Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.

równość, czyli napływowe małpy mają dostać wszystko co biały wypracował za freeNabrali jakichś pastuchów z Afryki do sędziowania najważniejszego turnieju na świecie i teraz wychodzą takie kwiatki, już w ekstraklasie bym znalazł ze dwóch sędziów lepszych od tego pastucha z Jordanii

DżdżownicaXDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
![]()
jaka to różnica czy sędzia uczciwie opłacony jest biały czy ma więcej pigmentu w skórze?równość, czyli napływowe małpy mają dostać wszystko co biały wypracował za free
![]()

Nie no tam chyba nie handlują w takich meczach, pastuch z Joradnii pospieszył się z decyzją i później ciężko było mu się przyznać do błędujaka to różnica czy sędzia uczciwie opłacony jest biały czy ma więcej pigmentu w skórze?
![]()

to nie temat i miejscejaka to różnica czy sędzia uczciwie opłacony jest biały czy ma więcej pigmentu w skórze?
jan laguna najlepszy sędzia!

Na Argentynę też na początku było chyba z 7 głosówWczoraj jeszcze Francja miala 13 głosów w ankiecie, oj ktoś tu jest nieuczciwy, wiem bo od początku na nich wskazywalem i tylko czekałem kiedy ktoś zmieni swój typ![]()

Belgia może dziś odpaść z Senegalem.Ciekawe czy w następnej fazie może Kongo trafić na Belgię![]()

A jak wejdzie Gordon, to Kongo nie ma czego się obawiaćEze i Saka wejdą to rozruszają imprezę

No Gordon drewniany trochę, Deco chyba za rok do zwolnienia będzie w Barcelonie po tym okienku transferowymA jak wejdzie Gordon, to Kongo nie ma czego się obawiać![]()
Ja dałem w typerze na senegal xDBelgia może dziś odpaść z Senegalem.
A dlaczego Kane nie dostał karteczki mimo że według sędziego symulował? Zakręcił się ewidentnie w tym meczu.
A na moje, tam był karny.
No to się wybroni przed superwajzorem.Poniżej interpretacja przepisów, sędzia zinterpretował sytuację jako punkt 2. Dlatego brak karnego i brak kartki dla Kane'a. Naturalny kontakt. Czy był naturalny czy nie, nie mi oceniać, ale przepisy dają taką możliwość interpretacji.
If a goalkeeper touches or collides with an opponent’s striker inside the penalty area (the "D" area or penalty box) without intent, the referee must judge the nature of the contact based on Laws of the Game (FIFA/IFAB rules), especially:
Referee Decision Depends on These Factors:
1. Was it a foul?
If the goalkeeper's touch tripped, pushed, or impeded the striker carelessly, recklessly, or with excessive force, even without intent, it is still considered a foul.
Intent does not matter in most fouls. What matters is the effect.
2. Was it a fair challenge?
If the goalkeeper was clearly going for the ball and barely or accidentally brushed the striker with no real impact, the referee may allow play to continue.
W ten sposób to można 75% fauli wytłumaczyćPoniżej interpretacja przepisów, sędzia zinterpretował sytuację jako punkt 2. Dlatego brak karnego i brak kartki dla Kane'a. Naturalny kontakt. Czy był naturalny czy nie, nie mi oceniać, ale przepisy dają taką możliwość interpretacji.
If a goalkeeper touches or collides with an opponent’s striker inside the penalty area (the "D" area or penalty box) without intent, the referee must judge the nature of the contact based on Laws of the Game (FIFA/IFAB rules), especially:
Referee Decision Depends on These Factors:
1. Was it a foul?
If the goalkeeper's touch tripped, pushed, or impeded the striker carelessly, recklessly, or with excessive force, even without intent, it is still considered a foul.
Intent does not matter in most fouls. What matters is the effect.
2. Was it a fair challenge?
If the goalkeeper was clearly going for the ball and barely or accidentally brushed the striker with no real impact, the referee may allow play to continue.