Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.

Kultura, w której główny bóg dymał kozę, na pewno świetnie wyróżni się muzycznie na tle dzisiejszej papkiTym samym wreszcie mogę z przytupem otworzyć mój kącik muzyki greckiej (czy tam cypryjskiej)

To nawet nie chodzi o to kto kogo ruchał, bo ja tam nikomu do łóżka nie zaglądam. Po prostu lubię muzykę z czterostrunnej gitary tego świata. A Stavros Lantsias wreszcie stał się przyczynkiem, bym założył kącik muzyki greckiej - dotychczas jakoś omijali moje uszy twórcy z tej części zapomnianego świata - za co w sumie mi delikatnie wstyd.Kultura, w której główny bóg dymał kozę, na pewno świetnie wyróżni się muzycznie na tle dzisiejszej papki![]()
Tym razem moje wojaże skierowałem na Cypr. Człowiek, które nawet wikipedia nie ogarnia, choć jest świetnym kompozytorem.
Genialnie mnie wzięło na jego twórczość, przez którą szerokim strumieniem płyną wpływy muzyki z Grecji, pojawiają się marinistyczne motywy brytyjskie rodem z Gustava Holsta (przynajmniej nie może mnie opuścić to wrażenie), a to wszystko jest okraszone nową formą. Muzyka przenosi słuchacza tam gdzie powinna, czyli w tym przypadku na Cypr i do Grecji, a to chyba największy komplement, jakim można obdarzyć artystę.
A zatem Stavros Lantsias.
Tym samym wreszcie mogę z przytupem otworzyć mój kącik muzyki greckiej (czy tam cypryjskiej). Mam nadzieję szybko zapełnić tę pustkę, którą mam w swoich zakładkach :)

Dzięki za komplement, to najmilsza rzecz jaką usłyszałem od dawna!Zawsze Twoje wpisy w tym temacie kojarzą mi się z opisami głównego bohatera z American Psycho![]()