Chciałbym zachęcić wszystkich forumowiczów z Cohones, do oddania głosu na najlepszego zawodnika MMA w Polsce. Co prawda rok 2014 wciąż jeszcze trwa, jednak każdy z nominowanych zawodników zaprezentuje swoje umiejętności dopiero w nadchodzącym roku, dlatego postanowiłem sprawdzić opinię wśród użytkowników największego forum w Polsce. Z góry dziękuję za wszystkie głosy, które możecie oddawać na: A) Marcin Tybura B) Marcin Held C) Mamed Khalidov D) Jan Błachowicz Głosy, oraz osobiste komentarze do nich można oddawać wchodząc w poniższy link: http://moje-ankiety.pl/respond-71594/sec-52mBlgag.html
Kategoria dotyczy wyłącznie mężczyzn. W innym wypadku, Joanna byłaby oczywiście jedną z kandydatek ;)
E) Joanna Jędrzejczyk. Jesli jej tu nie ma to ranking jest bez sensu. Nawet jesli dotyczy tylko mężczyzn, bo ona właśnie przyćmiła wszystkie osiągnięcia Polski zawodników razem wziętych. Dziękuje dobranoc.
trudny wybór więc tak : Mamed i Janek odpadają u mnie na starcie Marcin Tybura wymiata w rosji i pokonał Grabowskiego. Held z kolei wymiata w bellatorze i wygrał turniej. ostatecznie pas mistrzowski to pas mistrzowski do tego pokonanie Graby. 1.Tybura 2.Held 3.Janek 4.Mamed
Wahałem się między Marcinami i ostatecznie wybrałem Helda, bo mam wrażenie, że miał cięższych przeciwników. Nie ujmując oczywiście klasie rywali Tybury. Był to bardzo ciężki wybór. Janek moim zdaniem stoczył za mało walk, żeby go brać pod uwagę, ale mam nadzieję, że w przyszłym roku się to zmieni :). Bo ta trójka panów + Joasia Jędrzejczyk to nasz najlepszy "towar" eksportowy w MMA!
Maricn Held. 4 walki w 2014 roku i wszystkie wygrane z czego 3 przed czasem, wygrana turnieju. Janek swoim debiutem dostarczył mnóstwo emocji ale jestem zdania, że walcząc raz na rok trudno zostać najlepszym zawodnikiem nawet w zabawie takiej jak ta.
Także oddałbym swój głos na Joasię w tym rankingu. Jednak w tym przypadku mam tylko problem z pierwszą dwójką. Ostatecznie ustawiłbym to tak: 1. Held. 2. Tybura. 3. Błachowicz 4. Chalidow Gdyby nie afera z dopingiem w miejsce Mameda wstawiłbym Płetwala.
Ciężko mi wybrac między Tyburą a Heldem. Ostatecznie wybieram tego pierwszego. PS: A Mamed to za co jest na liście????? Borys powinien być na tej liście ;]
Marcin Held. Bez cienia wątpliwości. Piękny rok, niebywały progres w każdej płaszczyźnie. Drugie miejsce dla Tybury. Osobiście wyróżniam Janka za odwagę. Porzucił blichtr na rzecz ambicji sportowych.
Mamed jest najwyżej notowanym zawodnikiem z Europy, poza UFC. Takie są fakty. Bardzo lubię i cenię Borysa, ale pokonanie Coopera i Falcao jest dla mnie nieco cenniejsze, niż wygrana nad Saidovem, czy tym bardziej Zawadą. Poza tym, ranking uwzględnia również pozycję zawodników w światowych notowaniach, oraz ich dotychczasowy etap kariery ;) :D
Dobrze myślałeś, ponieważ w istocie o to chodzi :) Wyżej wymienione czynniki decydują jedynie o zdobyciu nominacji :D