NFL - futbol amerykański

lions- redskins, ale szaleństwo w drugiej kwarcie...

gdzieś czytałem, że w playoffs lions są 0-3 z redskins do tej pory...

niespodzianka/duża niespodzianka, czy coś więcej?
mam na myśli wynik redskins.

sprzątnęli trójkę, teraz jedynkę i spokojnie czekają na eagels/rams.

Zasadniczo duża niespodzianka zwłaszcza w liczbie punktów zdobytych przez Redskins. Można było się spodziewać, że kontuzje w obronie Lions w końcu się zemszczą, ale 5 strat (plus całkiem niepotrzebne jak w przypadku trick playa) to przesada.

CO ZA MECZ

Tak jak napisał @Vassago widać było braki w defensywie Lions, ale taki to jest sport. Goff zagrał fatalnie, na tym etapie tyle strat jest niedopuszczalne.
Z drugiej strony Daniels piękny kocik. Już tu kiedyś pisałem, że daj Terremu porządnego QB i będzie top WR w lidze. Dziś raczej Eagles, ma być zimno, a Stafford jest tragiczny grając na mrozie.
A w nocy fajerwerki w Buffalo :bleed:

orca-image-961990544.jpeg

Mieli Eagles cieplutko, gdyby OL nie spierdoliło w takim momencie to mogliby ich Rams pocisnąć. Świetna Q4 Stafforda, myślałem, że po zgubionym fumble i TD Barkleya będzie po zawodach, ale emocje oddały.
Niby jutro powrót do roboty, ale Bills - Ravens nie odpuszczę :bleed:

Stafford tyle lat w NFC North ale na śniegu bezradny. Co do obrony Rams, wszyscy wiedzieli, że trzeba zatrzymać Barkleya a puścili 3 TD na 40+ jardów dołem.

Ravens kolejna wtopa w playoffs choć tym razem udanie gonili wynik po błędach Jacksona na początku. Ale w IV kwarcie wjechał Mark Andrews na biało. Lost fumble a potem upuszczona konwersja na remis. Legendary combo!

Mieli Eagles cieplutko, gdyby OL nie spierdoliło w takim momencie to mogliby ich Rams pocisnąć. Świetna Q4 Stafforda, myślałem, że po zgubionym fumble i TD Barkleya będzie po zawodach, ale emocje oddały.
bardzo fajny mecz, świetnie się oglądało!
barkley- dzikus niesamowity, w ogóle połączenie nazw barkley i philadelphia już kiedyś świetnie działało, tylko w innej dyscyplinie.
zauważyłem wśród graczy eagles takie wielkie chłopisko, bodajże #77- ładnie blokował przeciwników.

Niby jutro powrót do roboty, ale Bills - Ravens nie odpuszczę :bleed:
oooooo.....
"to nie jest kraj dla starych ludzi"- dwie transmisje bez wcześniejszej drzemki, to już powoli nie dla mnie.
już zaczynałem "pływać" pod koniec pierwszego meczu.
skrót meczu oczywiście nadrobiłem.

qb #17 allen- bardzo pozytywne emocje wzbudza.
w ostatnich sekundach, gdy już było po wszystkim, pierwsze co, to podszedł do qb ravens zbić piąteczkę.
bardzo fajna postawa.
w składzie bills jeszcze namierzyłem takiego gościa w dredach (cook #4), on w poprzednim meczu strasznie uprzykrzał życie graczom broncos.
chciałbym żeby bills doszli do finału, tym bardziej, że nigdy nie wygrali rozgrywek.

Legendary combo!
facetowi nie poszło strasznie, czyli to prawda, że nieszczęścia chodzą parami.

bills mają szansę pyknąć kansas?
a po drugiej stronie redskins dadzą radę?

bardzo fajny mecz, świetnie się oglądało!
barkley- dzikus niesamowity, w ogóle połączenie nazw barkley i philadelphia już kiedyś świetnie działało, tylko w innej dyscyplinie.
zauważyłem wśród graczy eagles takie wielkie chłopisko, bodajże #77- ładnie blokował przeciwników.

oooooo.....
"to nie jest kraj dla starych ludzi"- dwie transmisje bez wcześniejszej drzemki, to już powoli nie dla mnie.
już zaczynałem "pływać" pod koniec pierwszego meczu.
skrót meczu oczywiście nadrobiłem.

qb #17 allen- bardzo pozytywne emocje wzbudza.
w ostatnich sekundach, gdy już było po wszystkim, pierwsze co, to podszedł do qb ravens zbić piąteczkę.
bardzo fajna postawa.
w składzie bills jeszcze namierzyłem takiego gościa w dredach (cook #4), on w poprzednim meczu strasznie uprzykrzał życie graczom broncos.
chciałbym żeby bills doszli do finału, tym bardziej, że nigdy nie wygrali rozgrywek.

facetowi nie poszło strasznie, czyli to prawda, że nieszczęścia chodzą parami.

bills mają szansę pyknąć kansas?
a po drugiej stronie redskins dadzą radę?
Eagles - KC finał. Mahomes z kolejnym tytułem.

@Yaas To wielkie chłopisko #77 to Mekhi Becton - ogromny niewypał Jets, którzy draftowali go w I rundzie jako left tackle. Tam miał problemy z wagą, kontuzjami i czym popadnie. W Eagles ustawili go na mniej ważnej (i mniej opłacanej) pozycji guarda i jakoś daje radę.

@Yaas To wielkie chłopisko #77 to Mekhi Becton - ogromny niewypał Jets, którzy draftowali go w I rundzie jako left tackle. Tam miał problemy z wagą, kontuzjami i czym popadnie. W Eagles ustawili go na mniej ważnej (i mniej opłacanej) pozycji guarda i jakoś daje radę.
to taka historia ciągnie się za wielkim chłopiskiem.
miał dobry dzień kiedy grali.

fajnie, że w czasie transmisji jest zatrudniony "jacek gmoch", który tam żółtym mazakiem rysuje na szybko co i jak.
to mocno pomaga odnaleźć się tym co się dzieje.
szczególnie dla pierwszoroczniaków, takich jak ja.
powoli się uczę, ale jeszcze daleka droga zanim zacznę próbować się mądrzyć.
:lol:

Teflonowy Baalke jednak wyleciał. To, że Ben Johnson ich olał było do przewidzenia ale OC Bucs Coen zrobił to samo i chyba Khan w końcu się zorientował, że nawet mając Lawrence'a coś tu nie gra :lol:

Wraca Carroll. Raiders nie mają QB i wysokiego picku więc przebudowa na lata i można zacząć od tzw. "culture buildera". W sumie nie mają nic do stracenia (poza Crosbym jakby odstawił focha).

Teflonowy Baalke jednak wyleciał. To, że Ben Johnson ich olał było do przewidzenia ale OC Bucs Coen zrobił to samo i chyba Khan w końcu się zorientował, że nawet mając Lawrence'a coś tu nie gra :lol:

Coen nie odbierał telefonów od swoich szefów i jednak wziął robotę w Jacksonville :beczka:

Ta defensywa Eagles, a zwłaszcza secondary to też jest cichy bohater tego sezonu. Dejean, Slay, Mitchell czy CJ mają kapitalny rok.

Eagles rozjebali amatorów. Teraz czas na Mahomes’a i za dwa tygodnie oczekuję dobrego meczu.

Back