Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
7.2 i 7.5, a w Japonii 6.9...
To nie przypadek, coś się dzieje.
![]()
Trzęsienia w Wenezueli i Japonii. Ekspert: to historyczna anomalia
"Zdarza się to raz na 1000 do 1200 lat" - napisał meteorolog Noah Bergren o serii trzęsień ziemi, które w odstępie zaledwie dwóch godzin nawiedziły Wenezuelę oraz Japonię. W samej Wenezueli zginęły co najmniej...wiadomosci.wp.pl
cohones.mmarocks.pl
Aaa, dobra, myślałem że o co innego Ci chodzi... To o wędrującym biegunie to pamiętam dobrze, zresztą to jedna z podstaw teorii spisku, ktore szczególnie mi zapadły w pamięć i każda kolejna cegiełka jest coraz ciekawsza, choć niektóre to ściema...Panie @Drzewo magnez sugeruje i cynk, bo cos z pamięcią słabo ;)
![]()
Ciekawe rzeczy.
Wkurwiające, bo ściemniają z globalnym ociepleniem, a tu nadchodzi globalne ochłodzenie, wręcz mała epoka lodowcowa, a o tym się nie mówi... Ma się zacząć w 2055, ale patrząc na te przesunięcia to można śmiało założyć, że zacznie się jeszcze wcześniej :o o: Z tym "pląsającym" biegunem to jest...cohones.mmarocks.pl
Absolutnie tak jest . Jak wsiadasz na łódkę i chcesz przepłynąć z wyspy na wyspę dajmy na to z Martyniki na Dominikę i masz N 320-340° na mapie to absolutnie nie słuchaj tego to jest spisek . Słuchaj mnie ja Ci powiem co robić bo się znam jak udowodniłem post wyzej. Wpierw bierzesz dwie kostki dwu ścienne i rzucasz nimi robiąc konkurs papier kamień nozyce i losujesz kierunek , potem oczywiście nie bierzesz go bo to jest wszystko ustawione przez wiadomo kogo więc bierzesz przeciwny ( nie z nami te numery ;) ) potem bierzesz tazosa co ma zaznaczone kąty i kręcisz nim i otrzymujesz kierunek w stopniach i wtedy jak się tego będziesz trzymał to trafisz na bank na wyspę na którą nie wiadomo bo wiadomo kto je przestawia ale trafisz. A jak masz pecha to będzie to wyspa epsteina. Wtedy zalecam skleić dupę superglu i jakiś to będzie .Aaa, dobra, myślałem że o co innego Ci chodzi... To o wędrującym biegunie to pamiętam dobrze, zresztą to jedna z podstaw teorii spisku, ktore szczególnie mi zapadły w pamięć i każda kolejna cegiełka jest coraz ciekawsza, choć niektóre to ściema...
Odnośnie filmiku - tam chodzi (moim zdaniem) o coś innego - że ogólnie kierunki ogólnie, na mapie vs na "globie" to ściema.
Wszystko przecież zależy od kształtu świata, który odwzorujemy w naszej he he symulacji.
Tu najwidoczniej chodzi o płaską ziemię, której to mapa ukazała się na imprezie... "They have to show you" (to avoid karma law).
Pokazują nam na największych imprezach flat earth bez powodu?
View attachment 150954
View attachment 150949
Moje pytanie to bardziej o co IM chodzi z tą mapą... No zerknij se sam i powiedz, co myślisz o tej mapie na boisku, bo don Ramolo już kompletnie marudzi, pewnie ramole go dopadłyA to nie wiem o co kaman z "mapą płaskiej ziemi", generalnie to mapy są płaskie, no bo jakie maja byc, globusy są nieporeczne.
A powazniej to czy przypadkiem nie chodzi ci odwzorowania kartograficzne globu?
No chyba ze ty serio o tej plaskiej ziemi

Daj linka do jakiegos oficjalnego materiału ktory zawiera zdjęcie mapy, ja nawet nie wiem jakie to wydarzenie, gdzie to, co to, kiedy to, bo screenshot od narwańca co nie wie o deklinacji to mi się nie chce rozpikselowywać i sprawdzactą mapą
My nie wiemy jak wyglądają inne planety czy gwiazdy, to wszystko cyrk NASA i innych agencji.@Drzewo należysz do sekciarzy płaskoziemców czy tylko w to wierzysz ?
