To chyba oglądaliśmy różne walki. Kombinacje były, ale wiekszosc w powietrze, a ja tam żadnego gonienia nie widziałem, a raczej uciekanie od wymian.Skakanie i trafianie kombinacjami też było, plus gonienie olbrzyma... nie tylko uciekanie
![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
To chyba oglądaliśmy różne walki. Kombinacje były, ale wiekszosc w powietrze, a ja tam żadnego gonienia nie widziałem, a raczej uciekanie od wymian.Skakanie i trafianie kombinacjami też było, plus gonienie olbrzyma... nie tylko uciekanie
![]()
Bedzie w chuj dobrych walk, Zurdo Opetaia, Bivol Beterbiev, Zhang Kabayel,No i fajnie, Usyk zasłużenie wygrał, mogę wracać do MMA i zapasów, bo w boksie nie będzie długo nic ciekawego.
No ale ten low blow tam to akurat był dość wątpliwy"Revenge" "Robbery"![]()
Chyba kolega nie powie mi że to Tyson tylko nacierał do przodu i w ogóle nie dotykał plecami linTo chyba oglądaliśmy różne walki. Kombinacje były, ale wiekszosc w powietrze, a ja tam żadnego gonienia nie widziałem, a raczej uciekanie od wymian.
Ja po werdykcie już sobie to odpusciłem...Kurwa te wywiady po walce zjebały mi całkowicie pozytywny obraz tego pojedynku.![]()
jak on nie dał rady z hali wyjechać i zaraz na serwis go lawetą brali, bo amory jebłyJapa tam i ciesz się mercedesem
![]()
Szykuje się powtórka z rozrywkiNo ale ten low blow tam to akurat był dość wątpliwy
Inna sprawa, że i tak by się skończyło tak samo![]()
dobra walka Cas była ? ja nie zdążyłem obejrzeć na żywo, nie wiem czy na gwałt szukać powtórki czy nie ma szałuJa po werdykcie już sobie to odpusciłem...
Właśnie w tym jest cały problem, że jak w kogoś oczach Usyk nie zrobił na tyle, żeby wygrać to Fury tymbardziej.Usyk jeśli chodzi o bokserskie IQ to jest topka w historii wagi ciężkiej, obok Lewisa i prime Alego.
Fury zapasiony i bez pomysłu, już lepsza była ta taktyka z pierwszego pojedynku, czyli walka na lekkim wstecznym. Tu i wyższa punktacja nie byłaby skandalem, bo te niby wygrane przez Tysona rundy były bardzo bliskie.
Dubuła znowu dostanie wpierdol, ukr to nie jest Joshua, nie zepnie go po kilku mocnych ciosach, a technicznie, taktycznie i mentalnie to jest inna liga.
Fury fisiował i się zesrał. Bajka ze gość 20 kg lżejszy pokazał cfaniakowi jak boksowacA ja mam odwrotnie. Chuj mnie obchodzi w sumie, że jest ukrem, tak jak chuj mnie obchodzi, że fury jest cyganem. Ale to dla tysona siedzę i oglądam boks (który na co dzień mnie nie interesuje) na żywo, w nocy, a na Usykajak dobry by nie był.
![]()
Nie ma sensu. Na spokojnie kiedyś. Nic się wiele nie działo. Obejrzeć 2 rundę i potem reszta to już to samo ;). Walka sama w sobie spoko, ale na jakaś super dramaturgie nie masz co liczyć.dobra walka Cas była ? ja nie zdążyłem obejrzeć na żywo, nie wiem czy na gwałt szukać powtórki czy nie ma szału
cfaniakowi
Mnie się podobała, chociaż nie było może takich dramatycznych momentów jak w ich I starciu... czyli dobra, ale zawsze mogło być ciekawiej.dobra walka Cas była ? ja nie zdążyłem obejrzeć na żywo, nie wiem czy na gwałt szukać powtórki czy nie ma szału
Mnie się podobała, chociaż nie było może takich dramatycznych momentów jak w ich I starciu... czyli dobra, ale zawsze mogło być ciekawiej.
