pool1892
Legacy FC Lightweight
KSW 21 jeszcze się nie odbyło, mało tego karta walk nie jest w 100% skompletowana (nie znamy rywala Kułaka) jednak ja już wybiegam w przyszłość do KSW 22. Składa się na to kilka czynników m. in. to, iż najprawdopodbniej będzie to kolejna gala transmitowana w systemie Pay-Per-View i mimo tego, że nie jestem zwolennikiem tego typu transmisji to w pewnym stopniu dociera do mnie część argumentów o słuszności tego typu przedsięwzięć. Skoro już takie gale mają się odbywać i ludzie mają płacić za subskrycje to przede wszystkim trzeba zachęcić do tego ciekawym fightcard-em nie tylko zagorzałych fanów (którzy nie tylko znają Pudziana czy Chalidowa ale wiedzą kto to jest David Oliva, Rafał Moks czy Kamil Waluś), a także przeciętnego Kowalskiego żeby ten zapłacił 30 zł i oglądał gale poznając z każdą walka dogłębniej ten sport. Federacja już poczyniła kroki w tym kierunku kontraktując Nastule ponadto na gali zobaczymy w obiecanej walce o pas Karola Bedorfa jak również z dużym prawdopodobieństwem Mariusza Pudzianowskiego. Poniżej przedstawie kartę walk jaką bym widział na przyszłorocznej gali i chciałbym poznać wasze opinie na ten temat jak również wasze propozycje walk (jak fani nie mamy wielkiego wpływu na to jednak myśle, że warto przedstawić swoje propozycje).