Bez spiny byku, możemy o tym porozmawiać. Zawsze mnie ciekawiło co skłania do wiary w płaską ziemię. Jakieś dowody ? Inne planety lub gwiazdy też są płaskie czy tylko ziemia jest wyjątkowa ?
spidersweb.pl
Heh, ja mówiłem o zmianie teorii: ziemia w centrum vs teoria Kopernika, czy ściema na temat Antarktydy, która dziwnym przypadkiem była niedawno zielona.Wiemy jak wyglądają inne planety i gwiazdy. To jest podstawowa wiedza z fizyki i geografii. Znamy ich kształt od dawna zanim było nasa itd. Można to sobie samemu zaobserwować, wystarczy zwykła lornetka. Widać obrót ciał niebieskich przez zwyłką lornetkę nawet a co dopiero przez teleskopy. Ciekawie było by zaobserwować obrót płaskiego marsa. Mamy zdjęcia. Powiedz mi czemu nie mamy zdjęć płaskich planet ?
Rozwiń dziwne dowody bo nie wiem o co chodzi.
Muska rakiety rozbijają się o firmament ? Hehe dobre. Czyli o kopułę tak ? Pokaż te jego wpisy bo z tego co ja wiem to Musk co chwilę wysyła swoje rakiety na orbitę i nie rozbija się o kopułę.
Wcześniej piszesz że nie wiemy jak wyglądają inne gwiazdy i planety. A według teori w którą wierzysz nie ma gwiazd i planet bo są wyświetlane na tym właśnie firmamencie. Czyli są czy nie w końcu ?
Kopuła hehe. Czemu jeszcze nic się nie rozbiło o tą kopułę ? Czemu meteoroidy i inne obiekty potrafią spaść na ziemie przez tą kopułę? Jedź sobie kiedyś gdzieś skąd widać lot rakiet w kosmos i zaobserwuj sam i powiedz czemu się nie rozbijają. Nic trudnego pojechac zobaczyć. Kopuła jest takim absurdem że ciężko o tym pisać normalnie. A jeżeli nie uznajesz kopuły to upada cała wiara w płaską ziemię bo oni tą kopułę uznają.
Wiesz że według teorii płaskiej ziemi jest tak że ziemię otacza mur. Czemu nie ma zdjęć tego muru ?? Każdy może sobie popłynąć i w końcu napotkać na mur i cyknąć selfie.. A wiesz że się da opłynąć ziemię w około. Wystarczy wycieczkę zakupić i być naocznym świadkiem. Nic trudnego.
Australia też nie istnieje zgodnie z tą teorią. Polecam się wybrać do Australii osobiście.
Piszesz że co jakiś czas nauka się zmienia kompletnie a teorie były bajkami. Rozwiń o jakie teorie ci chodzi. Kompletnie nie wiesz co piszesz. Nic się nie zmienia. Jest tylko ciągłe rozwijanie teorii. Einstein nie mechaniki Newtona jak niektorzy myślą tylko rozwinął tę teorię jak i wiele innych. Wszystko działa dalej tylko jest rozwijane bardziej szczegółowo. Teorie starożytnych uczonych też nie zostały obalone tylko rozwninięte. Nie masz wiedzy poprostu.
Obalane są tylko takie idiotyczne teorie jak płaska ziemia.
Ode mnie tak. Kiedyś ludzie byli mądrzejsi. Zanim przyszedł internet i każdemu bez wiedzy się wydaje że może wszystko obalić bo mu coś tam w głowie nie pasuje. Internet ogłupił ludzi. Starożytni już dawno temu wiedzieli ze ziemia jest okrągła. Poczytaj kto to był Arystoteles lub Eratostenes i jak można za pomocą cienie wskazać okrąg ziemi.
Byli mądrzejsi niż obecne internetowe teorie. Bo przypuszczam że naczytałes się w internecie.
A czytałeś książki o fizyce, kosmologii itd ? Czy tylko o płaskiej ziemi. Ja czytałem obydwa i wnioski są proste. Sekta i brednie nie poparte żadnymi dowodami.
A znasz ten eksperyment po którym wielu ważnych sekciarzy się odcięło bo została obalona ich teoria w sposób naoczny ?
Poczytaj. To ze słońcem jest to absolutna podstawa płaskiej ziemi, nie jakieś tam poboczne tylko główny ich argument. Upadł naocznie.
