Mariusz Wach opublikował w mediach społecznościowych zdjęcie, na którym widoczny jest razem z Oleksandrem Usykiem. Polak pomaga Ukraińcowi w przygotowaniach do walki z Tysonem Furym, do której dojdzie już 17 lutego w Arabii Saudyjskiej.
- Jestem jednym ze sparingpartnerów Usyka przed walką z Furym. Uwaga, ciekawostka. Chyba jestem najmniejszy - napisał Wach odnosząc się do zdjęcia.
Mariusz Wach (BOKS 38-10-0, 20 KO) ostatnią walke w zawodowym boksie stoczył w październiku 2023 roku na gali w Nowym Sączu, gdzie jednogłośną decyzją sędziów pokonał Michała Bołoza. Był to udany powrót po czerwcowej przegranej z Frazerem Clarke’iem na punkty.
„Wiking” 2024 rok rozpoczął od udziału w gali STRIKE KING 1, gdzie przez nokaut w rundzie drugiej pokonał Bartosza Słodkowskiego. Była to walka na zasadach K-1, co było nowością dla 44-latka z Krakowa. Teraz Wach pomaga Usykowi w przygotowaniach razem z takimi pieściarzami, jak Sanel Hasanovic (BOKS 7-1-1, 6 KO), Volodymyr Katsuk (BOKS 5-1-0, 2 KO) i Emanuel Odiase (BOKS 3-3-0, 0 KO).
Oleksandr Usyk (BOKS 21-0-0, 14 KO) ostatnią walkę stoczył w sierpniu 2023 roku we Wrocławiu, gdzie przez nokaut w dziewiątej rundzie pokonał Daniela Duboisa. Wcześniej Ukrainiec zwyciężał między innymi z Tonym Bellewem, Dereckiem Chisorią i dwukrotnie z Anthonym Joshuą.
Tyson Fury (BOKS 34-0-1, 24 KO) wejdzie do ringu po pokonaniu w październiku 2023 roku niejednogłośną decyzją sędziów debiutującego w zawodowym boksie Francisa Ngannou. Wcześniej Brytyjczyk wygrywał między innymi z Dereckiem Chisorą, Dillianem Whyte’em i dwukrotnie z Deontay’em Wilderem.

Mariusz Wach pomaga w przygotowaniach Usykowi przed walkÄ z Furym. "Chyba jestem najmniejszy" | MMAROCKS
Mariusz Wach opublikował w mediach społecznościowych zdjęcie, na którym widoczny jest razem z Oleksandrem Usykiem. Polak pomaga Ukraińcowi w przygotowaniach do walki z Tysonem Furym, do której dojdzie już 17 lutego w Arabii Saudyjskiej. – Jestem jednym ze sparingpartnerów Usyka przed walką z...