Majsterkowanie DIY - porady, sztuczki, nowe patenty

Zawsze byłem fanem makity albo niebieskiego Boscha ale kiedyś kupiłem ze dwa narzędzia DeWalt i muszę przyznać że jak na narzędzia ze średniej półki to są naprawdę dobre. Oczywiście jest jeszcze Hilti ale dla kogoś kto nie zarabia na tym to bez sensu , kolega ma bo buduje domki i bawiłem się trochę. Czuć jakość ale i cena boli. Podobnie z Festool.

Mylisz z Hilti , design podobny a milkiway to jednak taki trochę influenser , bogaty na pokaz w realu not so much
Tu się nie zgodzę. Sam mało używałem Milwaukee ale mam kumpli którzy montują dźwigi i praktycznie wszystkie elektronarzędzia mają z tej firmy i nie narzekaj.

Tu się nie zgodzę. Sam mało używałem Milwaukee ale mam kumpli którzy montują dźwigi i praktycznie wszystkie elektronarzędzia mają z tej firmy i nie narzekaj.
Bo to dobre i wytrzymałe narzędzia, ale to nie oznacza, że niezniszczalne. A kiedy się zniszczą, to naprawa już nie jest tanią zabawą.
To samo masz z tymi dźwigami - jak coś siada to musisz wymieniać całe moduły, za które firma srogo kasuje. Taka polityka koncernów.
Niestety, dziś trudno znaleźć coś co będzie długowieczne, bardzo dobrej jakości, w rozsądnej cenie oraz tanie w eksploatacji i naprawie.

:benny:
CVhUmr5.png

@szplin
filtry do budowlanych odkurzaczy karchera brac oryginały? czy nie ma sensu? na alledrogo widze oryginaly po 69/szt a dwupak od Wesspera za 45...

@szplin
filtry do budowlanych odkurzaczy karchera brac oryginały? czy nie ma sensu? na alledrogo widze oryginaly po 69/szt a dwupak od Wesspera za 45...
Sprawdź opinie tych zamienników. Jeśli są dobre to nie przepłacaj. Sam wziąłem filt hepa do odkurzacza milwaukee z aliexpress za 20% ceny tego co sobie amerykańce śpiewają. To żadna kosmiczna technologia, więc jak zamiennik jest dobrze dopasowany, to będzie działał tak samo

Szukałem ostatnio głośników altanowych, ale żeby coś grało a nie jak telefon. No może i są ale propozycja za jakieś plastiki o wymiarach 20*20**10 cm i nie wiadomo jak to zagada w cenie 2400 mnie nie urzekła:lol:
Miało to mieć max 60W na kanał i 4ohm.
Kupiłem JBL stage 2 i 3, drewno sosnę 18 mm, mate wygłuszającą, gniazda, wtyki, bejce i lakier jachtowy. Powstały dwie kolumny(jedna pod dwa kanały, zwrotnica oczywiście jest). I muszę z satysfakcją napisać, że mają pierdolnięcie :boss:Tanio? Hmm 1600 poszło, ale przynajmniej wiem co za flaki. Symetrycznie może nie jest, ale ze suwmiarką i linijką nie jestem za pan brat:lol:łupią przyjemnie.
1000004394.jpg

Szukałem ostatnio głośników altanowych, ale żeby coś grało a nie jak telefon. No może i są ale propozycja za jakieś plastiki o wymiarach 20*20**10 cm i nie wiadomo jak to zagada w cenie 2400 mnie nie urzekła:lol:
Kupiłem JBL stage 2 i 3, drewno sosnę 18 mm, mate wygłuszającą, gniazda, wtyki, bejce i lakier jachtowy. Powstały dwie kolumny(jedna pod dwa kanały, zwrotnica oczywiście jest). I muszę z satysfakcją napisać, że mają pierdolnięcie :boss:Tanio? Hmm 1600 poszło, ale przynajmniej wiem co za flaki. Symetrycznie może nie jest, ale ze suwmiarką i linijką nie jestem za pan brat:lol:łupią przyjemnie.View attachment 135591
A mogłeś kupić jakiegoś wodoszczelnego JBL albo inny głośnik na blootooth i się tyle nie jebać ;)

Kupiłem JBL stage 2 i 3, drewno sosnę 18 mm, mate wygłuszającą, gniazda, wtyki, bejce i lakier jachtowy. Powstały dwie kolumny(jedna pod dwa kanały, zwrotnica oczywiście jest). I muszę z satysfakcją napisać, że mają pierdolnięcie :boss:Tanio? Hmm 1600 poszło, ale przynajmniej wiem co za flaki. Symetrycznie może nie jest, ale ze suwmiarką i linijką nie jestem za pan brat:lol:łupią przyjemnie.View attachment 135591
Podziwiam, że w dobie przesytu sprzętem audio, miliona glośników bt Ci się chciało

A mogłeś kupić jakiegoś wodoszczelnego JBL albo inny głośnik na blootooth i się tyle nie jebać ;)
Mam altanę zadaszoną i ościanowaną, także wodoszczelność nie była brana pod uwagę. Szczerze, myślałem nad zakupem gotowców. Tak się złożyło, że no serio ceny mi się nie spodobały, dwa zwyciężył taki osobnik we mnie co wie, że jak zacznie ryć to będzie wymiatać lepiej niż kupione:lol: chciałem pogrzebać i tyle. Mogło się skończyć fiaskiem ale coś tam grają. Ja w każdym razie jestem zachwycony efektem.

Back