Mam Pewniaka Mam Pewniaka - Sezon 5

Mam Pewniaka s05e07
UFC 305: Du Plessis vs Adesanya

Walka wieczoru:

Pojedynek o mistrzostwo UFC w kategorii średniej

185 lb: Dricus Du Plessis 1.96 - 1.82 Israel Adesanya

Karta główna:

125 lb: Kai Kara-France 2.33 - 1.59 Steve Erceg
155 lb: Mateusz Gamrot 1.28 - 3.56 Dan Hooker
265 lb: Tai Tuivasa 2.79 - 1.43 Jairzinho Rozenstruik
170 lb: Jingliang Li 3.59 - 1.28 Carlos Prates

Karta wstępna:

265 lb: Junior Tafa 1.74 - 2.06 Valter Walker
145 lb: Josh Culibao 1.66 - 2.18 Ricardo Ramos
125 lb: Casey O’Neill 2.17 - 1.67 Luana Santos
145 lb: Jack Jenkins 1.12 - 6.00 Herbert Burns
155 lb: Tom Nolan 1.08 - 7.57 Alex Reyes
170 lb: Kenan Song 1.57 - 2.37 Ricky Glenn
125 lb: Stewart Nicoll 1.43 - 2.79 Jesus Aguilar

Termin typowania - 18.08.2024 00:00

@kraks @Warszawski Antek @tobiVC @Clemenza08 @TheAwesomeOne @Wolf @TheNotoriusAdam @SigisMundis @Karwantes @Siedem @w4ar @Jakub Madej @Olo @Snoozeman @Prorok Izajasz @Roshi @Zuku @Drzewo

Mam taką sugestię, nie pamiętam czy to już było poruszane, proszę o opinie.

Co Wy na to żeby (od następnego sezonu) po aktualizacji kursów, jak powyżej, aktualizować je również przy podanych już typach jeśli kurs wzrósł?
Nie kiedy spadł, bo wtedy stawiający jest na minus, ale jeśli wzrósł bo:

1. Jeśli wzrósł to znaczy, że szanse na wygraną maleją (co chyba nie przeszkadza pozostałym konkurentom)
2. Wyeliminuje to niepewność i to sztuczne przedłużanie typowania do ostatniej chwili.

Coś tam jeszcze miałem na myśli ale bimberek zaczyna wchodzić i już inne fantazje się do głowy pchają drzwiami i oknami :awesome:

Przemyślcie to.

Mam taką sugestię, nie pamiętam czy to już było poruszane, proszę o opinie.

Co Wy na to żeby (od następnego sezonu) po aktualizacji kursów, jak powyżej, aktualizować je również przy podanych już typach jeśli kurs wzrósł?
Nie kiedy spadł, bo wtedy stawiający jest na minus, ale jeśli wzrósł bo:

1. Jeśli wzrósł to znaczy, że szanse na wygraną maleją (co chyba nie przeszkadza pozostałym konkurentom)
2. Wyeliminuje to niepewność i to sztuczne przedłużanie typowania do ostatniej chwili.

Coś tam jeszcze miałem na myśli ale bimberek zaczyna wchodzić i już inne fantazje się do głowy pchają drzwiami i oknami :awesome:

Przemyślcie to.

Zaproponuj to bukmacherom i poczekaj na odzew :DC:

Urozmaicenie z gatunku robiącego tylko zamieszanie, szczególnie że kursy czasem rosną, by ponownie znów zmaleć. Kto miałby śledzić historię kursów Totalbeta w ich piku?

Ja bym bardziej przemyślał @Jakub Madej czy do najbliższych gal UFC nie dorzucać choćby Contendera (lub PFL).
Np. Fight Night za tydzień nie dość, że znów niebywale słaby, to ma mieć łącznie tylko 9 pojedynków na ten moment.

Zaproponuj to bukmacherom i poczekaj na odzew :DC:
:blebleble:

w chuju mam bukmacherów, co to są zakłady za pieniądze?

:matt:

Urozmaicenie z gatunku robiącego tylko zamieszanie, szczególnie że kursy czasem rosną, by ponownie znów zmaleć. Kto miałby śledzić historię kursów Totalbeta w ich piku?

