1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Kulinaria

Discussion in 'Suplementacja i Odżywianie' started by Tsubasa, Apr 4, 2014.

  1. J-Son

    J-Son Nadworny grafik

    Dołączył:
    Oct 31, 2012
    Komentarze:
    4,634
    Zdobyte Lajki:
    11,171
    Punkty:
    1,790
    Płeć:
    Male
    Myślę, że rodzaj piekarnika też ma znaczenie - ja mam jakiś chujowy, z jednej strony piecze mocniej, więc możliwe, że zamiast 100 st. jest realnie ze 120...
     
  2. Betonowy Krzychu

    Betonowy Krzychu Bellator
    Light Heavyweight

    Dołączył:
    Oct 29, 2013
    Komentarze:
    4,679
    Zdobyte Lajki:
    15,067
    Punkty:
    1,190
    Płeć:
    Male
    Obejrzałem sobie teraz jakiś odcinek Okrasy i on np. piekł 5 h w 150 st. więc może rzeczywiście u Ciebie realna temperatura jest większa. Mój piekarnik prawie nówka więc zakładam (być może naiwnie), że temperaturę dobrze trzyma.
    Swoją drogą naoglądałem się przepisów na youtubie i już mi kurwa ślinka cieknie -teraz do jutrzejszego wieczoru będę myślał tylko o tym, czym moje mięsko przyprawić :lizoremotmaly2:
     
    J-Son likes this.
  3. J-Son

    J-Son Nadworny grafik

    Dołączył:
    Oct 31, 2012
    Komentarze:
    4,634
    Zdobyte Lajki:
    11,171
    Punkty:
    1,790
    Płeć:
    Male
    Co przepis to inne temperatury. To dopiero moje trzecie podejście do pulled pork, więc niewiele wiem, ale myślę, że taki zakres 100-150 st. jest ok. Czas pieczenia to już trzeba dobrać do wielkości mięsa.

    A jutro na śniadanie lutuję szakszukę :bleed:
     
  4. respect

    respect UFC
    Heavyweight

    Dołączył:
    Apr 22, 2012
    Komentarze:
    19,088
    Zdobyte Lajki:
    42,204
    Punkty:
    3,790
    Tak, ja daję czasami wodę po ogórkach i to jest wersja ekspresowa. Pod wpływem kwasu, mięso kruszeje w godzinę, dwie maks.
    Nie odniosę się do reszty bo tylko na szybko przeczytałem fragment, w którym zostałem oznaczony :D
     
  5. HubiSSJ3

    HubiSSJ3 UFC
    Heavyweight

    Dołączył:
    Feb 20, 2010
    Komentarze:
    19,298
    Zdobyte Lajki:
    16,217
    Punkty:
    1,790
    Płeć:
    Male



    Jebaniutki, z 4kg wołowiny i kg bekonu wychodzi mu 6 burgerów :crazy: Ale nie powiem, smaka narobił.
     
  6. torpedo

    torpedo UFC
    Bantamweight

    Dołączył:
    Apr 25, 2010
    Komentarze:
    8,354
    Zdobyte Lajki:
    20,078
    Punkty:
    1,790
    Dziś to oglądałem. Godzina wędzenia, ale to musi mieć smak. Jeszze na koniec krzaki z ziołami wrzucił żeby naszło :tellmemore:
    Coś mi się zdaje, że z Nim bym się dogadał bez słów :korwinlaugh:
     
    majkelo89, panpan and dawidbebe like this.
  7. panpan

    panpan KSW
    Welterweight

    Dołączył:
    Apr 11, 2010
    Komentarze:
    5,411
    Zdobyte Lajki:
    12,147
    Punkty:
    1,790
    respect likes this.
  8. respect

    respect UFC
    Heavyweight

    Dołączył:
    Apr 22, 2012
    Komentarze:
    19,088
    Zdobyte Lajki:
    42,204
    Punkty:
    3,790
    Tak widziałem jak robili dwa dni temu. Ale kurła no ten pieczony czosnek ma taki specyficzny, mocny smak i aromat, który mega lubię. Na pewno nie jest to samo, ale muszę w końcu sprawdzić tą wersję
     
