Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Ale Ci te dzieci szybko rosną!View attachment 134846View attachment 134847jeszcze nie kończymy sezonu. Dziś dwa 80 i 90 cm.

View attachment 135826łowimy nie śpimy. To już chyba ostatni w tym roku. Tym razem 90cm szczupaka.

Jutro jadę już naprawdę ostatni raz w tym roku. Od środy mrozy.Że chce Ci się jeździć po tych jeziorach z jednym i tym samym szupakiem w bagażniku..
![]()
Posiedzisz 2 dni przed konsolą i odrobisz straty, a nie czekaj, jednak nieŻeby nie było tak różowo to tydzień temu tylko jedno branie ale nie zacięte, a do tego połamałem obie wędki chcąc nielegalnie dostać się na ogrodzony i zamknięty pomost. Dwa kije złamane, podbierak który miałem na plecach i rozjebane wszystkie pudełka z przynętami. Podbierak naprawiłem, pudełka to pryszcz ale wędki zrobiły mi poważną stratę.

Już kupiłem i nawet na jedną wczoraj złowiłem pierwszego szczupaka ale co się wkurwiłem to moje. Kupiłem takie same więc szczytowe segmenty mam na zapas.Posiedzisz 2 dni przed konsolą i odrobisz straty, a nie czekaj, jednak nie
![]()
Zaczynam obawiać się o populację szczupaków w tym kraju,View attachment 135985jeszcze dziś pojechaliśmy. Kolejna dziewięćdziesiątka.

Dopiero im dojebię od maja na PZW. Teraz biorę się za inne gatunki.Zaczynam obawiać się o populację szczupaków w tym kraju,
odpuść im trochę.
![]()
Bałałajka jest jeszcze lepsza.Teraz to takie patyki. Aż żal tego chwytać w rękę. Chodzimy na lód ale to kompletnie nie moja bajka. Byle do wiosny.
View attachment 138055
Byle do konkretnej odwilży. Przez obecne warunki pogodowe tracę sezon pstrągowy...Byle do wiosny.

My chcieliśmy w styczniu na Trocie ale chwilowo mi się życie trochę skomplikowało i nie miałem czasu. Teraz tylko czekam aż kra puści na rzece i zaczynam. Może jeszcze w ten weekend na lód ale szczerze to mam głęboko w dupie taką zabawę.Byle do konkretnej odwilży. Przez obecne warunki pogodowe tracę sezon pstrągowy...
Na szczęście nie tylko ja
Czym smarujesz plecionkę?Byłem rekreacyjnie w styczniu dwa razy. Mróz nie przeszkadza. Łowiłem przy -10°C na plecionkę i nie zamarzała (mam patent na to), ale problemem jest śnieg. W chij ciężko się chodzi. Iść przez las do rzeki czy wracać do samochodu, to męczarnia.
Varivas PE Ok. Nie wiem, czy da się to jeszcze kupić w Polsce. W opisie jest napisane tylko, że przedłuża żywotność linki, ale skutecznie chroni przed zamarzaniem.Czym smarujesz plecionkę?
Kołowrotki mam już skompletowane. Na wiosnę dokupuje jeszcze tylko jeden spining. Black Swan 2,74 24-84g. Poprzednią wędkę oddałem synowi bo złapał na nią swojego pierwszego metrowego szczupaka. Już nie mogę się doczekać.Varivas PE Ok. Nie wiem, czy da się to jeszcze kupić w Polsce. W opisie jest napisane tylko, że przedłuża żywotność linki, ale skutecznie chroni przed zamarzaniem. View attachment 140295
Na pocieszenie zjebanego początku sezonu, takie oto coś leżakuje w garażu w oczekiwaniu na poprawę pogody
View attachment 140296
A gdzie za 7-10 dni przyjdzie paczka z Japonii z Graphiteleaderem i Evergreenem
Ja ukrainców nie będę dorabiałKołowrotki mam już skompletowane. Na wiosnę dokupuje jeszcze tylko jeden spining. Black Swan 2,74 24-84g. Poprzednią wędkę oddałem synowi bo złapał na nią swojego pierwszego metrowego szczupaka. Już nie mogę się doczekać.
Wole kije japońskie.Kije kupiłem choć nienawidzę ukrów. Niestety trzeba przyznać że biją konkurencję wagą i ceną a wykonane są z najlepszych japońskich komponentów.Ja ukrainców nie będę dorabiałWole kije japońskie.
Za szczupakiem jeżdżę tylko na jesień i to w sumie kończy się kilkoma wyjazdami na Drużno, ale może sytuacja ulegnie zmianie, bo znajomy kompletuje osprzęt do nowej łódki. Sprawdzę, jak pływa się z latarką. Będę musiał kupić coś pod sandacza.

Ogólnie chciałem Daiwa Tournament ale nie mają "mojej" długości. Przekopałem cały internet, nawet macałem te przereklamowane paraboliczne "lejące" patyki sr.croix i z bólem serca dałem zarobić upaincom. Black swan 4-16g 2,74 waży 86g. Jest suchy, szybki, akcja ekstra fast, i do tego bez problemu wyciąga metrowe ryby. Blank japoński toray, uchwyt Fuji, przelotki Fuji tytanowe na jednej stopce. Prawdziwy "zawodniczy" patyk.Aż sprawdziłem. Rzeczywiście black swany mają baardzo niską wagę![]()
Po minie widać, że te ryby nie spodziewały się, że chlebek z haczykiem to pułapka.Jako ze ten tydzień miałem trochę luźniejszy od pracy i treningów, postanowiłem otworzyć sezon. Ziemia trochę robaków i chleb tostowy. Siadło idealnie 3h około 60 sztuk, głównie płoć ale kilka leszczy i krąpi sie trafiło.
View attachment 143090View attachment 143091View attachment 143092