FN: Doszły nas słuchy, że wystosowaliście też propozycję finansową dla mistrza amerykańskiej federacji Bellator Hectora Lombarda.
ML: No tak! Widzę, że masz dobre źródła. Hector był pierwszym przeciwnikiem branym pod uwagę dla Mameda, jednak rozmowy się skomplikowały z tego względu, że Bellator ma galę też w listopadzie, a oni z kolei chcą, aby Mamed zawalczył u nich, na co ja się nie zgodziłem. Powiedziałem, że Mamed z Pudzianowskim mają dwie walki wieczoru i ze względu na telewizję i promocję już rozpoczętą nie mogę tego zrobić. Dlatego też rozmowy na razie zawisły, my chcemy z naszej strony doprowadzić do walki Hector vs Mamed, natomiast Bellator chce Mammeda do USA ściągnąć i tutaj się nie rozumiemy. Trochę zarzucają nam, że nie jesteśmy przychylni, a my mówimy, że mamy w tym samym miesiącu galę i możemy w 2012 zakontraktować walkę Mammeda z Hectorem w USA. Ja niezależnie od wyniku chcę mieć rewanż tu w Polsce, bądź na odwrót. Zaczniemy walkę w Polsce, na co może uda mi się nakłonić głównego prezydenta Bjorna Rebneya i później zrobimy rewanż w 2012r. w USA. Jest problem tego typu, że on też musi wystawić Hectora u siebie na gali. Szuka przeciwnika dla Hectora, my dla Mammeda i czasowo się nie dogrywamy.