Podwieszony Mistrzostwa Świata w piłce nożnej 2026 - temat do komentowania

Kto zostanie mistrzem świata?

• Francja

Votes: 18 19.4%
  • Hiszpania

Votes: 15 16.1%
  • Argentyna

Votes: 11 11.8%
  • Portugalia

Votes: 17 18.3%
  • Brazylia

Votes: 10 10.8%
  • Niemcy

Votes: 1 1.1%
  • Anglia

Votes: 4 4.3%
  • Belgia

Votes: 0 0.0%
  • Holandia

Votes: 3 3.2%
  • Maroko

Votes: 5 5.4%
  • Inny zespół

Votes: 9 9.7%

• Total voters
    93
W sumie szybko idą te mistrzostwa jakoś, za chwilę będziemy w połowie, też macie takie wrażenie?
Mam tak samo.
Jak nie ma? Do tej pory jest sir Alex, Guardiola który odpada bo zawsze miał gwiazdy w zespole i nigdy nie zbudował nic od 0 i jest Carlo ze względu na osiągnięcia i jak dołoży do tego World Cup to ciężko będzie mi stawiać wyżej Alexa nad nim, mimo że sir Alex to prawie, ze Bóg dla mnie :fjedzia:
Jerzy Engel. Nie łatwo poskromić w szatni takie charaktery jak Tomek Hajto.

Mam tak samo.

Jerzy Engel. Nie łatwo poskromić w szatni takie charaktery jak Tomek Hajto.
Tomek Hajto to jedna z legend polskiej piłki czy się to komuś podoba czy nie, w Niemczech grał jak polska liga nie istniała i Polaków zagranicą można było policzyć na palcach jednej ręki. Później jeszcze zaliczył epizod w ŁKS i dał nam dużo radości jak w pamietnym meczu z Cracovia 4-3
@Rododendron potwierdzi :antonio:

Tomek Hajto to jedna z legend polskiej piłki czy się to komuś podoba czy nie, w Niemczech grał jak polska liga nie istniała i Polaków zagranicą można było policzyć na palcach jednej ręki. Później jeszcze zaliczył epizod w ŁKS i dał nam dużo radości jak w pamietnym meczu z Cracovia 4-3
@Rododendron potwierdzi

No i fajki przywiezie i pogłowie starych bab ogranicza … złoty chłopak.

:mamed:

gf-H7xL-x2ue-fWFG_tomasz-hajto-w-sopocie-1-publ-664x442.jpeg

Ja tam się odnoszę do piłkarskich spraw bo jakby tak chciał rozkimniać życiorys naszych sportowców z tamtych lat to na połowę z nich by się coś znalazło. Ja i jak większość kibiców na ŁKS na pewno mamy dobre wspomnienia z nim bo wrócił na koniec kariery i mógł się bawić i ciągnąć hajs nic nie dając, a coś tam pokazał i w Łodzi go będą dobrze kojarzyć. Stworzyli drużynę z doświadczonych i blisko emerytowanych zawodników jak on czy Piotrek Świerczewski i walczyli za ŁKS mimo, że wcześniej jeden grał w Marsylii, a drugi stanowił trzon Shalke za najlepszych lat to wrócili na stare lata do Łodzi i oddali dużo zdrowia dla ŁKSu, także dla nich wieczny szacunek

Jak nie ma? Do tej pory jest sir Alex, Guardiola który odpada bo zawsze miał gwiazdy w zespole i nigdy nie zbudował nic od 0 i jest Carlo ze względu na osiągnięcia i jak dołoży do tego World Cup to ciężko będzie mi stawiać wyżej Alexa nad nim, mimo że sir Alex to prawie, ze Bóg dla mnie :fjedzia:
Nie chce nawet zaczynać takiej dyskusji, moim zdaniem nie ma czegoś takiego jak najlepszy trener w historii, bo to jest bardzo dużo zmiennych, jakie kluby trenował, co osiągnął itp itd. może być wielu trenerów którzy by dali radę w topowym klubie ale nigdy nie dostaną szansy.

Ciężko jest powiedzieć że taki Guardiola jest najlepszym trenerem na świecie skoro wiecznie prowadzi same gwiazdy, albo np jakiś trener trafia na najlepszy okres klubu w historii i tam wszystko się spina i wygrywają trofea, ale to nie jest zasługą jednego człowieka tylko 35 osób.

Jak mówię, tak jak dyskusje o najlepszym piłkarzu w historii mają sens, tak dyskusje o najlepszym trenerze w historii według mnie kompletnie sensu nie mają i nie da się tego jakoś oszacować, liczenie samych trofeów nie jest tak miarodajne jak się z wierzchu wydaje.

Mourinho sprawdził się w prawie każdej topowej lidze a nie tylko w jednej, ale jak mówię nawet nie chce mi się tego rozkminiac, jak ktoś chce może sobie tworzyć takie rankingi, ale ja ten temat odpuszczam kompletnie.

Nie chce nawet zaczynać takiej dyskusji, moim zdaniem nie ma czegoś takiego jak najlepszy trener w historii, bo to jest bardzo dużo zmiennych, jakie kluby trenował, co osiągnął itp itd. może być wielu trenerów którzy by dali radę w topowym klubie ale nigdy nie dostaną szansy.

Ciężko jest powiedzieć że taki Guardiola jest najlepszym trenerem na świecie skoro wiecznie prowadzi same gwiazdy, albo np jakiś trener trafia na najlepszy okres klubu w historii i tam wszystko się spina i wygrywają trofea, ale to nie jest zasługą jednego człowieka tylko 35 osób.

Jak mówię, tak jak dyskusje o najlepszym piłkarzu w historii mają sens, tak dyskusje o najlepszym trenerze w historii według mnie kompletnie sensu nie mają i nie da się tego jakoś oszacować, liczenie samych trofeów nie jest tak miarodajne jak się z wierzchu wydaje.
No, ale jest sens bo możesz sobie porównać kto kogo prowadził i taki Guardiola żadnej drużyny nie zbudował bo w Barcelonie z Messim w prime to mogli grac bez trenera i tak by wszystkich robili, oprócz niego kogo możesz wymienić? Kloppa co miał dwa sezony dobre? :beczka:
Kolejny jest właśnie Carlo który ma najwięcej LM w historii wygranych i to wygrywał z 2 różnymi drużynami+ jeśli teraz wygra Mundial to ciężko będzie go nie postawić na 1 miejscu. Noi jest sir Alex ktory z jakimś Aberdeen pokonał Real i później stworzył legendę United dominując angielską ligę tak, że nikt tego nie powtórzy.
Poki co sir Alex nr1 obserwujemy Brazylię bo wtedy można coś dyskutować

@Rododendron potwierdzi :antonio:
Ok racja. Pauleta też go lubi xD

Back