Piłka nożna

giphy.gif

Tak bardzo gardzę.

Pierwszy klub, który ma deal z tą organizacją, ale ogólnie w PL sporo jest klubów, które wspierają LGBT. Nie jest to nic wielkiego, bo po prostu sporo z partnerów biznesowych tego wymaga z prostej przyczyny - jest na to moda. Ale nie na homoseksualizm, bo to starożytne tylko na takie organizacje wspierające LGBT. Sama PL niejednokrotnie robiła takie medialne show, bo po prostu jest strasznie cięta na taki marketing, a wiadomo, że tam prawa TV rządzą piłką.
Jedynie mnie zaciekawiła ta opaska kapitańska, bo to już sporo ponad zwykłe wsparcie. W końcu ma nosić ją piłkarz raczej stricte heteroseksualny i takie coś jak wymiany opasek przed meczami to rozumiem, czy jakaś reklama na strojach, ale opaska kapitańska to symbol tylko i wyłącznie piłki nożnej. Może to tylko grafiki.

Tu macie link o jednej z takich akcji: http://www.dailymail.co.uk/sport/fo...ampaign-20-clubs-agree-support-LGBT-fans.html

Tylko, że nie każda miss, która mówi o pokoju na świecie robi to z rzeczywistej walki z tym problemem, a po prostu mówi :) Chciałbym, żeby ludzie po prostu nie zrobili z MU homo klubu, bo to dzieje się na szczeblach wyżej. Mnie wpieniała akcja usuwania krzyży z herbu Realu w krajach Bliskiego Wschodu, ale nie karałem za to Ronaldo(katolik), czy Zidane(muzułmanin, choć niepraktykujący). Zrobił to klub, dla szekli.

BVB to nie moja drużyna, ale dość przykro się robiło jak Auba marnował setki za setką w Lizbonie, a tu już na początku trafia i odrabiają straty. Coś czuję, że dziś będzie mega ciekawie na obydwu stadionach.

Back