witam mianowicie moj brat ma 10 lat za 2 miesiace walczy w klatce zasady ogolnie sa okrojone poniewaz w stojce mozna uderzac na sam tulow a w parterze zmieniac tylko pozycje zasady sa identyczne jak na zawodach Mistrzostw Polski Polnocnej Amatorskiego MMA gdzie braly udzial dzieci. tak wiec prosze o jkies rady jak trenowac jak go przygotowac psychicznie poniewaz to mlody zawodnik moze miec z tym problem glownie zalezy mi na pomocy trenerow czy tez kims kto mial z takim przygotowaniem stycznosc.
Mów mu co ma robić i powiedz, że będzie dobrze, żeby dał z siebie 100%... takie proste rzeczy, a naprawdę dodają dzieciom pewności siebie. Wiem, bo pomagałem w organizacji zawodów w Karate Kyokushin dla dzieci. Jeśli przegra, powiedz, że nic się nie stało, to tylko debiut i kolejna walka będzie lepsza oraz, że musi dać z siebie 100% na treningach, żeby było lepiej. :)
Powiedz mu ze jesli wygra to bedzie mial potem coraz lepsze propozycje na coraz lepszych turniejach itd
Mi trener powiedział przed pierwszą walka tak I przegrałem przez dyskwalifikacje, pozdrawiam zasady ADCC :)
dokladnie i tu trzeba obrac jakies punkty ktore rzeczywisscie moga pomoc malemu dziecku 10 letniemu glownie chyba psychika bo wydaje mi sie ze jest mocniejszy silowo od jego rowiesnikow no i ze ma szanse powalczyc choc moze technicznie i fizycznie jaos go przygotowac
Sajd tak zrobiłeś ??? @adibarlinek Mort raczej temat wyczerpał i to były takie podstawowe zagadnienia możesz z bratem poćwiczyć jakieś tarczowanie czy obalenia ale dla 10 latka to chyba bedzie bardziej zabawa.
z obaleniami to maly problem jest bo ja mam 21 lat a on 10 to raczej partner ze mnie nie odpowiedni a tarczowanie to napewno a co do zabawy to on juz ten sport bierze na powaznie z reszta mozna zobaczyc tutaj ma zapal i chec do trenowania tak wiec z tym problemu nie ma
@adibarlinek nie chodziło mi aby tam trenował jakieś rzuty na tobie możesz np założyć mu plecak dociążony i powiedzieć żeby dynamicznie podnosił jakiś worek jak oglądałeś treningi np Lesnara to zaskoczysz oco chodzi(tylko lesnar zamiast plecaka miał takie szelki).
@piotreks92 Nie, wchodziłem do obalenia i koleś w tym czasie założył gilotynę i sędzia uznał to jako rozbicie.
@piotreks92 ogladalem pare jego treningow ale tego z tymi szelkami raczej nie widzialem jak mozesz daj link :)
Zajmij się przygotowaniem psychicznym. Sądzę że nic więcej mu nie potrzeba jak odpowiedniego wsparcia ze strony brata. Możesz dodać że będziemy mu tu kibicować wszyscy :D
Po co mma w tak ograniczonej formule rozumiem że na głowe bez uderzeń ale w parterze tylko zmiany pozycji??
Wydrukuj kilkaset fotek Sexyamy i porozwieszaj u niego w pokoju. Mozesz mu przy tym powiedziec, ze przy ciezkiej pracy przez cale zycie bedzie w stanie osiagnac prawie 10% tego co Yoshihiro.