Dziękuje za informacje panowie. Czyli na spokojnie jak dziś znajdę to łyknę a jak nie to jutro.Nie ma sensu. Na spokojnie kiedyś. Nic się wiele nie działo. Obejrzeć 2 rundę i potem reszta to już to samo ;). Walka sama w sobie spoko, ale na jakaś super dramaturgie nie masz co liczyć.
Benavidez - Morrell beda fajerwerki.No i fajnie, Usyk zasłużenie wygrał, mogę wracać do MMA i zapasów, bo w boksie nie będzie długo nic ciekawego.
zgrabnie zapomniałeś, że habibi szybciutko spierdolił do boksuTakie przemyślenie...
Uważam, że Usyk jest do pokonania generalnie. I ostatnio, i dzisiaj, i z Bellew byl podłączony - nikt nie potrafil jednak dokończyć dzieła, a Usyk jak Feniks z popiołów się odradzał i po walczył lepiej niż wcześniej.
Co nie zmienia faktu, że jest zajebistym bokserem, chyba najlepszym jakiego mialem okazje widzieć.
Wyczyscil kategorie wyżej, gdzie musiał walczyć z kolosami po dwa metry.
Nie jest to jednak taka dominacja w boksie i jego walkach, jaką miał chociażby Khabib w MMA - on chyba podczas całej swojej kariery nie mam nawet momentu gdzie byl w jakiś sposób zagrożony (nie uważam walki z Tibua za taka), chyba nawet nigdy nie krwawił.
W 5 ostatnich rundach dzisiaj co najmniej 5 ciosów było niżej niż tamten, pewnie i tak by wtedy wstał i nie dał się skończyć, ale niesmak pozostaje, więc w sumie dobrze, że nie przechodzi na emeryturę tylko chce zrobić ten rewanż z Duboisa, żeby zmazać tę kontrowersjęNo ale ten low blow tam to akurat był dość wątpliwy
Inna sprawa, że i tak by się skończyło tak samo![]()
W statystykach Usyk zadał 34 ciosów celnych więcej... przy o 14% lepszej skuteczności, czyli zasłużona wygrana.Całej walki nie widziałem, więc na razie chuja warta moja opinia, ale z 5 rund, które widziałem to dałbym 3 Tysonowi 11,12 i 8/9, w sumie w miarę zgadzam się z punktacją AJ. To co Usyk mądrze robił to przez pierwsze pół rundy dawał Tysonowi atakować samemu robiąc niewiele i podkręcał tempo w drugiej części jak Fury był podmęczony i zostawiało to określony obraz w oczach sędziów i te npcki na angielskim komentarzu też to łykały komentując jakby Fury nic w tych rundach nie robił, a swoje też trafiał. To co Usyk sporo poprawił w stosunku do pierwszej walki to unikanie podbródkowych, które go wtedy kilka razy podłączyły i widać było, że Tyson na nie polował, ale w większości pruły powietrze. Kondycja zdecydowanie na korzyść Usyka, jak zawsze top w tym względzie, ale ogólnie taki metodyczny styl walki to jeden z powodów dla których wolę MMA od boksu. Brak jakiegoś większego ryzyka i szukania skończenia, a potem pozostaje roztrząsanie czy jeden czy drugi zadał kilka ciosów więcej. Jak ktoś jest fanem pracy na nogach i zarządzania dystansem to pewnie to doceni, ale mnie jakoś ta końcówka walki nie porwała
A co gadali?Kurwa te wywiady po walce zjebały mi całkowicie pozytywny obraz tego pojedynku.![]()
Ale się odpalił Fury...
![]()
"Nic mi ostatnio nie zrobiłeś, dostałeś w prezencie"
Tylko to latanie od narożnika do narożnika jak po dużej 0,7
"To ja jestem mistrzem!"
View attachment 116993
"Biję cię, 7 dni w tygodniu"
A to jakaś nowość w tym temacie, chyba słyszę to chyba pierwszy raz...