  9. panpan

    panpan KSW
    Welterweight

    Dołączył:
    Apr 11, 2010
    Komentarze:
    5,411
    Zdobyte Lajki:
    12,147
    Punkty:
    1,790
    Nie czuję różnicy :fjedzia: masło i śmietana :antonio:
     
  10. panpan

    panpan KSW
    Welterweight

    Dołączył:
    Apr 11, 2010
    Komentarze:
    5,411
    Zdobyte Lajki:
    12,147
    Punkty:
    1,790
  11. panpan

    panpan KSW
    Welterweight

    Dołączył:
    Apr 11, 2010
    Komentarze:
    5,411
    Zdobyte Lajki:
    12,147
    Punkty:
    1,790
  12. torpedo

    torpedo UFC
    Bantamweight

    Dołączył:
    Apr 25, 2010
    Komentarze:
    8,354
    Zdobyte Lajki:
    20,078
    Punkty:
    1,790
    Ale narobiłeś smaka
     
  13. andrzej_t.

    andrzej_t. UFC
    Welterweight

    Dołączył:
    Mar 6, 2016
    Komentarze:
    9,889
    Zdobyte Lajki:
    20,140
    Punkty:
    490
    Płeć:
    Male
    Powiem coś takiego pierwszy raz w życiu:

    "chciałbym być jego kolegą" :płacz:
     
    HubiSSJ3 likes this.
  14. HubiSSJ3

    HubiSSJ3 UFC
    Heavyweight

    Dołączył:
    Feb 20, 2010
    Komentarze:
    19,298
    Zdobyte Lajki:
    16,217
    Punkty:
    1,790
    Płeć:
    Male
    Przecież to musi być tak dobre, że aż nielegalne :płacz:
     
    dawidbebe likes this.
  15. Dzihados

    Dzihados UFC
    Middleweight
    Cohones MMARocks

    Dołączył:
    Oct 7, 2007
    Komentarze:
    13,258
    Zdobyte Lajki:
    14,211
    Punkty:
    2,790
    Płeć:
    Male
    Occupation:
    https://www.youtube.com/watch?v=ANPsHKpti48
    Miasto:
    Września to stolica, reszta okolica!
    Home Page:
    Często wrzucałem tu tatara, tak będzie i tym razem.

    Kompozycja nie własna, ale z pewnością gości takową ugoszczę :)
    [​IMG]
     
    andrzej_t. and torpedo like this.
  16. torpedo

    torpedo UFC
    Bantamweight

    Dołączył:
    Apr 25, 2010
    Komentarze:
    8,354
    Zdobyte Lajki:
    20,078
    Punkty:
    1,790
    @przemookk
     
  17. Zaraza

    Zaraza Legacy FC
    Welterweight

    Dołączył:
    Sep 11, 2009
    Komentarze:
    2,026
    Zdobyte Lajki:
    1,783
    Punkty:
    2,790
    Kurwa mordy nie ma jakiegoś wegetariańskiego miensa? Jakiś wege kurczak albo byk?
     
  18. Zaraza

    Zaraza Legacy FC
    Welterweight

    Dołączył:
    Sep 11, 2009
    Komentarze:
    2,026
    Zdobyte Lajki:
    1,783
    Punkty:
    2,790
    Wege pulled pork? Jakieś przepisy?
     
  19. panpan

    panpan KSW
    Welterweight

    Dołączył:
    Apr 11, 2010
    Komentarze:
    5,411
    Zdobyte Lajki:
    12,147
    Punkty:
    1,790
    Zetrzyj sobie na tarce marchewkę i posyp przyprawa gyros :brainoverload:
     
    Baton17, Zaraza and Rycho like this.
  20. Zaraza

    Zaraza Legacy FC
    Welterweight

    Dołączył:
    Sep 11, 2009
    Komentarze:
    2,026
    Zdobyte Lajki:
    1,783
    Punkty:
    2,790
    kurwe ale haloumi z przyprawa gyros albo jakis kotlet z soczewicy czy bobu, moze to jest zlota mysl mordo a nie mozg rozjebany
     
    panpan likes this.

Share This Page