Ojcones

• Thread starter Deleted member 6793
  • Start date
@Martin a teraz kolejna rada.
Jakby mi ktoś powiedział to na początku to bym zamówił tego paletę i jeden problem z głowy.
Ultramaść nad maściami. Te sudokremy czy co tam teraz polecają nie ma najmniejszego podjazdu.
Nawet jak dziecka ma już dupsko zaognione to wystarczy tym posmarować a pierwsze efekty widać już po paru godzinach, mianowicie dziecko przestaje płakać bo już nie boli, a na następny dzień ledwo ślad zostaje. Żadna z maści nie miała takiego działania.

Niestety, z jakiegoś powodu, nie ma już tej żółtej, której my używaliśmy

tylko jakaś biała, tej jeszcze nie mieliśmy ale ją zamówię jedną bo ostatnia żółta się właśnie kończy.

Oby działała tak jak ta żółta bo i dzieci uchroniło przed niepotrzebnym bólem i nas przed nerwami i ich płaczem.
Podstawowa rzecz przy dziecku.
Dziękuję serdecznie, na pewno zamówię :conorsalute:

U mnie sudokrem zawsze działał elegancko, kupowaliśmy go w małych wiaderkach.
Dzieciaki to jest wyzwanie, ale dla niektórych chwil opyla sie. ;)

Ja miałem ciche dni z młodym, ale pogodziliśmy się (ciężko mi było schować ego do kieszeni, bo nie mam takich wielkich kieszeni!).

Zakończyliśmy gadaniem o podatkach i rajach podatkowych, bo pytał w jaki sposób można ograniczyć kradzieże ze strony polityków, kiedy już zacznie programować i tworzyć gry :gabi_much_love:

Pokazałem mu, jak ważne jest dokładne określenie typu produktu, bo można zmniejszyć opłaty z np. 20% do 5%.... Siadło mocno, zrozumiał :robertmakeup:

Mamy tu jakiegoś eksperta od akwarystyki? Młody wymyślił sobie pod choinkę i to ja mam oczywiście problem.. z góry dzięki za kontakt :D

Mamy tu jakiegoś eksperta od akwarystyki? Młody wymyślił sobie pod choinkę i to ja mam oczywiście problem.. z góry dzięki za kontakt :D
Miałem akwarium, ale dawno... Obecnie @Risky ma jakieś szkło na chacie, dobrze pamiętam?

Najważniejsze to kupić akwarium większe, niż żona pozwoli, później i tak stwierdzicie, że jest za małe i to będzie wasza wspólna decyzja :lesnarhappy:

Panowie, śmiechy śmiechami, ale ja serio muszę poznać tajniki tego „hobby”, a że młody się będzie przykładał to jestem przekonany. Biorąc jednak pod uwagę jego wiek, bardziej przykładać będzie się musiała mama, ale tym się narazie nie przejmujemy :D

Panowie, śmiechy śmiechami, ale ja serio muszę poznać tajniki tego „hobby”, a że młody się będzie przykładał to jestem przekonany. Biorąc jednak pod uwagę jego wiek, bardziej przykładać będzie się musiała mama, ale tym się narazie nie przejmujemy :D
Mordo, ja się nadal nie dowiedziałem jaka marka akumulatorów do auta jest obecnie najlepsza a Ty myślisz, że Ci coś o akwarystyce powiedzą? :lol:

Prędzej o akwarelistyce :awesome:

Mordo, ja się nadal nie dowiedziałem jaka marka akumulatorów do auta jest obecnie najlepsza a Ty myślisz, że Ci coś o akwarystyce powiedzą? :lol:

Prędzej o akwarelistyce :awesome:
Nie pisałem z wielkimi nadziejami, ale tu zawsze wszyscy tacy wygadani na wszystkie tematy, więc może ktoś mi przynajmniej podpowie jeśli chodzi o zielone rośliny do tego akwarium :redford:

Nie pisałem z wielkimi nadziejami, ale tu zawsze wszyscy tacy wygadani na wszystkie tematy, więc może ktoś mi przynajmniej podpowie jeśli chodzi o zielone rośliny do tego akwarium :redford:
Zaraz @Risky wjedzie na białym leksusie i Cię poinstruuje, trzeba się tylko przypominać i być cierpliwym, dzisiaj coś dziwnie zakręciło przy odpalaniu auta ale nadal grzecznie czekam na rekomendacje Cohones co do aku :lol:

Zaraz @Risky wjedzie na białym leksusie i Cię poinstruuje, trzeba się tylko przypominać i być cierpliwym, dzisiaj coś dziwnie zakręciło przy odpalaniu auta ale nadal grzecznie czekam na rekomendacje Cohones co do aku :lol:
Rekomenduję tylko dobre akumulatory, złych nie warto, ale można :awesome:

Teraz karpie są na topie. Ewentualnie śledzie.
Cieszę się że pomogłem :tiphatb:

P.S. zapytaj się jeszcze w Hyde Parku, być może któryś z akwarelistów nie ma dzieci, albo po prostu zadaj tu pytanie co chcesz wiedzieć. Mój brat i paru kumpli mają rybki, ale nie ma ich na forum. Przekażę Twoje pytania i dam odpowiedź (mój brat dał bratankowi kiedyś pod choinkę rybki i akwarium)

W tamtym miesiącu kupowałem z polecenia, to polecam dalej.:conorsalute:
bosch s5 agm

Akwarium to miałem jak miałem z 10 lat ale teraz jakbym miał coś takiego stawiać w chacie to brałbym kraby, krewetki albo plaszczki, więcej dadzą radości chyba niż rybki ale na kto woli.

