi, wszystko idzie zrobić : D reszta to niedołęgi : D

gówno pod nazwą dragon branch paraliżuję mi przeglądarkę, jak to usunąć ? Okna otwierają się same, reklam nie nadążam zamykać. Jakiś program do usuwania tego typu śmieci czy jak ?

15888bc.jpg

28cj3u9.jpg

@Grzechu nie pomogło, coś niby usunęło ale lipa ogólnie, teraz jak wchodzę na cohones to myzyczka mi leci :bayan: reklamy nivea i wszystko czego nie potrzebuję : D idź pan w uj

Jeśli adw cleaner nie pomaga to albo są jakieś gówna dosinstalowane do przeglądarki jako dodatki, albo zainstalowane z jakimś programem i należy szukać tego na liście "programy i funkcje" w panelu sterowania i stamtąd odinstalować.
Zerknij też w msconfig - uruchamianie i zobacz czy tam na liście tego nie ma.

win 7 avasta mam, muzyczka z harrego pottera leci na cohones :crazy: to co dał Dreacreator tyż dupa
Posprawdzaj dodatki i wtyczki w przeglądarce.

Dziwne pytanie do linuxiarzy. Dlaczego po akutalizacji ubunciaka do 15.04 mam włączone tylko dwa repozytoria od canonicala?

Last edited:
@Wewiur
Pewnie chca kontrolowac dystrybucje softu. Zawsze recznie mozesz dodac.

@maryjan
Masz nagrywarke CD? Sa bootowalny antywiry oparte na linuxie, moze takie cos pomoze? Przy kompie za 3h - bp z glowy naxw nie pamietam

@maryjan

mozliwe, ze to cholerstwo zagniezdzilo sie w samej przegladarce i jedynym ratunkiem jest wywalenie przegladarki z danymi i wgranie jej od nowa
raz tak mialem, mimo skanow wszystkim co sie dalo ciagle bylo nie tak, ratunkiem bylo przywrocenie opery do fabrycznych i usuniecie danych
oczywiscie zrob sobie jakis backup hasel wczesniej

Masz gdzieś może pod ręką listę najbardziej niezbędnych? Ja tam zielony jestem internetowo, trzy lata sam to będę szukał.
A to zalezy czego uzywasz. Tzn, kazdy soft ma swoje repo, i wtedy mozesz zaciagac najnowszy, nawet nie do konca potestowany soft, a nie czekac, az dolacza oficjalnie do dystrybucji. Co bys chcial miec super aktualne?

A to zalezy czego uzywasz. Tzn, kazdy soft ma swoje repo, i wtedy mozesz zaciagac najnowszy, nawet nie do konca potestowany soft, a nie czekac, az dolacza oficjalnie do dystrybucji. Co bys chcial miec super aktualne?
javę, bo mi lekko nawala.

@maryjan

mozliwe, ze to cholerstwo zagniezdzilo sie w samej przegladarce
W punkt, trafiłeś, antywir i te inne programy wykrywały i niby usuwały dziadostwo ale dalej egzystowało jako dodatek do przeglądarki. Usunięte na szczęście bo nie miałem ochoty za bardzo się bawić w jakieś przywracania czy formaty.

Panowie jak już nic nie pomaga to : Combo Fix ściągnąć.
Opinie są rożne że może zepsuć system i wtedy od nowa trzeba go stawiać... że tylko dla zaawansowanych użytkowników (tam się nic nie robi i robi program sam!)
Moje i nie tylko moje doświadczenie jest 100% pozytywne. Naprawione padliny systemów gdzieś w kilkunastu przypadkach: wyrzuca wszystkie syfy... Dane zostawia :)

@Dzihados

Czy w SQL jak buduję bazę i mam kolumny:

DataOd i DataDo (w formacie date) np 15/05/01 i 15/05/04 to mogę w jakiś sposób zrobić kolumnę która będzie zliczać ilość dni np za pomocą komendy DATEDIFF()? Tylko jak to zrobić (za pomocą oracle developer) żeby w kolumnę wprowadzić taką "formułę" jakbym to robił w excelu? Nie wiem czy da się w ogóle.

Tylko po co chcesz trzymac nadmiarowa informacje w bazie?

To tak jakbys mial w jednej kolumnie 2, w drugiej 2, a w trzeciej zapisal sume: 4.

Jak bedziesz sciagal dane z tabeli to sciagnij nie tylko DataOd, DataDo, ale stworz nowa dynamiczna kolumne, jak w excelu (bo tam nie przechowywujesz wyniku, tylko formułę, która do wyniku prowadzi).

np.:
Code:
SELECT DataOd, DataDo, DATEDIFF(day, DataOd, DataDo) AS DataDelta FROM blabla

Jesli jednak jest to konieczne z jakichs wzgledow, np wydajnosciowych, by przechowywac wprost wartosc, ktora w sposob deterministyczny wynika z innych pol, to mozesz to zrobic w funkcji UPDATE czy INSERT. Dokladnie w taki sam sposob, to jest "wyliczając" pole w trakcie wpisywania do bazy. Oczywiscie trzeba oprogramowac co sie powinno stac w przypadku zmiany wartosci pol skladowych (u ciebie DataOd, DataDo), tu widac wyraznie jakie niebezpieczenstwo czycha na taki sposob przetrzymywania danych.

Czy mniej wiecej odopowiedzialem?

Przymierzam się do kupna lapka, 2500 mam do wydania, absolutnie nie przekroczę kwoty : D mam na oku della i lenowo. Ma chodzić, gram bardzo rzadko, więcej do tyrania, grafika itp jakieś konkrety polecicie ? jestem tak zacofany w tych kompach, że strach kupować : D dysk hybrydowy jak usłyszałem pojęcie to mi się z zielonymi ludzikami skojarzyło : D absolutnie nie może mieć wentylacji od spodu sprzęt

Back