Konflikt Rosja-Ukraina

Mudryk, piłkarz Chelsea, który jest obecnie zawieszony przez branie środków dopingujących komentuje aferę o jego komentarze o Wołyniu podczas gry CS z Polakami.

„Jestem bardzo wdzięczny tej części Polaków, którzy pomagają Ukrainie. Ale ciągle słyszę i widzę, jak niektórzy Polacy traktują Ukraińców, zwłaszcza tych, którzy obecnie mieszkają w Polsce. Widzę to nawet podczas gry w CS-a. Trudno wówczas wygrać mecz, ponieważ kiedy Polacy usłyszą, że jestem z Ukrainy, trudno o jakąkolwiek komunikację, a zaczyna się obrażanie”.

Wielokrotnie spotykałem się z tym obrażaniem, gdy bez powodu wyzywali moich kolegów, więc jak mam pokochać Polaków grających w CS-a? Dodatkowo oni nigdy nie przyznają, że ich pierwszymi słowami w grze było „Chwała Rosji”, a mają problem, gdy mówimy ,,Chwała Ukrainie"

Cyklicznie jak to bywa ostatnimi czasy, znów bliżej III WŚ niż dalej. Mobilizacja floty powietrznej UESEJ na bliskim wschodzie, Izrael stawia się w stan gotowości :benny: :deniro:

Ktoś u chyba przyjdzie w sukurs tym biednym protestującym w Iranie, o ile jeszcze ich nie wypałowali, ale kogo to obchodzi.... :neildegrassewhoa:

Cyklicznie jak to bywa ostatnimi czasy, znów bliżej III WŚ niż dalej. Mobilizacja floty powietrznej UESEJ na bliskim wschodzie, Izrael stawia się w stan gotowości :benny: :deniro:

Ktoś u chyba przyjdzie w sukurs tym biednym protestującym w Iranie, o ile jeszcze ich nie wypałowali, ale kogo to obchodzi.... :neildegrassewhoa:
Ruscy i Chińczycy chyba jakieś wojskowe ćwiczenia "niespodzianki" zapowiedzieli z Iranem w odpowiedzi więc może być ciepło.

Ruscy i Chińczycy chyba jakieś wojskowe ćwiczenia "niespodzianki" zapowiedzieli z Iranem w odpowiedzi więc może być ciepło.
Z strony Rosjan to najwyżej pokazówka a nie realne wsparcie. Oni sami mają problemy, powoli znów zbliża się jakiś impas na froncie na wschodzie, do tego ich mityczne systemy S300 nie spracowały dobrze ostatnio gdy Yankesi bombardowali Iran, a to najlepsze co mieli jeśli chodzi o obronę przeciwlotniczą.... Yankesi ich znowu obłożą ogniem jak kaczki.

Jedyna szansa w Chinach, że mają i dadzą coś mocnego, sprzęt albo realne wsparcie innego rodzaju. Ale oni raczej trzymają się Sun Tzu i sztuki wojny. Rzadko wchodzą na pełnej i bardzo widocznie, raczej jakieś zakulisowe wsparcie.

Więc pewnie Yankesi zrobią znów jesień z dupy średniowiecza Iranowi, ten się cofnie kilka lat w rozwoju, i tak sobie będzie trwał podgryzany co chwilę. A Chiny i Rosja podepną kroplówkę która da przeżyć, ale nigdy w pełni obronić.

Chyba że dżichad ogłoszą w zemscie :benny:

Pewnie drugie tyle rannych. Biała Rosja się wykrwawia a islamska dzicz rośnie w siłę
Ruskich więcej padło bezpowrotnie niż te 180k. Wiele zwłok nie da się zidentyfikować ani zebrać trupiarkami. Dosłownie wręcz zalegają na froncie, to zjawisko masowe. Takich 3setnych wpisują jako zaginięci- potencjalnie żywi. Ogółem są szacunki że całość strat/dotkniętych wojną jest już nawet 1mln ruska, trupów pewnie jest grubo powyżej ćwierć miliona.

Tylko oczywiście to Rossyja, cywilizacja turańsko-bizantyjska. Istnieje zjawisko recyklingu żołnierzy. Dezercja,bycie rannym, skazanym to wszystko nie szkodzi. Ciężko jest zerwać kontrakt, wraz lądujesz na froncie po złapaniu albo rehabilitacji..... i tak do gorzkiego końca aż cię wyzerują, swoi lub ukraińcy.

Biała Rosja nie będzie aż taka słaba nie bój się. Kadrowa armia i fanatycy są przetrzebieni, ale każda wojna generuje nowe pokolenia imperialistów i tworzy kolejny wielkoruski etos. Tam już kurwa zamiast dzwonka na lekcję masz patriotyczne pieśni bojowe, a rok 2025 był rokiem obrońcy ojczyzny :usunto:

Taki inside news.

Mojej babci obecna opiekunka jest z wukrainu. Normalnie pojechała miesiąc temu na "ruską" część wukrainu sprzedać mieszkanie i teraz wczasy na Krymie.

Ale tak zadłużajmy kraj dalej xD

:beczka:

Back