Na początek gupiki. Niewymagające, kolorowe (dużo odmian, które można krzyżować), mnożą się na potegę, ale same regulują liczebność populacji poprzez wpierdalanie młodych osobników. Łatwe do obserwacji zaloty, ciąża i poród (żyworodne, nie składają ikry) co może dać Ci pretekst do porozmawiania o damsko-męskich tematach z synem. No i jak młodemu się odwidzi to będziesz miał mniejsze dylematy czy oddać je komuś czy może zrobić im endlusung w kiblu bo są małe, niż w przypadku dużych ryb, do których łatwiej się przywiązać.

W tamtym miesiącu kupowałem z polecenia, to polecam dalej.:conorsalute:
bosch s5 agm
Kolega co prowadzi sklep z akumulatorami mi odradzil Bosha. Polecil mi grom racing i sobie bardzo chwale.
Dam ci od razu druga wskazowke. Gwarancja na akumulator nie istnieje, nikt tego nie uznaje wiec nawet nie mysl o tym.
U mnie auto duzo stoi, wiec raz w tygodniu minimum odpalic auto to jest obowiazek bo kazdy akumulator jebnie.

Zapomnialem jeszcze o jednym, ale to bardziej uniwersalna porada.
Nie mysl ze ten nowy to ci starczy na 15 lat czy cos takiego jak bylo kiedys.
Dzisiaj absolutnie wszystko jest tandetne i kupujac cos juz trzeba myslec kiedy trzeba bedzie kupic nowe.

Last edited by a moderator:
Kolega co prowadzi sklep z akumulatorami mi odradzil Bosha. Polecil mi grom racing i sobie bardzo chwale.
Dam ci od razu druga wskazowke. Gwarancja na akumulator nie istnieje, nikt tego nie uznaje wiec nawet nie mysl o tym.
U mnie auto duzo stoi, wiec raz w tygodniu minimum odpalic auto to jest obowiazek bo kazdy akumulator jebnie.

Zapomnialem jeszcze o jednym, ale to bardziej uniwersalna porada.
Nie mysl ze ten nowy to ci starczy na 15 lat czy cos takiego jak bylo kiedys.
Dzisiaj absolutnie wszystko jest tandetne i kupujac cos juz trzeba myslec kiedy trzeba bedzie kupic nowe.
Mordo, ja poruszam się autem praca-dom-zakupy, maksymalnie 15 tys. km w rok, czyli nic w sumie.
Polatam z 3 lata i zobaczę, ale myślę, że będzie żył dłużej.
I fakt, teraz robią tandetne, żeby się psuły po jakimś czasie, a wtedy cyk, idziesz, kupujesz nowe.
Tak jest niestety.

Dziś pierwsze jasełka w przedszkolu, był stres, bo długo córki nie było w przedszkolu, ale wyszło TOP :antonio: Śmiechu od groma, ale chwila piękna :jon:

A ja jak ci nawiedzeni rodzice na widowni: brawa, śpiew razem z dzieciakami itd. :beczka:
No właśnie... i czy tak się zachowuje normalny, zdrowy na umyśle człowiek? Nie! Proszę państwa, tak się zachowuje człowiek szczęśliwy :awesome:

No właśnie... i czy tak się zachowuje normalny, zdrowy na umyśle człowiek? Nie! Proszę państwa, tak się zachowuje człowiek szczęśliwy :awesome:
A to prawda, przez te chwile jak wszedłem do przedszkola i końca jasełek, całkowicie przestałem myśleć i zaprzątać głowę innymi rzeczami :frankapprove:

Był tylko szczery śmiech i duma z tej całej ekipy artystów. Ja niestety musiałem wrócić i dalej jebać na tego prywaciarza, ale słyszę jak za drzwiami żona przeżywa i puszcza filmiki córce piejąc z zachwytu :beczka:

Akumulator im tańszy tym lepszy. Te tanie mają ciągłą rotację na półkach. Drogie idą sporadycznie i można się naciąć na niezłe leżaki. Do tego obowiązkowo sprawdzić prąd ładowania w instalacji auta. Tylko nie kurła wtyczką z wyświetlaczem tylko nawet najprostszym miernikiem bezpośrednio na klemach. Nie przesadzać też z iliscią amperogodzin bo alternator nie pociągnie większego bagażu i znowu będzie wymiana.

Back