KSW 120: Haratyk vs Leśko 2 (18.07.2026)

Jakub Madej

Moderator
Cohones
@kraks nie wrzucał postów, więc wrzucam. Jakie przemyślenia, coś gracie?

Walka wieczoru:

Pojedynek o mistrzostwo KSW w wadze półciężkiej:

205 lb: Rafał Haratyk (1,45 / 8,00 SUB / 2,50 KO / 4,50 DEC) - Bartosz Leśko (2,50 / 13,00 SUB / 6,00 KO / 5,00 DEC)

Karta główna:

265 lb: Augusto Sakai (1,95 / 12,00 SUB / 3,50 KO / 5,00 DEC) - Artur Szpilka (1,73 / 12,00 SUB / 2,50 KO / 7,50 DEC)
135 lb: Sebastian Przybysz (1,19 / 3,25 SUB / 4,00 KO / 2,75 DEC) - Edgars Skrivers (4,00 / 18,00 SUB / 15,00 KO / 7,00 DEC)
185 lb: Laid Zerhouni (2,30 / 10,00 SUB / 4,25 KO / 7,00 DEC) - Bartosz Kurek (1,52 / 10,00 SUB / 2,75 KO / 3,75 DEC)
170 lb: Mateusz Pawlik (1,83 / 18,00 SUB / 3,40 KO / 3,60 DEC) - Adam Niedźwiedź (1,83 / 3,25 SUB / 8,00 KO / 8,00 DEC)
125 lb: Laura Grzyb (1,35 / 12,00 SUB / 3,50 KO / 2,00 DEC) - Rayla Nascimento (2,85 / 12,00 SUB / 15,00 KO / 6,00 DEC)
205 lb: Ibragim Chuzhigaev (1,65 / 8,00 SUB / 4,00 KO / 2,75 DEC) - Maciej Różański (2,05 / 12,00 SUB / 7,00 KO / 4,00 DEC)
135 lb: Grzegorz Stabach (1,65 / 4,50 SUB / 4,00 KO / 4,00 DEC) - Przemysław Górny (2,05 / 12,00 SUB / 4,00 KO / 5,00 DEC)
145 lb: Oskar Stachura (1,70 / 5,50 SUB / 4,75 KO / 4,00 DEC) - Mateusz Balko (1,97 / 9,50 SUB / 3,50 KO / 6,50 DEC)

Last edited:
Sakai nic nie pokazał w KSW, jest okropnie bierny, jakby nie chciało mu się kompletnie walczyć, stoi przy tej siatce jak widły w gnoju.
Parteru tam nie będzie, grubas kopnie co 2minuty lowkicka to wszystko.

Martwi mnie jedynie cardio Szpilmana, zagram bezpiecznie Szpilka KO/DEC.
Stawka raczej rozrywkowa.

Sakai nic nie pokazał w KSW, jest okropnie bierny, jakby nie chciało mu się kompletnie walczyć, stoi przy tej siatce jak widły w gnoju.
Parteru tam nie będzie, grubas kopnie co 2minuty lowkicka to wszystko.

Martwi mnie jedynie cardio Szpilmana, zagram bezpiecznie Szpilka KO/DEC.
Stawka raczej rozrywkowa.
No nic nie pokazał w KSW, ale tu wciąż będzie ogromna różnica w doświadczeniu. Do tego dochodzi różnica w wadze. Szpilka koło 113 kilogramów, Sakai podejrzewam, że będzie mocno upchany i będzie zbijał do 120 kilogramów, więc podczas walki będzie z 10 kilogramów różnicy (ale to na ważeniu zobaczymy, czy mam rację). Szpilka mentalnie dobrze wygląda. Szybkością może i da radę tego Sakaia tam punktować. Ale według mnie Brazylijczyk szybko będzie dążył do klinczu i później parteru.

Edgars Skrivers
Mnie bardzo mocno interesuje bo to nie jest taki placek jak się może wydawać.

Jak on przegrywał w MMA, bo karate mnie nie obchodzi.

To przegrywał decyzjami z bardzo mocnymi zawodnikami, na tyle mocnymi iż możliwe że Przybysz się nawet nigdy z kimś takim nie bił co łotysz ma w rekordzie.

Więc wydaje mi się że Sebastian go nie skończy przed czasem a jak dojdzie do decyzji to też raczej nie będzie 30-27 chociaż trzeba brać pod uwagę że Draq queen walczy w swoim domu, wie wiadomo jak to z sedziowaniem na punktach może być.

Szczerze mówiąc, zastanawiam się nawet czy Sebastian nie zaliczy w tej walce pierwszego nokautu w karierze.

