NBA - najlepsza liga koszykarska na świecie.

I Denver znowu plecy.. nie wiem po co wstawiają Portera do pierwszego składu skoro ma problem z barkiem i nic nie trafia, 2pkt w 29 to jakaś komedia. Z drugiej strony patrzac na ich ławkę to też niezbyt kim mają go zastąpić.

Tylko kto weźmie ten szrot. Podcaster i inwalida do odstrzału.

to zależy od zdrowia.
jeżeli ta dwójka wytrzyma zdrowotnie, to różnie może być.
Embiid nie zagra w 2025 na pewno, dopiero jakoś luty/marzec w przyszłym roku, coś tak czytałem, że 10-12 miesięcy rehabilitacji musi być. Trzeba grać na PG, żeby wrócił na jakieś 22/5/5 i w Trade Deadline się pewnie znajdzie jakaś drużyna, której będzie potrzebny. Ja bym tak zrobił, bo handlować Georga latem, to tak średnio, teraz wartość żadna, chyba, że ktoś rzuci jakichś sensownych gości na krótkich umowach.

Jeszcze jest taka akcja, że jak sztab Sixers stwierdzi, że Hans jest niezdolny do gry i nie wróci jakoś do końca lutego 2026, to mogą składać wniosek o emeryturę medyczną Embiida. Wtedy liga swoich lekarzy wysyła, oni go badają, jak uznają, że nie ma kolan, to Embiid dostaje resztę hajsu od Sixers, ale kontrakt jest wymazany z salary. Była już taka sytuacja z Boshem w Heat. Tylko tutaj jest 200 baniek na stole, ciężkie decyzję do podjęcia, lepiej byłoby go komuś opchnąć po prostu.

Co za po na wschodzie. NY vs Indiana w finale konferencji. Z zachodu widzę OKC pojedzie Wilki i finale przejedzie się po wygranym wschodu. Tutaj już nie widzę marginesu na niespodzianki.
Największy plus - niechybny koniec Bostonu w obecnym kształcie: Tatum rok bez gry, Łotysz do hospicjum, Al ema lub ogony i jeszcze pewnie kogoś sprzedadzą bo salary zapchane ponad drugie piętro. Holiday out? Nowe otwarcie Tatum, łysy i sixman of the year? Długie lata średniactwa przed zieloną zarazą. Nie powiem żeby mnie to smuciło. Od początku kiedy oglądam NBA nawet kolor parkietu w Bostonie mnie drażni.

Co za po na wschodzie. NY vs Indiana w finale konferencji. Z zachodu widzę OKC pojedzie Wilki i finale przejedzie się po wygranym wschodu. Tutaj już nie widzę marginesu na niespodzianki.
Największy plus - niechybny koniec Bostonu w obecnym kształcie: Tatum rok bez gry, Łotysz do hospicjum, Al ema lub ogony i jeszcze pewnie kogoś sprzedadzą bo salary zapchane ponad drugie piętro. Holiday out? Nowe otwarcie Tatum, łysy i sixman of the year? Długie lata średniactwa przed zieloną zarazą. Nie powiem żeby mnie to smuciło. Od początku kiedy oglądam NBA nawet kolor parkietu w Bostonie mnie drażni.
Legendary Larry Ptak był chadem.

"Fatalna kontuzja Polaka! A mógł trafić do NBA. Ależ pech"
8 godzin temu
Przegląd Sportowy Onet
Tej żenady to się czytac nie da. Na warunki ligi to jest leszcz nawet nie na 15 miejsce w rotacji. Portale grzeją temat zupełnie bezpodstawnie. Nie widzę tam żadnych przesłanek do przyszłej kariery w NBA.

Embiid nie zagra w 2025 na pewno, dopiero jakoś luty/marzec w przyszłym roku, coś tak czytałem, że 10-12 miesięcy rehabilitacji musi być. Trzeba grać na PG, żeby wrócił na jakieś 22/5/5 i w Trade Deadline się pewnie znajdzie jakaś drużyna, której będzie potrzebny. Ja bym tak zrobił, bo handlować Georga latem, to tak średnio, teraz wartość żadna, chyba, że ktoś rzuci jakichś sensownych gości na krótkich umowach.