O i to jest argument przeciw, który zamyka sprawę bo nie wziąłem pod uwagę, że kursy faktycznie raz rosną a raz spadają, a nie jakieś pierdolenie o bukmacherach.

To znaczy tutaj właśnie jest podejście podobne, jak u bukmacherów. Kursy wrzucam zawsze w niedzielę lub w poniedziałek i jest możliwość wytypowania po pierwszych kursach, które zazwyczaj są niedoszacowane, rynek jeszcze ich w pełni nie zweryfikował i tak dalej. Tutaj zazwyczaj można łapać jeszcze faworytów po fajnych kursach lub underdogów po wyższych kursach. Stawiając Gamrota w poniedziałek można go było mieć po kursie 1.37, a stawiając dzisiaj jest to 1.28.

To działa w dwie strony, bo też może kurs wzrosnąć. Jest to część ryzyka stawiając od razu, bo zawsze można poczekać do końca tygodnia, sprawdzić co się dzieje przed galą, czy dany zawodnik przestrzeli wagę, czy wydarzy się coś niespodziewanego. Czasami underdog potrafi spaść z kursu 3.00 na 2.10 i to pokazuje, że coś tam mogło się wydarzyć przed galą.

Tutaj nie byłbym za zmianą. Zawsze można obserwować co się dzieje z kursami przykładowo w środę na Totalbecie i czy dany kurs, który nas interesuje spadł / zmalał i lepiej typować przed aktualizacją kursów czy poczekać na czwartkowe aktualizacje :jjsmile:

A co do typowania PFLa czy innych gal, to nie jestem do końca przekonany, bo na najbliższej gali jest aż 7 walk, w których kurs na faworyta wynosi 1.20 albo niżej.

To znaczy tutaj właśnie jest podejście podobne, jak u bukmacherów. Kursy wrzucam zawsze w niedzielę lub w poniedziałek i jest możliwość wytypowania po pierwszych kursach, które zazwyczaj są niedoszacowane, rynek jeszcze ich w pełni nie zweryfikował i tak dalej. Tutaj zazwyczaj można łapać jeszcze faworytów po fajnych kursach lub underdogów po wyższych kursach. Stawiając Gamrota w poniedziałek można go było mieć po kursie 1.37, a stawiając dzisiaj jest to 1.28.

To działa w dwie strony, bo też może kurs wzrosnąć. Jest to część ryzyka stawiając od razu, bo zawsze można poczekać do końca tygodnia, sprawdzić co się dzieje przed galą, czy dany zawodnik przestrzeli wagę, czy wydarzy się coś niespodziewanego. Czasami underdog potrafi spaść z kursu 3.00 na 2.10 i to pokazuje, że coś tam mogło się wydarzyć przed galą.

Tutaj nie byłbym za zmianą. Zawsze można obserwować co się dzieje z kursami przykładowo w środę na Totalbecie i czy dany kurs, który nas interesuje spadł / zmalał i lepiej typować przed aktualizacją kursów czy poczekać na czwartkowe aktualizacje :jjsmile:
Jasne, jasne, kolega @Reptile w uprzejmy sposób wykazał błąd mojego rozumowania i się z tym zgadzam :beczka:

A co do typowania PFLa czy innych gal, to nie jestem do końca przekonany, bo na najbliższej gali jest aż 7 walk, w których kurs na faworyta wynosi 1.20 albo niżej.
Bardziej mialem na mysli DWCS, który teraz będzie co tydzień, bo PFL i Belek faktycznie mają zestawienia do nabijania rekordu jak w boksie, ale rozumiem że w Contenderze znowu jest inny poważny problem, wgryzienia i zaznajomienia się z prospektami ze scen regionalnych.

Bardziej mialem na mysli DWCS, który teraz będzie co tydzień, ale rozumiem że w Contenderze znowu jest inny poważny problem, wgryzienia i zaznajomienia się z prospektami ze scen regionalnych.
Kto to ogląda? Zainteresowanie tymi galami jest takie, że Jacek sam sobie musi odpowiadać na swoje analizy i typy.

Back