A wy jakie macie przemyślenia na temat tej walki? Pierdole głupoty czy macie podobne zdanie? Bo to że kurwantes śmieć po gali przyjdzie i będzie wyśmiewał picki nie znaczy nic. Bo jak wiadomo, analiza wsteczna najlepsza.

Last edited:
Dlaczego?
Bo bym tu upatrywał wtedy ich wygranych przez poddania. Ogólnie i tak to są poniekąd dobre typy, bo taki Sakai, z przeszłością w UFC, ogromnym doświadczeniem w MMA, pewną bazą w BJJ również, jeśli ma jeszcze trochę chęci do tego sportu, to od razu by schodził ze Szpilką do parteru; Nascimento podobnie, spore doświadczenie, rywalką zawodniczka z przeszłością w boksie, parter dalej tajemnicą. No tyle, że jakoś te 0 wygranych przez poddania mnie od tego powstrzymują, bo po prostu nie są widocznie jacyś mocni w tej płaszczyźnie, skoro nigdy z tego nie korzystali.

Aha, i grzybowa ma teoretycznie idealnie dobraną przeciwniczkę, ale jej rekord jest trochę mylący, potrafi postawić się w walce i wytrwać do decyzji z mocnymi stojkowiczkami, a doświadczeniem wciąga ją nosem, do tego Laura nie umie kopać i ma tylko boks, więc...

Ja wiem że to było dawno, ale ona przegrała z Martą Waliczek 4 lata temu, a wiemy że Laura nie ma nawet połowy tej siły co Marta oraz wydaje mi się że Waliczek spokojnie by zrobiła grzybową więc może być niezły psikus.

Mnie bardzo mocno interesuje bo to nie jest taki placek jak się może wydawać.

Jak on przegrywał w MMA, bo karate mnie nie obchodzi.

To przegrywał decyzjami z bardzo mocnymi zawodnikami, na tyle mocnymi iż możliwe że Przybysz się nawet nigdy z kimś takim nie bił co łotysz ma w rekordzie.

Więc wydaje mi się że Sebastian go nie skończy przed czasem a jak dojdzie do decyzji to też raczej nie będzie 30-27 chociaż trzeba brać pod uwagę że Draq queen walczy w swoim domu, wie wiadomo jak to z sedziowaniem na punktach może być.

Szczerze mówiąc, zastanawiam się nawet czy Sebastian nie zaliczy w tej walce pierwszego nokautu w karierze.

A wy jakie macie przemyślenia na temat tej walki? Pierdole głupoty czy macie podobne zdanie? Bo to że kurwantes śmieć po gali przyjdzie i będzie wyśmiewał picki nie znaczy nic. Bo jak wiadomo, analiza wsteczna najlepsza.
Wczoraj właśnie kumplowi pisałem że przybysz to nie będzie miał tak łatwo jak niektórzy piszą że skivers jest słaby. Wydaje mi się że się on mocno postawi

Bo bym tu upatrywał wtedy ich wygranych przez poddania. Ogólnie i tak to są poniekąd dobre typy, bo taki Sakai, z przeszłością w UFC, ogromnym doświadczeniem w MMA, pewną bazą w BJJ również, jeśli ma jeszcze trochę chęci do tego sportu, to od razu by schodził ze Szpilką do parteru; Nascimento podobnie, spore doświadczenie, rywalką zawodniczka z przeszłością w boksie, parter dalej tajemnicą. No tyle, że jakoś te 0 wygranych przez poddania mnie od tego powstrzymują, bo po prostu nie są widocznie jacyś mocni w tej płaszczyźnie, skoro nigdy z tego nie korzystali.
W ciężkiej dość ciężko o poddania. Stylistycznie wiadomo, że Sakai powinien szukać suba ale on ofensywnego bjj nie ma praktycznie wcale. W UFC na 10 walk nie miał choćby jednej próby poddania (co nie znaczy, że takiego parterowego ogórka jak Szpilka nie będzie w stanie poddać). Mimo wszystko wydaje się bardziej prawdopodobnym, że jak skończy Szpilke w parterze to przez jakieś GnP.

Co do Nascimento trzeba by było walki pooglądać i zobaczyć czy ma momenty gdy przenosi walkę do parteru a jeśli tak to czy szuka tam poddań.

@Siedem sram ci do ryja uliczny brudzie :einsteinsmoke:

za krypto ;)
dana-white.gif

sram ci do ryja uliczny brudzie
Lepiej być ulicznym brudem jak to nazwałeś.

Niż bananowym skurwysynem który nie wpłacił jebanych 100 zł po przegranym zakładzie.

Byś kurwo jebana przez ten czas zdążyła puszek nazbierać, tylko 200 potrzebujesz, zapierdalaj na smietniki pecie jebany, tam spotkasz swoich bo tutaj każdy ciebie jebie smieciu.

Back