Michał Materla w FAME! Legenda KSW zmierzy się z Dawidem Załęckim we wrześniu

Udało się mi złapać wypowiedzi kilku ekspertów na ten temat :crazy:

Kelner:

"Ale co wy mi tu opowiadacie? Tak? Muszę to przegadać z Wojem. Ale tak na prawdę, jeżeli to jest prawda, to chciałbym przypomnieć o tym jak ten PAN dawał od dłuższego czasu mało atrakcyjne dla nas walki, jak bardzo odstawał poziomem od organizacji i powoli myśleliśmy o rozstaniu, jednak ten PAN nas prosił cały czas aby móc walczyć, to dawaliśmy mu szanse. Ale dajcie spokój, jakie serce bijące, jak cały czas rozbity był..."

Kawul:

"Bo to czasami jest tak, że najbardziej wielkie i twarde posągi, nawet te ze spiżu, po tym jak się latami budowały, czasami muszą runąć i już nie jest to czas i pora aby je odbudowywać. Michał walczył u nas od samego początku, był legendarną między galaktyczną legendą i nic i nikt mu tego już nie zabierze, na zawsze zostanie u nas zapamiętany, nigdy nie musiał u nas o nic prosić, nawet my nie chcieliśmy tak wspaniałej, chodzącej legendy i bijącego serca KSW prosić o cokolwiek, on sam walczył, pomimo już kontuzji, stoczonych wojen i wylanego morza krwi i łez i potu, zawsze, jak Domestos z Sedesu, trwał i za to mu chwała"

Różal:

"ALE SŁUCHAJ JARU, TE WSZYSTKIE BALASY, KTUTRE WYPOWIADAJĄ SIĘ NA TEMAT MICHAŁA TO MOGĄ ROBIĆ PAŁĘ MOIM PSOM I ROBIĆ IM...ALE TAK, ZARAZ SIĘ ZLECĄ WSZYSTKIE KURWY I BĘDĄ MÓWIĆ, ŻE JA RUSKA ONUCA PISANKA I CZECIOLIGOWY ZAWODNIK MMA SIĘ WYPOWIADA NA TEMAT SWOJEGO PRZYJACIELA MICHAŁA MATER...ALE JAKI KURWA ŚWIADEK KORONNY? MICHAŁ PRZESIEDZIAŁ W WIĘZIENIU, NIC NIE WIDZIOŁ, NIC NIE SŁYSZOŁ I TE KURWY BALASY ZMARNOWAŁY MU KARIERE, TO TERAZ IDZIE SOBIE TROCHĘ ZAROB... ALE JA NIGDY FRIKÓW NIE OBRAŻAŁEM, TAK?! WEŹMY TAKI SCHEMAT - JEST MICHAŁ SPORTOWIEC I TEN JEGO PRZECIWNIK, JAK MU TAM? DANIEL? DAREK? DAWID, TAK DAWID, POZDRAWIAM CIĘ PRZYJACIELU, NO BO PRZYJACIELE TO SĄ CHARAKTERNE CHŁOPAKI, TAK JAK U MNIE W MOJEJ PIWNICY, GDY SIĘ PRZYGOTOWYWALIŚMY A RACZEJ KATOWALIŚMY I CO? NO I STADION BYŁ, TO NIE FERDEK PRZEGRAŁ, TO JA BYŁEM TEGO DNIA LEPSZY I CO - ZWAKOWAŁEM PAS I TO NIE CHODZIŁO NIGDY KURWA O PAS!"

Wojsław: "O tym nic nie wiem, o tym musicie rozmawiać z Kawulem albo Martinem, nie miałem na to wpływu, ja nie wiedziałem nic, w ogóle musimy to wszystko jeszcze przemyślić, żeby finansowo nam się zgadzało wszystko, to nie jest takie proste, bo my mieliśmy jeszcze plan na Michała, ale no, no... no... no tak, no, tak jak mówię, to musi jeszcze przemyśleć wszystko, tak... zaraz szefie, z mlekiem czy parzona?"
:kis::kis::kis:

A ja mam wyjebane, zaznaczę tylko jedno, udział w tym cyrku przez Serce co wali jak dzwon, otwiera drogę do tego cyrku WOJOWI z Płocka. + Jest z tego taki, że może Pan Parobiec sobie zarobi bijąc się z Różim na tych śmiesznych zasadach co ostatnio post wrzucali, każda runda inna formuła.

