Ja nie jestem zwolennikiem teorii spiskowych, ale akurat Sport zawodowy od dawna mi śmierdzi zmową milczenia.
Jak w urzędzie czy jakiejś firmie powiedzą Ci, że ktoś zarobił 20-50 mln to są jakieś śledztwa.
Sport od dekad w ogóle nie jest badany. Ja od lat oglądam choćby programy sportowe i nawet co mnie zaskakuje nikt nigdy nie zada pytania w stylu Borek do Pola- jak to kurde jest opłacalne? To jest od wieków temat tabu.
Sorry, ale nie mam 5 lat by wierzyć że 40 meczów sezonie jeszcze w czasach genu Z, które odchodzi od sportu i kupno praw telewizyjnych plus jeden sponsor na koszulce utrzyma tylko czasami pensje tylko jednego gracza na poziomie 20-50 mln , a gdzie jeszcze resza 20-30 osobowej kadry.
Po prostu chce zwykłych faktur jak to działa, bo temat od dekad to jedno wielkie tabu.
A dorośli ludzie sobie na luzie mówią że Messi zarabia 20-40 mln i koniec kropka i nie zadają pytań skąd to się bierze.
Już nie wspomnę, że teraz jest duża moda na odszkodowania dla trenerów gdzie piszą czasami o 15-30 mln.