NBA - najlepsza liga koszykarska na świecie.

ja tobie powiem, kto go weźmie bez mrugnięcia okiem.
są takie dwie i jedna z nich nie jest bez szans, bo wybiera!
Ja też tutaj od razu pomyślałem o Hornets, idealne miejsce dla takich ludzi :muttley:

inna sprawa, że wybory spurs i 76ers mogą być wymienialne.
obie ekipy chcą zrobić krok do przodu, a sixers nawet dwa, bo ten sezon jest do zapomnienia.

jazz, wizz, pels i nets mogą chcieć iść wyżej i coś dorzucić.
mogą się wydarzyć ciekawe rzeczy w drafcie.

ja gdybym jadał lunch z moreyem, to bym zapytał, czy zagadywał celtics o browna.
pelicans za #2 pewnie paula george by połknęli za swoja paczkę, a mogą oddać dobrych graczy i wybory.
Sixers tego picku raczej nie oddadzą. Pels musieliby dać: McCollum, Jones + jakiś Alvarado żeby się hajs zgadzał, nie wiem czy Griffin byłby skłonny tyle oddać. Jednak też trochę szkoda oddawać #3 tylko po to żeby się Georga pozbyć, może lepiej poczekać do lutego i zobaczyć jak to się rozwinie. Ciężkie decyzje ogólnie, jakiej drogi nie wybiorą to i tak zawsze trochę farta trzeba, żeby to później kliknęło.

lata oglądania tej ligi zawsze karze mi dopisać jakiś cień wątpliwości.

cała rzecz się dopinała kiedy sobie to wszystko pisałem...
:lol:

rockets nie przepłacili, tak na pierwszy rzut oka.
wydaje się, że to nie koniec ruchów- zwłaszcza w suns.
5 drugich rund, to kapitał do wymian, podobnie jak pozyskany green.

lata oglądania tej ligi zawsze karze mi dopisać jakiś cień wątpliwości.

cała rzecz się dopinała kiedy sobie to wszystko pisałem...

rockets nie przepłacili, tak na pierwszy rzut oka.
wydaje się, że to nie koniec ruchów- zwłaszcza w suns.
5 drugich rund, to kapitał do wymian, podobnie jak pozyskany green.

Brooks w jednej drużynie z bookerem… będzie iskrzyło ;)

Jakie typy na finał Panowie? OKC w 7 czy Indiana?

Sixers tego picku raczej nie oddadzą. Pels musieliby dać: McCollum, Jones + jakiś Alvarado żeby się hajs zgadzał, nie wiem czy Griffin byłby skłonny tyle oddać. Jednak też trochę szkoda oddawać #3 tylko po to żeby się Georga pozbyć, może lepiej poczekać do lutego i zobaczyć jak to się rozwinie. Ciężkie decyzje ogólnie, jakiej drogi nie wybiorą to i tak zawsze trochę farta trzeba, żeby to później kliknęło.
możliwości do wymian między tymi ekipami jest sporo, klucz to george.
w tym zestawie embiid i goerge kontuzja jednego, to taka kula u nogi dla zespołu.
kontuzja obu...

sixers cierpią na to co suns.
w wielkiej trójce jest o jednego za dużo.
jeden gruby kontrakt trzeba wymienić na kilka mniejszych i grywalnych.
niby proste, ale żeby wypaliło, to potrzeba wielu czynników.

Jakie typy na finał Panowie? OKC w 7 czy Indiana?
myślę, że suns nie skończyli handlowania.
jeszcze rockets mają pick suns 2027 i zamianę 2029.

to też kieruje moje myślenie w stronę dalszego handlowania suns.
zabrali tylko jeden z trzech swoich wyborów jakie mieli rockets.

mecz 7?
z pistoletem przy głowie dałbym okc.
najważniejsi gracze pacers, to siakam i tj.
oni mogą popsuć mój typ, ale to nie będzie sensacja jak wygrają.
nie po takich playoffach!
jedne z lepszych playoffs jakie śledziłem, bez dwóch zdań.

Nie jestem pewien czy Brooks zostanie w Suns, to samo Green, może pchną ich Suns gdzieś dalej. Brooks, Booker, Green i Beal to jest tak chujowy fit, że bardziej się chyba nie da. Mało prawdopodobne żeby zostali w składzie z samymi guardami, z czego trzech robi praktycznie to samo, a czwarty nie rzuca.