A co do tej walki... Materla może spektakularnie przegrać, ale może też wygrać, tylko że jak przegra, to hańba, a jak wygra żadna chwała.

A ja mam wyjebane, zaznaczę tylko jedno, udział w tym cyrku przez Serce co wali jak dzwon, otwiera drogę do tego cyrku WOJOWI z Płocka. + Jest z tego taki, że może Pan Parobiec sobie zarobi bijąc się z Różim na tych śmiesznych zasadach co ostatnio post wrzucali, każda runda inna formuła.

A co do tej walki... Materla może spektakularnie przegrać, ale może też wygrać, tylko że jak przegra, to hańba, a jak wygra żadna chwała.
Nie ma szans na Różiego, ale zobaczymy.

Screenshot_2025-08-05-16-56-41-006-edit_com.instagram.android.jpg

W tym śmiesznym programie na KS ostatnio mówili ze kopary opadną jakie nazwisko zatrudnili, Turski aż się nie spuścił, no opadły

Jak się głębiej zastanowić, to nie wiadomo po co to zestawienie. Michał to się aktualnie bardziej do jazdy figurowej na łyżwach bez łyżew nadaje, a Dawid nawet jak wygra to i tak nikt o zdrowych zmysłach nie uzna go za lepszego zawodnika

To tylko pokazuje jaki był rozdźwięk pomiędzy jego zarobkami, a duetem Pedzian & Czeczen. Makrela nie miał do nich najmniejszego startu. Kwoty jakimi pokątnie rzucano w kontekście jego osoby, na tle tych które dostawali tamci były kilkukrotnie niższe.

Za grokiem:
  • Na początku swojej kariery w KSW (około 2008–2010) Materla mógł zarabiać stosunkowo skromne kwoty, rzędu 10 000–30 000 zł za walkę, co było typowe dla początkujących zawodników z potencjałem.
  • Wraz z rosnącą popularnością i sukcesami (m.in. zdobyciem pasa w 2012 roku), jego zarobki wzrosły. Szacuje się, że w latach 2012–2015 za walki mógł inkasować 100 000–150 000 zł za pojedynek, zwłaszcza za znaczące starcia, np. z Mamedem Khalidovem.
  • Jedno z najbardziej kasowych starć Materli miało miejsce w walce z Khalidovem (np. KSW 39 w 2017 roku). Spekuluje się, że za tę walkę mógł zarobić 200 000–300 000 zł, a w przypadku rekordowych gal (np. z Roberto Soldiciem) kwoty mogły być jeszcze wyższe, potencjalnie przekraczające 500 000 zł z uwzględnieniem bonusów i procentu ze sprzedaży PPV.
  • Warto jednak zauważyć, że te kwoty są szacunkowe i nie uwzględniają kosztów treningów, podatków czy prowizji dla menedżerów, które mogły znacząco obniżać kwotę netto.
Podejrzewam, że te 100-150k jest najbliższe prawdy z peakem 200-250k. Bo inaczej nie szedłby z braciszkiem zakładać tego żenującego EFM. I nie rzucałby niby oficjalnie KRS na rzecz tego EFM SHOW tuż po niby rekordowej gaży za walkę Roberto.

Na to EFM poszło w cholerę hajsu -- jakieś reklamy, influenserzy, rozrywkowe programy z zawodnikami -- a wyszła jedna wielka klapa.

Lwie serce może polec w boksie z sutenerem.

Z drugiej strony Cipek jest tak rozbity że z każdym profesjonalnym sportowcem deski są pewne.

Szkoda chłopa ale kariera Michała to od jakiegoś czasu dziwna sprawa.

Może tak to jest jak robi się biznes z rodziną.
Nie doszukiwał bym się drugiego dna chyba że chodzi o to że MUSI kontynuować.
Natomiast co do samego stanu zdrowia to blokowanie ciosów twarzą i wojny na wyniszczenie musiały mieć taki finał. Pomijam już urazy kręgosłupa i nogi.

Nie doszukiwał bym się drugiego dna chyba że chodzi o to że MUSI kontynuować.
Natomiast co do samego stanu zdrowia to blokowanie ciosów twarzą i wojny na wyniszczenie musiały mieć taki finał. Pomijam już urazy kręgosłupa i nogi.

No bycie ,,bijącym sercem KSW” kosztuje

:fjedzia:

Back