Risky
UFC Light Heavyweight
To żart czy niewiedza?Ale woblera nie można szarpać, to nie spełnia roli przynęty

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
To żart czy niewiedza?Ale woblera nie można szarpać, to nie spełnia roli przynęty

Dopiero co wróciłem do wędkarstwa a znajomi mnie tu niszczą zdjęciami tegorocznych połowów. Kurła też kiedyś takiego zlapie albo choć metrowego.View attachment 129800
Ciepła woda cały rok plus dużo jedzenia - idealne warunki do wzrostu. Będą większe bo wrogów nie mają a nawet ludzie ich nie zabijają.@ninja -to rekord świata... I to żyje w jakimś kurła małym zalewie. https://wiadomosci.wp.pl/nowy-rekord-swiata-sum-gigant-polacy-zlowili-potwora-7212653444156352a
Ale pływać umie?View attachment 130631"Zawodnicze" 45 cm mojego syna. Oczywiście poleciał do wody.
Jasne że tak. Jednak w niektórych sytuacjach i tak zakładam mu kapok.Ale pływać umie?
View attachment 131843View attachment 131844
View attachment 131845
W końcu coś złowiłem. Szczupak i dwa sandacze. Pojechałem zrobić rozeznanie wody przed zawodami które będą za tydzień. Wypadło obiecująco. Miejsce wybrane i skuteczna przynęta a nawet jak ją prowadzić. Wszystkie na pływającego woblera ale prowadzonego szarpnięciami wędki. Branie w momencie zatrzymania przynęty.
miejscuwa

View attachment 132262Jest metrówka, sześć i pół kilo. Pierwsze miejsce na zawodach i pierwsze miejsce w ogóle koło stare miasto Poznań 2025. Wędka favorite black swan 2,70 4-16 gram, Shimano Stella 3000 , plecionka 0,06, wobler prosto z Chin. Walka była ciężka ale zwycięzka.

się wściekł jebaniutki, bardziej łowny niż mój ś.p. kotTrzy miesiące od powrotu do wędkarstwa i trzeci raz pobiłem mój rekord szczupaka.![]()

To debilTo żart czy niewiedza?![]()

Zamów u młodych, niech się uczą wiązać węzełki, a Ty trochę zestawów będziesz miał w zapasie. Na końcu każdego mała pętla. Nawijasz potem na karton,wkładasz osobno do woreczków i gotowe. Wyjmujesz po jednym, nic się nie plącze.Ktoś łowi na tzw kotlety? Kupiłem właśnie trzeci tym razem nieco cięższy spinning 15-56g większy kołowrotek i kilka dużych przynęt oraz plecionkę 0,20 . Znalazłem kilka głębokich dołów przy dużych ostrogach na Warcie i trochę chce z tym powalczyć. Jak na razie denerwuje mnie montaż dozbrojki bo kółka łącznikowe nie są już na moje oczy a tym bardziej na niezgrabne paluchy.

kawał bydlaka101cm i 7,600kg z Wisły. Mój syn złowił ja tylko trochę pomogłem w lądowaniu.
View attachment 132602

Tam jest przecinekkawał bydlaka
Edit ale jak udało Wam się wyjąć ponad 7 ton z wody
![]()

View attachment 133423View attachment 133424View attachment 133425
Namówiłem na ryby też najstarszego syna. Pierwszy wyjazd i złowił grubaska 76cm i 3,5kg
Ale targacie te szczupaki. Aż kusi żeby odkopać wędkę i ruszyć coś połapać.View attachment 133423View attachment 133424View attachment 133425
Namówiłem na ryby też najstarszego syna. Pierwszy wyjazd i złowił grubaska 76cm i 3,5kg
Jutro poprawka. Tym razem Warta.Ale targacie te szczupaki. Aż kusi żeby odkopać wędkę i ruszyć coś połapać.
to jest jeden i ten sam tylko w pantcie rozciąga i wklejaAle targacie te szczupaki. Aż kusi żeby odkopać wędkę i ruszyć coś połapać.
Dokładnie!to jest jeden i ten sam tylko w pantcie rozciąga i wkleja
View attachment 133617Gruby kaliber na koniec sezonu.
niech łowi co chce i czym chce, byle halibuta nie wyłowiłDokładnie!
O takie może złapać co najwyżej:

o, z Warty wyciągnąłeś?View attachment 133617Gruby kaliber na koniec sezonu.
Ja nie ale mój szwagier w niedzielę wyciągnął z wody taką dużą przynętę. Po za tym nic nie brali. Warta jak zwykle uczy pokory.o, z Warty wyciągnąłeś?

To byłby chwilowy koniec stosowania zasady "no kill".niech łowi co chce i czym chce, byle halibuta nie wyłowił
![]()