Newsy MMA Userów

Zadora zdrowy

Niewyobrażalny cwel jest z Niego.Jwszcze to udawanie, że trenuje całe życie
:beczka:.
Dominik, jak to jakimś cudem czytasz to wiedz, że jesteś pizda i frajer.
A pamiętam go jeszcze z FEN i jakiś tam wyjazdów na obozy. Ciekawe co mu tak zblazowało głowę.
Nie wiem, choć się domyślam.
Jeszcze bym zrozumiał jakby się pokajał za tą akcje, ferwor walki, adrenalina, każdy wie jak jest. Ale tu się rozchodzi o to, że jeszcze się pruł, że legalne, że to, że sramto.
Tacy ludzie psują wizerunek sportów walki, które i tak nie mają zbyt dobrego PR.

Last edited:
Max już coś przegaduje, że teraz lekka i z Poirerem by zawalczył. Niech sobie chwile odpocznie i to dobry kierunek dla niego.
Poirer ma teraz walke jakas z tego co pamiętam.

Tak. Niecały miesiąc temu byliśmy na pucharze polski muay thai i na odprawie sędziowskiej powiedziano nam, że łokcie z góry w tył głowy są dozwolone. Też mnie to zdziwiło.
to boks ma duzo zdrowsze podejscie bo sa mocno zakazane, przez to ze czaszka jest tam zdecydowanie ciensza niz w innych czesciach

No i Kutyla powinien wrócić do układania instalacji elektrycznych a MMA oglądać w RTL lub ARD... Haaaa tfuu

Ja pierdole. Niech badają porządnie tych zawodników i nie wypuszczają ich do walk, jeśli znajdują jakiś syf. To się tyczy poziomu tak amatorskiego jak i zawodowego (również UFC, bo przecież tam Kevin Lee wyłaził niemalże z dziurą w klacie). No i niech kluby czyszczą regularnie maty, bo gronkowiec się właśnie m. in. od tego bierze.

No i chuj. Wydaje Mi się z że zdrowie i życie jest ważniejsze. Tu gość wychodzi z premedytacją do walki i nikt Mi nie powie że jest to normalne i powinno być akceptowane.
Miałem na myśli, że to dzieje się codziennie na treningach. Więc i sami zawodnicy będą do tego inaczej podchodzić, niż społeczność internetowa - masz przykład wypowiedzi Kaczmarczyka. Nie mówiąc o tym, że zapewne jest cała masa małych klubów, gdzie nawet mat się nie dezynfekuje.

Myślę, że mamy materiał na inbę roku. Ostaszewski już "prostuje" w komentarzach xD. Ja jebie, Sobiech ledwo żywy, a ci odwalają szopkę. Polecam zajrzeć w komentarze. @jeffrey_ tam ich elegancko wyjaśnia i bardzo słusznie. :conorsalute:

Nie no, Kutyła powinien za to ponieść konsekwencje. Przynajmniej od organizacji, a jeśli to możliwe to na drodze sądowej. Chłop przez własny idiotyzm zakaził Sobiecha i naraził na grube problemy zdrowotne wiele innych osób.

Kutyła i tak był zapewne wzięty na tę jedną walkę, więc w KSW i tak nie zawalczy. Jednak jego podejście, Kaczmarczyka, a przede wszystkim jego sztabu, dobitnie pokazuje gdzie leży problem. Po prostu na co dzień tak się trenuje, bagatelizuje problem, nie dba o dezynfekcję. Przez co nikt z otoczenia zawodnika nawet nie wpadł na to, aby go powstrzymać. I tak jest pewnie w większości klubów.

Back