Książki

Przeczytałem Ulice Laredo w dobę. Już dawno nic mnie tak nie wciągnęło. Brazos męczyłem przez pierwszą połowę, a tu od razu "kliknęło".
Teraz czas na Szlak Umrzyka.

Jak polecacie to biorę.
Na południe od Brazos zamówione.
A okazji wczorajszej rocznicy zamówione również Obłęd 44 Zychowicza zamówione.

Poleci ktoś dobry horror ? Ale może bez Kinga, Mastertona, Koontza czy Lovecrafta bo tego to się już pełno naczytałem.

Jak polecacie to biorę.

Poleci ktoś dobry horror ? Ale może bez Kinga, Mastertona, Koontza czy Lovecrafta bo tego to się już pełno naczytałem.
Terror Dana Simmonsa. Może nie jest super straszna, ale bardzo fajna pozycja. Ekspedycja naukowa połączona z tajemnicą, horrorem i mitologią Inuitów.

Terror przeczytany. W huj zajebista. Polecałem w tym temacie. Najlepsza książka przeczytana przez w mnie w tamtym roku. Zajebisty klimat.
Oglądałeś może serialową ekranizację? Jak dla mnie całkiem udana.

Oglądałem po przeczytaniu. Również uważam że całkiem udana produkcja. Podobało mi się.

To ja polecę od siebie horror Inkub Artura Urbanowicza. Naprawdę fajnie napisany horror.

Oglądałem po przeczytaniu. Również uważam że całkiem udana produkcja. Podobało mi się.

To ja polecę od siebie horror Inkub Artura Urbanowicza. Naprawdę fajnie napisany horror.
Polecam również, zaskoczyła mnie ta książka bardzo pozytywnie.

Jak polecacie to biorę.

Daj znać jak przeczytasz Obłęd, bo też się czaję czy warto.
Z horrorów to może klasycznie Drakula?

:antonio:

20250805_200559.jpg

Jak polecacie to biorę.

Listy z Miasta Wiatraków Konrada Możdżenia

Czytam znowu "Accelerando" i mi mózg się gotuje, a wiecie już że mój mózg może sporo wytrzymać :suchykarol:

Pomyślcie kiedyś o opatentowaniu swojego genomu, żeby można było oskarżyć koncerny farmaceutyczne o kradzież danych osobowych, jak coś gdzieś kiedyś wycieknie:jarolaugh:

PS. Ciekawe, ilu hakerów czy organizacji terrorystycznych przeczyta tę książkę i wyciągnie garść pomysłów, tym bardziej że pomysły na takie i takie ataki są często opisywane w tej książce... A wtedy świat wejdzie na kolejny poziom, choć nie wiem czy tego chce miłośnik cyberpunka @Risky :neildegrassewhoa:

PS2. Ta książka to czysty retro cyberpunk, polecam każdemu :frankapprove:

Zresztą - łapcie ode mnie darmowy hajs, przeczytajcie choć 50 stron, a jak się nie spodoba, to oddajecie hajs, powiedzmy 50 pln? :Duke3d:

Zakład?

Czytam znowu "Accelerando" i mi mózg się gotuje, a wiecie już że mój mózg może sporo wytrzymać :suchykarol:

Pomyślcie kiedyś o opatentowaniu swojego genomu, żeby można było oskarżyć koncerny farmaceutyczne o kradzież danych osobowych, jak coś gdzieś kiedyś wycieknie:jarolaugh:

PS. Ciekawe, ilu hakerów czy organizacji terrorystycznych przeczyta tę książkę i wyciągnie garść pomysłów, tym bardziej że pomysły na takie i takie ataki są często opisywane w tej książce... A wtedy świat wejdzie na kolejny poziom, choć nie wiem czy tego chce miłośnik cyberpunka @Risky :neildegrassewhoa:

PS2. Ta książka to czysty retro cyberpunk, polecam każdemu :frankapprove:

Zresztą - łapcie ode mnie darmowy hajs, przeczytajcie choć 50 stron, a jak się nie spodoba, to oddajecie hajs, powiedzmy 50 pln? :Duke3d:

Zakład?
Miłośnikiem jako takiej wizji świata nie jestem. Jako gra spoko ale projekcja upadłego społeczeństwa to dla mnie domniemana konsekwencja obecnie lansowanej ideologii "postępowości". Wszelkie wynaturzenia lansowane przez ten tytuł idealnie wpasowują się w ten zdegenerowany świat przyszłości. CD LPG projekt nieświadomie dokonał wysokiej klasy samo zaorania swojej tęczowej agendy w firmie. Szanuję. :juanlaugh:

@Drzewo tam jest nawet jeden mail w którym pada sformułowanie zboczuszki o jednoczesnych wielbicielach tych wielu wyimaginowanych płci. Chyba mieli w studiu jakiegoś prawicowego dywersanta.

Back