![]()
Wybrali się na biegun, żeby udowodnić, że Ziemia jest płaska. I... zaskoczenie
W świecie, w którym nauka i technologia pozwalają nam badać najdalsze zakamarki kosmosu, wciąż nie brakuje osób, które kwestionują najbardziej podstawowe fakty o naszej planecie. Zwolennicy teorii płaskiej Ziemi, od lat próbujący obalić dowody naukowe, postanowili wziąć sprawy w swoje ręce.spidersweb.pl
@Drzewo wiem ze cię nie przekonam ale staram się. Odnieś się do tego co napisałem szczegolnie o moje pytania do Ciebie które tu zadałem.

Wierzę w książki i wiedzę a nie w internet.Heh, ja mówiłem o zmianie teorii: ziemia w centrum vs teoria Kopernika, czy ściema na temat Antarktydy, która dziwnym przypadkiem była niedawno zielona.
Jest tego dużo, na tyle dużo że ja nie mam zaufania do odkryć naukowych, stąd i monitoruję to i jednocześnie nie mam zaufania, bo wiem że nas kłamią, a ty widzę we wszystko wierzysz bezobjawowo![]()
. Bez odbioru.Mordo, jakie znaczenie ma czyjaś wiara lub jej brak w kontekście prawdziwości teorii???Wierzę w książki i wiedzę a nie w internet.
Nie odpowiedziałeś na ani jedno moje pytanie i nie odniosłeś się do niczego o co poprosiłem żebyś się odniósł.
Ziemia w centrum vs Kopernik ? Ale Wiesz że płaskoziemcy wierzą że Kopernik nie ma racji ? I uznają model że ziemia jest w centrum niczego a reszta wyświetlona na kopule. Więc o jakiej zmianie mówisz jak tej zmiany nie uznajesz.
Antarktyda była zielona około 100milionow lat temu i co w tym dziwnego ? Czekaj Ty sugerujesz chyba że Antarktyda jest dalej zielona...
Czy jak ? Ale w takim razie sam nie wierzysz w to co piszesz. Bo wg płaskoziemców nie ma Antarktydy tylko lodowy mur. Uznając Antarktydę a tymbardziej zieloną własnie sam obaliłes płaskoziemców.
Daj te wpisy Muska gdzie mówi ze jego rakiety rozbijają się o kopułę inaczej uznam żeś pospolity manipulator. Podpowiem: nie ma takich wpisów. Więc dysputa zakończona.
Nie bede tracił czasu na pisanie w internecie. Radzę wylogować się do książek.
Życzę zdrowia na tej płaskiej ziemi. Bez odbioru.

A gdzie ja napisałem żebyś ich nie wrzucał? Wskaż.Chcesz wpisy, bo ich nie widziałeś i mówisz żeby ich nie wrzucać, bo ich nie ma?
Oho, wykazujesz cechy ludzi z wora... Ale po kolei:Ja pierdole co za uparty typ hehe.
A gdzie ja napisałem żebyś ich nie wrzucał? Wskaż.
Napisałem że nie ma takich wpisów. Ale jeżeli faktycznie są to dawaj. czekam. Bo jeżeli Musk tak napisał rzeczywiście to zwracam honor. A jeżeli ich nie wrzucasz to uznaję tak jak napisałem wcześniej żeś pospolity kłamca i manipulator.

Bro nie wie jak działa nauka. Tak nauka się zmienia bo mamy jej rozwój i dzięki temu możemy odkrywać nowe rzeczy. I fakt że czegoś nowego się dowiadujemy co obala poprzedni stan wiedzy nie znaczy że nauka się wyklucza tylko właśnie wręcz odwrotnie umacnia.Heh, ja mówiłem o zmianie teorii: ziemia w centrum vs teoria Kopernika, czy ściema na temat Antarktydy, która dziwnym przypadkiem była niedawno zielona.
Jest tego dużo, na tyle dużo że ja nie mam zaufania do odkryć naukowych, stąd i monitoruję to i jednocześnie nie mam zaufania, bo wiem że nas kłamią, a ty widzę we wszystko wierzysz bezobjawowo![]()
Dobrze napisane.Bro nie wie jak działa nauka. Tak nauka się zmienia bo mamy jej rozwój i dzięki temu możemy odkrywać nowe rzeczy. I fakt że czegoś nowego się dowiadujemy co obala poprzedni stan wiedzy nie znaczy że nauka się wyklucza tylko właśnie wręcz odwrotnie umacnia.
A jako zeglarz który opłynal część świata mogę cię zapewnić że jak bym stosował wymysły palskozoemcow nie pisał bym tu dziś nic bo bym utonął po prostu XD.
.