E:
Greenowi teraz wjedzie 3 letnie przedłużenie, ale to jest nawet niezły kontrakt 2+1, dobry do handlowania, ale problem może być z tym, że jego wartość po playoffach spadła, bo z tego co pamiętam to on tam na zmianę z FVV ostro ceglił. Jednak młody gość, pewnie go wymienią, prędzej jego niż Beala.

Last edited:
Nie jestem pewien czy Brooks zostanie w Suns, to samo Green, może pchną ich Suns gdzieś dalej. Brooks, Booker, Green i Beal to jest tak chujowy fit, że bardziej się chyba nie da. Mało prawdopodobne żeby zostali w składzie z samymi guardami, z czego trzech robi praktycznie to samo, a czwarty nie rzuca.

E:
Greenowi teraz wjedzie 3 letnie przedłużenie, ale to jest nawet niezły kontrakt 2+1, dobry do handlowania, ale problem może być z tym, że jego wartość po playoffach spadła, bo z tego co pamiętam to on tam na zmianę z FVV ostro ceglił. Jednak młody gość, pewnie go wymienią, prędzej jego niż Beala.
Suns jak zwykle zawalili, chyba że to "odblokowanie" do dalszych wymian. Bo jak chcą zacząć sezon z pięcioma SG to powodzenia.

kevin durant to jedyny gracz w historii nba, który rzucał średnio +25 pkt dla czterech różnych organizacji!!!!!!

czy będzie piąta?
szansa jest duża, bo kd mimo, że stary rzucać ciągle umie.
tutaj będzie mógł się na tym skupić, bo robotę w obronie ma kto wykonywać w houston.

krótko: młodego gościa, który nie dojechał w playoffs, razem z jednym dobrym obrońcą i wyborem w drafcie za kd, to wygląda dobrze.
i pięć drugich rund!
prawdopodobnie to suns schodzili z ceny niż rockets dorzucali.

dramat ten uraz.
nie w takim meczu...
raczej już po meczu lidera pacers.
kontuzjowana noga nie wytrzymała.

:no no:

Trzecia kwarta znowu tylko McConnell punkty zdobywał. Ładnie się rozwinął, a pamiętam go jeszcze z Sixers, jak wchodził z ławki, brał piłkę wbiegał pod kosz, nie mógł nic zrobić to kręcił bączki na koźle i wybiegał na obwód znowu :beczka:

Teraz jakieś wzmocnienia po obu stronach i nie mam nic przeciwko kolejnym finałom Thunder - Pacers w przyszłym roku.

prawdopodobnie to suns schodzili z ceny niż rockets dorzucali.
Insajderzy na TT piszą, że Suns chcieli Smitha/Eason czyli skrzydłowych, których teraz nie mają, a na otarcie łez dostali Brooksa.

Suns jak zwykle zawalili, chyba że to "odblokowanie" do dalszych wymian. Bo jak chcą zacząć sezon z pięcioma SG to powodzenia.

Lipa, że się nie udało odzyskać jeszcze jednego swojego picku od Houston.

Myślałem, że Beal raczej ciężki do ruszenia będzie, ale może ten #10 Suns wykorzystają żeby się go pozbyć. Dziennikarze z USA mocno pewni, że Beal nie rozpocznie sezonu 25/26 w koszulce Suns. Podobno 3 drużyny zainteresowane, ale to może być takie pierdolenie kocopołów, że niby jest zainteresowanie Bealem. Wykup jakoś mało realny mi się wydaje, bo tam jest 110 baniek do wypłaty jeszcze.

Insajderzy na TT piszą, że Suns chcieli Smitha/Eason czyli skrzydłowych, których teraz nie mają, a na otarcie łez dostali Brooksa.
nie wierzę, że suns nie mieli nic lepszego na stole.
rodzi się też pytanie, czy i na ile środowisko kd było odpychające dla ofert niepreferowanych przez zawodnika.
w skrócie: jeżeli wymienicie mnie do dryżyny x, czy y, to ja nie podpiszę przedłużenia.

drużyna powyżej drugiego apron to nie jest elastyczny partner do wymian.
ważne dla suns to odzyskanie wyboru, tutaj warto się zastanowić czy była szansa odzyskać jeszcze jeden zamiast tych 5 drugich rund.

ten zestaw graczy wysłanych w zamian jest ciekawy.
dwa przyjemne kontrakty.
ciekawe jaki plan będzie miał dalej gm?
zostawi ich, czy popchnie dalej.
jak zachowają się w drafcie ze swoim wyborem?
na koniec chyba kluczowa sprawa- beal.
klauzula, opcja gracza, trade kicker.
ja już to wcześniej pisałem- agent beala jest mistrzem świata agentów sportowych.