Jeszcze jest taka akcja, że jak sztab Sixers stwierdzi, że Hans jest niezdolny do gry i nie wróci jakoś do końca lutego 2026, to mogą składać wniosek o emeryturę medyczną Embiida. Wtedy liga swoich lekarzy wysyła, oni go badają, jak uznają, że nie ma kolan, to Embiid dostaje resztę hajsu od Sixers, ale kontrakt jest wymazany z salary. Była już taka sytuacja z Boshem w Heat. Tylko tutaj jest 200 baniek na stole, ciężkie decyzję do podjęcia, lepiej byłoby go komuś opchnąć po prostu.
tak, o możliwej emeryturze sportowej hansa coś pisał internet, że jest to możliwy scenariusz.
straszna sprawa, bo jeszcze przed olimpiadą ten gość był bardzo wartościowy.
dziś jego wartość transferowa jest prawie żadna.

z pg jest szansa, że jeżeli wróciłby do dobrego grania, to jego wartość transferowa pójdzie w górę.
dziś sprawa nie wygląda "co mam dać za paula georga", tylko "co mi dorzucisz do paula georga panie morey, tak żeby mi się opłacalo".

ciekawe lato się szykuje.
wcale też nie jest niemożliwe, dobre obudowanie tych dużych kontraktów.
to, że zdrowie nie dopisało w tym roku, nie oznacza że nie musi tak być w następnym.

Jestem po meczu numer 5. OKC - Nuggets, najlepsza seria obecnych playoffów :antonio:
paliwa zabrakło.
tak patrzyłem na początku czwartej kwarty, jak zaczęła topnieć przewaga, czy wystarczy sił.
nie starczyło niestety, dużo poświęcili po bronionej stronie w pierwszej połowie.

dort.
przez trzy ostatnie mecze ceglił zza łuku, a dziś byl odpuszczany i trafiał.
krótka rotacja zabija bryłki.
mam nadzieję, że denver jeszcze się podniesie i wygrają mecz nr 6.

kontuzjowany jason tatum od swojego debiutackiego sezonu zagrał łącznie 706 spotkań w ramach nba.
to najwięcej ze wszystkich zawodników grających w lidze od 2017.

Elegancko! Mam nadzieję że Denver dowiozą i wygrają game 7. Chociaż ich krótka ławka może być dużym problemem w dalszych częściach Play off'ow.

świetna druga kwarta graczy bostonu.
jest bardzo dobrze.

ważne żeby zagrali tak w czwartej.
będzie pewne, że to ich ostatnie 12 minut w tym sezonie.

to może być mecz w którym trener thibodeau skorzysta z dwucyfrowej liczby graczy.
:antonio:

z niektórymi swoimi zawodnikami może się w ogóle zapozna w tym meczu.
:lol:

jaylen brown- 6 faul na 2.50 przed końcem 3 kwarty!
boston 57 punktów po 3 kwartach.
:antonio:

mgs wybuchnie dzisiaj.
tam są wszystkie mordy co trzeba: larry johnson, allan houston, stephon marbury.

Last edited:
Can't help having happy tears. - GIF - Imgur

joboffer #marketvalue #competitivesalary #recruitment | Liam Pietzka | 12  comments
Tears Of Joy GIFs - Find & Share on GIPHY

25 lat.
25 lat czekałem żeby zobaczyć knicks w finałach konferencji.
pewnie tych młodszych użytkowników nie było jeszcze na świecie, jak zaczęło się to czekanie.

teraz knicks w 6 i do wielkiego finału!

jeszcze dwie ciekawostki :
ostatnie finały konferencji knicks to mecze z... indianą pacers.
druga to taka, że graczem tamtych knicks był nijaki rick brunson.
brzmi znajomo?
:wink:

to jest piękna sobota, nieważne co za oknem!
dobrego dnia wszystkim!

Last edited:
Gratulacje Boston. To może być koniec jaśkow w obecnej postaci. Właścicielem są fundusze inwestycyjne i raczej nie będą palić pieniędzy w takiej ilości. Po zeszłorocznym rozczarowaniu odczuwam pewną satysfakcję. Możliwe że porażka będzie długofalowa i kompletna. Rok temu wydawało się że niestety to będzie dynastia.

Wymarzony finał dla mnie to Knicks vs Denver chociaż do tego jeszcze bardzo daleko i mam obawy o game 7 na zachodzie. Knicks mają naprawdę mocną ekipę i widać, że się już zgrali ze sobą. Czekam na mecze z Pacers, ale myślę że ich też przeskoczą

Back