Le Banner vs. UFC

Antek Emigrant

BAMMA
Flyweight
Mam pytanie z kategorii filozofia. Jak myślicie czy Le Banner byłby w stanie w obecnych czasach nawiązać równorzędną walkę z którymś z najsłabszych zawodników UFC? Podkręlam, nie wygrać, tylko nawiązać wyrównaną walkę. Ja osobiście myślę że jest to całkiem realne ale pewien nie jestem i chciałbym poznać Wasze zdanie na ten temat.

sztukmistrz

Oplot Challenge
Welterweight
Mysle, że śmiało można by go zestawić z (" jednostronnymi ") stójkowiczami: Pat Barry, Joey Beltran. Natomiast słabo to widze, jak miałby walczyć z kimkolwiek, nawet niezbyt silnym fizycznie ale nastawiającym sie na walke w parterze. Jego ostatni rywal - Ishii, który jest od Francuza dużo lżejszy dawał rade go przewracać i miec pozycje dominujacą.

PacMug

Jungle Fight
Middleweight
"Jego ostatni rywal - Ishii, który jest od Francuza dużo lżejszy dawał rade go przewracać" nie widziałem tej wlaki i nie wiem jak go wywalał ale hm zdajesz sobie sprawę, że Ishii to mistrz olimpijski Judo? Gdzie Judo polega na wywalaniu..

Thai

Shark Fights
Light Heavyweight
No ale bez przesady. Założyciel tematu pytał o zawodników z którymi LeBanner "nawiązałby wyrównaną walkę". Czy na prawdę uważasz, że JLB mógłby nawiązać wyrównaną walkę z Carwinem?

belmondo

BAMMA
Bantamweight
W stójce na pewno tak. Jeżeli Carwin polegałby na swoich ciężkich łapach mógłby skończyc na deskach. Kwestia tego z jakim nastawieniem jeden i drugi wyszedłby do klatki/ringu

Thai

Shark Fights
Light Heavyweight
Myślę, że Carwin szybko sprowadziłby LeBannera do parteru i tam kilkoma ciosami skończył walkę.

Kukul24

M-1 Global
Lightweight
Barry, Beltram, Broughton, Cro Cop(na stronie UFC nadal figuruje jako zawodnik), Hunt, Morecraft, Rothwell.

Myśle że z tymi zawodnikami miał by jakieś szanse.

Orlos

Legacy FC
Welterweight
Zdaję się,że Kukul wyczerpał temat. Ararona Rosa myślę,że można by dopisać. Z Markiem Huntem z tego co kojarze to Le Banner przegrał w K-1.

Le Banner raz przegrał i dwa razy wygrał z Huntem w K-1. Ich trylogia przeszła do historii tego sportu, a JLB do czasu Schitla był jedynym zawodnikiem, który odprawił Marka przed czasem.

KILROY

Jungle Fight
Lightweight
<h2 class="topictitle">
Le Banner to wciąż bardzo sprawny sportowiec,mysle ze z typowmi zawodnikami stójkowymi jak najbardziej mógłby wygrać, a z innymi no cuż zawsze walka zaczyna sie w stójce więc jakis cień nadzieji na wygraną by był :]

Kukul24

M-1 Global
Lightweight
@Orlos

Rosa walczy teraz w LHW więc go nie uwzględniłem.

Hunt który jako zawodnik MMA jest porównywalny do Le Bannera ma w UFC rekord 2-1 więc Le Banner jakieś tam szanse ma.