Piłka nożna

2:0 bardzo niebezpieczny wynik

IMG_6190.jpeg

Urban wrócił do gry skrzydłami, atakujemy podobnie jak na euro 2016 tylko znalazł odpowiednich wykonawców, stylistycznie boki bardzo podobnie wyglądają pod względem "umiejętności" i sposobu na granie. Obrona lekko zmodyfikowana i jakoś zaczyna to iść.
Szkoda tylko że drugi mecz z rzędu przytrafił się babol w obronie, na szczęście bez wiekszych konsekwencji.

Włochy ledwo wygrały z Izraelem 5-4, więc pierwszy turniej mistrzowski Haalanda z reprą jeszcze niepewny.

Natomiast generalnie Włochy notują ostry zjazd, chyba największy z topowych reprezentacji. Kiedyś potrafiło się wymienić '11' z pamięci, a teraz to jakiś skład węgla i papy.

Tymczasem w Afryce Wyspy Zielonego Przylądka wygrały z Kamerunem 1-0 i mają cztery punkty przewagi na dwa mecze do końca.

Tymczasem w Afryce Wyspy Zielonego Przylądka wygrały z Kamerunem 1-0 i mają cztery punkty przewagi na dwa mecze do końca.
Uwielbiam Afrykańską przaśną piłkę. Istnieje duże prawdopodbieństwo że państwo które posiada mniej obywateli niż Łódz czy Kraków zagra na Mistrzostwach

Uwielbiam Afrykańską przaśną piłkę. Istnieje duże prawdopodbieństwo że państwo które posiada mniej obywateli niż Łódz czy Kraków zagra na Mistrzostwach

Tymczasem Nigeria może nawet nie awansować do play-offs bo mają 3 pkt mniej od zawsze groźnego Beninu (RPA poza zasięgiem). Generalnie czarna Afryka kuleje w ostatnim czasie po eksplozji formy w latach 80./90. Znowu rządzą kraje Maghrebu? Nie wiem jak w tych eliminacjach wyglądały składy, czy jakieś gwiazdy z Europy odpuszczały mecze choć oczywiście sama Nigeria ma już dużo słabszy skład od złotego pokolenia z przełomu wieków. Podobnie Kamerun czy Ghana i WKS.

Tymczasem Nigeria może nawet nie awansować do play-offs bo mają 3 pkt mniej od zawsze groźnego Beninu (RPA poza zasięgiem). Generalnie czarna Afryka kuleje w ostatnim czasie po eksplozji formy w latach 80./90. Znowu rządzą kraje Maghrebu? Nie wiem jak w tych eliminacjach wyglądały składy, czy jakieś gwiazdy z Europy odpuszczały mecze choć oczywiście sama Nigeria ma już dużo słabszy skład od złotego pokolenia z przełomu wieków. Podobnie Kamerun czy Ghana i WKS.
Wydaje mi się że jednak wszystkie szkółki piłkarskie powyciagały wszystkie młode talenty z tych krajów. A jeżeli masz do wyboru grę dla np. pewną grę dla Senegalu a jednak jakieś małe szanse gry np. dla Francji, Niemiec to jednak piłkarze wybierają grę dla tej lepszej reprezentacji. Dodatkowo Polski PZPN przy tych wszystkich afrykańskich federacjach to mistrzowie organizacji. Ja sam bym rękoma i nogami bronił się przed zgrupowaniami w czarnej Afryce bo pewnie zamiast jakiegoś fizjoterapeuty miałbym szamana który leczyłby kontuzje jakaś ofiarą z zwierząt

Back