oddać ten kontrakt będzie ciężko.
trzeba dopłacić- graczem, pickami, gotówką.

a czy właściciel beala zwolni i wypłaci mu 100 $.
jest możliwe.
ten pan dopiero się rozgrzewa.
100 $ to on musi zapłacić wszystkim czterem pierwszym trenerom swojej drużyny.
znaczy jednemu pierwszemu i trzem emerytowanym.

także drugie 100$ na konto państwa beal nie wydaje się dużym problemem.
mat ishbia on fire!

houston nie oddali dużo.
oczywiście może to trochę zmienić jakiś fajny rozkwit greena, ale na dziś, to dużo nie dali.
z pokaźnej liczby dobrych i solidnych obrońców oddali jednego.
jednego!
houston to była czwarta obrona w regular.
kd nie będzie dziurą, grać po bronionej umie, ale nie będzie musiał być pierwszą, czy drugą opcją w obronie.
to w jego wieku i z tą historią kontuzji może mieć spore znaczenie.

13 ofensywa jaką byli rockets oddali jedną z ważniejszych opcji, która wyraźnie nie dowiozła w playoffs.
plus brooks i jego 3&d.
za kd..
niby starego dziada, który jednak dziwnym przypadkiem w ubiegłym sezonie rzucał celniej niż przeciętna jego kariery.
:brainoverload:

test dla szatni rockets.
jak tam się ułoży, to zrobią fajny wynik.
adams i coach udoka pokażą durantowi, któa to jego szafka i do grania!

houston, san antonio i dallas, to mogą być mocne ekipy w przyszlym sezonie.
teksas.
dziki zachód.
:antonio:

Last edited:
nie wierzę, że suns nie mieli nic lepszego na stole.
rodzi się też pytanie, czy i na ile środowisko kd było odpychające dla ofert niepreferowanych przez zawodnika.
w skrócie: jeżeli wymienicie mnie do dryżyny x, czy y, to ja nie podpiszę przedłużenia.

drużyna powyżej drugiego apron to nie jest elastyczny partner do wymian.
ważne dla suns to odzyskanie wyboru, tutaj warto się zastanowić czy była szansa odzyskać jeszcze jeden zamiast tych 5 drugich rund.

ten zestaw graczy wysłanych w zamian jest ciekawy.
dwa przyjemne kontrakty.
ciekawe jaki plan będzie miał dalej gm?
zostawi ich, czy popchnie dalej.
jak zachowają się w drafcie ze swoim wyborem?
na koniec chyba kluczowa sprawa- beal.
klauzula, opcja gracza, trade kicker.
ja już to wcześniej pisałem- agent beala jest mistrzem świata agentów sportowych.

oddać ten kontrakt będzie ciężko.
trzeba dopłacić- graczem, pickami, gotówką.

a czy właściciel beala zwolni i wypłaci mu 100 $.
jest możliwe.
ten pan dopiero się rozgrzewa.
100 $ to on musi zapłacić wszystkim czterem pierwszym trenerom swojej drużyny.
znaczy jednemu pierwszemu i trzem emerytowanym.

także drugie 100$ na konto państwa beal nie wydaje się dużym problemem.
mat ishbia on fire!
Będą dalsze handle bo nie wyobrażam sobie czterech małych guardów kanibalizujących minuty i braku skrzydłowych. Beala powinni pogonić obojętnie w jaki sposób.

@Hellah

markkanen + 5 wybór, a w drugą stronę george + 3 wybór.
taka podstawa wymiany.

dobrze gadają o tym mistrzowie draftów, czy fantazja?

Last edited:
Anfernee Simons i dwa drugorundowe picki (2030 via Knicks, 2031 od Blazers) w Boston Celtics, Jrue Holiday w Portland Trail Blazers.

Stevens wyczarował z gówna złoto.
:beczka:

Anfernee Simons i dwa drugorundowe picki (2030 via Knicks, 2031 od Blazers) w Boston Celtics, Jrue Holiday w Portland Trail Blazers.

holiday wraca skąd przyszedł!

celtics na tym ruchu są 40 baniek do przodu na podatku luksusowym.
dobry ruch, kontrakt simmonsa spada po sezonie.

@Hellah

markkanen + 5 wybór, a w drugą stronę george + 3 wybór.
taka podstawa wymiany.

dobrze gadają o tym mistrzowie draftów, czy fantazja?

