Piłka nożna

GryCDyLXUAARIk0

Bójcie się chamy, do 1 ligi wracamy :mamed:

Od przyszłego sezonu w ekstraklasie będą 4 miejsca pozwalające na udział w europejskich pucharach + 5 drużyna jako zdobywca pucharu Polski?

Zastanawia mnie czy Jaga gra z Pogonią o europe, czy to nie ma większego znaczenia.

Dobrze pamiętam.

Daje to prawo wystawienia pięciu drużyn w europejskich pucharach w sezonie 2026/27. Aż dwie z nich wystąpią w eliminacjach Ligi Mistrzów (mistrz Polski zacznie od trzeciej rundy). O Ligę Europy powalczy zdobywca Pucharu Polski, a o Ligę Konferencji dwa kolejne zespoły.

Trochę to dziwne że o ligę europy nikt z tabeli grał nie będzie, tylko zdobywca pucharu, no ale mało ważne, będzie co oglądać.

Grali o europejskie puchary, w tym sezonie trzy drużyny się łapią plus wygrani z pucharu Polski tak jak napisałeś grają o Ligę Europy, co jest kurwa kretyńskie.

Piękne, dwóch najlepszych pomocników w historii to Toni wpadł pożegnać drugiego :cool:

Grali o europejskie puchary, w tym sezonie trzy drużyny się łapią plus wygrani z pucharu Polski tak jak napisałeś grają o Ligę Europy, co jest kurwa kretyńskie.

Piękne, dwóch najlepszych pomocników w historii to Toni wpadł pożegnać drugiego :cool:
Jak to, to nasza pula miejsc w Europie nie zwiększa się od tego sezonu który będzie za 2 miesiące tylko jeszcze od następnego? Kurwa, coś musiałem popierdolic.

Welcome back, Xabi.

11 lat temu :antonio:

20250525-122714.jpg

Pamiętam jak zrobił debilną kartkę w Monachium przy 3-0 na Śwajnstajgerze i oznaczało to że nie zagra w finale to kurwowałem pod nosem i myślałem, że to przez ten debilizm możemy przegrać La Decime.

Ale to był taktyk, bo na boisku by nie zrobił takiego wrażenia jak właśnie wtedy skacząc przez barierki :crazy:

Jak to, to nasza pula miejsc w Europie nie zwiększa się od tego sezonu który będzie za 2 miesiące tylko jeszcze od następnego? Kurwa, coś musiałem popierdolic.

Tak od następnego. Plus za rok odpada sezon 20/21 i pedały w sukienkach grające na tych dziwnych wuwuzelach oraz rodacy Hitlera tracą swoją przewagę i my wskakujemy na 13 miejsce w klubowym rankingu (miejmy nadzieję :cool: )

Xabi - The blessed one
20250526-193029.jpg

A tak poważnie, jeśli istnieje coś takiego jak aura to ten gość ją ma jak Zizou. A jego konferencja to miód na serce madrytczoków. Obiecuje piękny futbol, zobaczymy jak to się zestarzeje.

Wytłumaczy mi ktoś jak cudem ten gość ma 21 lat, chociaż wydaje mi się, że mówi się o nim jako talencie już od jakichś 10 lat.
I co lepsze dlaczego przy takiej cenie gra jeszcze we Francji ... Gdzie jest haczyk?

Yamal z 30 mln brutto (z bonusami 40). Widzę, że nie tylko sportowo idzie w ślady Leo :awesome:

Jeszcze karne zabierze polakowi rodakowi ...

Mordo, teraz przychodzi xabi do realu! Czy Ty tego nie rozumiesz? UEFA już zaproponowała, aby w lidze, pucharze krajowym i LM uczestnicy grali o max 2 miejsce
Mordo, Modric ma 6 uszatych pucharów czyli o jeden wiecej niż Barcelona. Czy Ty tego nie rozumiesz? UEFA już zaproponowała by puchar przyznawać już w październiku gdy Flickwagen będzie wjeżdżali i rozjeżdżał.

Jedyny rodowity Anglik w składzie Anglii i obcięty jak od garnka, pewnie mu koledzy zabronili innej fryzury żeby przypadkiem czyjejś kultury nie zawłaszczył

Chłop zdziwiony że stoperzy Chelsea grają wysoko, no grają kurwa bo obaj są nominalnymi defensywnymi pomocnikami tylko że ich Maresca cofnął właśnie w takim celu.

Back