Podludzie

Myślę że to fejk. Za mało błędów w tak długim i w sumie logicznie napisanym poście. Czasem koresponduję z patologami i one tak nie piszą. Jednak cytując samego siebie "dobra historia nie musi być prawdziwa, zwłaszcza ta z netu".

Podobno jedną z przyczyn pustostanów, to obawa właścicieli przed nieuczciwymi najemcami. Myślę, że gdyby wprowadzić albo eksmisję na bruk albo choćby postępowania z kodeksu karnego a nie cywilnego, to w pewnej części problem mieszkalnictwa by się rozwiązał.
Sam planuję wynająć mieszkanie i bez pomocy ogarniętego prawnika nawet nie myślę tego robić

Trzeba przyznać, że Tomek ma gust. Hanka i jej druhenka były naprawdę :antonio:
To Hanka chyba była najpierw druhną rusinowej, chyba, że tomek to pies na baby i Hanki druhnę też wyruchał.
W sumie teraz jakby zaczął coś gadać podczas stosunku to od tego telepania laska miałaby orgazm za orgazmem, tomek żywy wibrator super sds max.
Ale pojebana akcja :ponymindfuck:

Mieszkałem w gorszych akademikach, ale i w lepszych, a studia skończyłem już "kilka" lat temu. Generalnie meble trochę PRLem zalatują, więc nie ma co się dziwić rozpieszczonemu dziecku. Trochę nie rozumiem tekstu o mieszkaniu sponsorowanym.

Faszysci::clintdis::
Widać że konfa, Korwin+Mentzen+Braun
Biedna dziewczyna musi tam mieszkać:siara:
Raczej Kacper +Melchior+Belzebub, ale spoko, na Sześciu Króli mama przyjedzie że słoikami to posprząta.
Ciekawe czy łapie się do poniższych statystyk:

main_19smutne_statystyki.jpg

Mieszkałem w gorszych akademikach, ale i w lepszych, a studia skończyłem już "kilka" lat temu. Generalnie meble trochę PRLem zalatują, więc nie ma co się dziwić rozpieszczonemu dziecku. Trochę nie rozumiem tekstu o mieszkaniu sponsorowanym.
To k+m+b mnie najbardziej rozjebało i z miejsca przyporządkowało jebaną kwokę

A tego się nie ma przez cały rok?
Literki K, M i B nie oznaczają imion Trzech Króli, czyli Kacpra, Melchiora i Baltazara, jak się powszechnie uważa. Ponadto sam zapis jest nieprawidłowy i powinien wyglądać następująco: „C + M + B”.

Co w takim razie oznaczają literki pisane na drzwiach 6-go stycznia? Skrót pochodzi z łaciny: „Christus Mansionem Benedictat” i oznacza: „Chryste, błogosław temu domowi”.

W Polsce zwyczaj pisania poświęconą kredą na drzwiach w dzień Objawienia Pańskiego pojawił się w wieku XVIII. Dość szybko jednak zaczęto zamieniać literkę C na K.

Według niektórych badaczy była to próba „spolszczenia” napisu przez biedniejszych, nieznających łaciny wiernych. Inni wskazują na (błędną) próbę przypisania poszczególnych literek do imion trzech mędrców, co było łatwiej zrozumieć osobom nieposługującym się językiem łacińskim.

Ale to nie wszystko. Plusiki oddzielające poszczególne litery od siebie wcale nie są symbolami matematycznymi, a… znakiem krzyża, który podkreśla gest błogosławieństwa.

Jak nazywają się Trzej Królowie?​

Skąd się wzięły imiona Trzech Króli? Wiemy już, że K + M + B nie oznacza imion trzech mędrców ze Wschodu, o których mówi Biblia. Ale skąd w ogóle wiemy, jak nazywali się mędrcy, skoro nawet Pismo Święte milczy na ten temat?

Pierwsze wzmianki o Kacprze, Melchiorze i Baltazarze pojawiły się w chrześcijańskiej tradycji około VI wieku. Co ciekawe, każde z tych imion ma jedno i to samo znaczenie – „król”.

Kacper to łaciński „caesar”, Melchior to hebrajski „melech”, a Baltazar to grecki „basileus”.

:roberteyeblinking:

chyba pora Ryśka Petru zapytać
:jarolaugh:

Obejrzałem początek i wiem jedno, w normalnym społeczeństwie by było łamanie kołem, stos, iron maiden, kamieniowanie, karma dla świń albo byk sycylijski.
Człowieku co oni Ci zrobili? To tylko kolorowe ptaki, które jedynie chcą odwiedzać się w szpitalach. A taka Filiks czy inna Jachira byłaby dumna z takich przyjaciół. Może nawet i Radek Sikorski.

Co te szony mają w baniach:D i tak są na jednego strzałą, więc wolą stereotypowego wielkiego kutasa
W rzeczywistości wszystkie dwie koleżanki któe kiedyś znałem opowiadały, że miały murzyna i miał niedużego
Ja bym jej nie ruszył, serio

Back