Słyszałem też o tej wymiane, ale podobno to zostało ucięte, nikt tych plotek nie potwierdził. Jazz mają jeszcze #21 więc Markkanen + ten 21 pick za #3 i PG byłoby bardziej sensowne dla Jazz, jak chcą się zbudować od nowa, ale ja bym tego nie klepnął. Za długi ten kontrakt Fina, za drogi i trochę podejrzane zdrowie jednak.

Za dwa dni Draft, dużo się wyjaśni.

Tak żem czuł, że wypchną Holidaya, Horforda też coś czuję, że nie przedłużą, młodych zostawią. Teraz ten Simons będzie grał, wróci Tatum to na 90% spuszczą Simonsa w kiblu po sezonie, łotewskiej łamadze też wygaśnie kontrakt i będzie można na starym core dalej budować, ładnie Celtics na tym wyszli. Lekka i szybka przebudowa idzie przy kontuzji Tatuma, a i tak spokojnie powalczą pewnie o finał wschodu.

Lakers mieli chyba chrapkę na Korneta, ale teraz Luke pewnie dostanie jakiś kontrakt. Nie zdziwię jak 40 letni Horford zasili armię Los Angeles Lakers, ewentualnie Brook Lopez, bo jemu też się kończy kontrakt i jest w odpowiednim wieku do budowania składu pod Doncica :muttley:

Słyszałem też o tej wymiane, ale podobno to zostało ucięte, nikt tych plotek nie potwierdził. Jazz mają jeszcze #21 więc Markkanen + ten 21 pick za #3 i PG byłoby bardziej sensowne dla Jazz, jak chcą się zbudować od nowa, ale ja bym tego nie klepnął. Za długi ten kontrakt Fina, za drogi i trochę podejrzane zdrowie jednak.

Tak żem czuł, że wypchną Holidaya, Horforda też coś czuję, że nie przedłużą, młodych zostawią. Teraz ten Simons będzie grał, wróci Tatum to na 90% spuszczą Simonsa w kiblu po sezonie, łotewskiej łamadze też wygaśnie kontrakt i będzie można na starym core dalej budować, ładnie Celtics na tym wyszli. Lekka i szybka przebudowa idzie przy kontuzji Tatuma, a i tak spokojnie powalczą pewnie o finał wschodu.
dokładnie, ich strategia była w 99% znana - do pełni szczęścia muszą w to miejsce mieć kotów <25 lat.
Minnesote też czeka rychła przebudowa, Suns są zdemolowani ale też się przebudować muszą. Kilka klubów "za chwilę" będzie miało ten sam problem i ograniczenia second apronu.

Na wschodzie otworzyło sie wielkie okno na final NBA, Celtics i Pacers sie wykontuzjowali. KS powinien cisnąć na wschód, nie wiem, takie Cleveland? Na zachodzie bedzie jak zwykle wojna i .I. ugra w Rockets.

#21 w tym zestawie, to byłaby zbrodnia na sixers.
zresztą historia pokazuje, że sixers z aingem zamieniać się w drafcie lepiej nie, a jeżeli ainge dzwonił pierwszy, to na pewno nie!
kontrakt fina długi, tyle że jeszcze wiek go nie goni (27 lat).
zdrowie markkanena trochę też zależało od... potrzeb drużyny.
gdy jazz grali za dobrze, to markkkanen zaczynał łapać urazy.

pelicans, nets- dobre drużyny do ewentualnych wymian.

ciężkie decyzje w gabinetach, a draft za moment.

kogoś do klepania piłką zanim kyrie wróci na poważnie.
paul, brogdon, jones...
tj mcconnell !!!!!!

Lakers mieli chyba chrapkę na Korneta, ale teraz Luke pewnie dostanie jakiś kontrakt. Nie zdziwię jak 40 letni Horford zasili armię Los Angeles Lakers, ewentualnie Brook Lopez, bo jemu też się kończy kontrakt i jest w odpowiednim wieku do budowania składu pod Doncica :muttley:
Czytałem rumorsy ze LAL celuje w Adebayo! Albo Porzingisa xD

Koniec końców skończą z jakimś Leszczem jak to LAL :mamed:

25+ pkt
10+ zb
5+ as

taka linijka.
kto miał najwięcej sezonów regularnych za taką linijką?

oscar robertson- 3
nikola jokic- 5
giannis- ...... 7 !!!!!!!
:o o:

Back