kofi
Legacy FC Lightweight
SpierdalaćOstatnio rozmawiałem z kolegą na ten temat, co w razie gdyby, i też nie mogliśmy jasno sobie odpowiedzieć na to pytanie
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
SpierdalaćOstatnio rozmawiałem z kolegą na ten temat, co w razie gdyby, i też nie mogliśmy jasno sobie odpowiedzieć na to pytanie
To też było brane pod uwagę.Spierdalać
Pingwina?
Ajjj

Szczerze mówiąc to się trochę dziwię.
Oczywiście nic nie wiem i nie mam informacji.
Ale czy jak widzisz takiego samotnego pingwina to nie lepiej gościa zawinąć?
Jakieś informacje musi posiadać.
Te drony i ładunki wybuchowe takie tanie, że lekką ręką na pojedynczego żołnierza?
No chyba, że miłość do mordowania, zakodowana w ukraińskim DNA jest silniejsza od rozumu![]()
tu jest raczej skala zbrodni wykonywanych na ludności cywilnej i chęć zemstySzczerze mówiąc to się trochę dziwię.
Te drony i ładunki wybuchowe takie tanie, że lekką ręką na pojedynczego żołnierza?
No chyba, że miłość do mordowania, zakodowana w ukraińskim DNA jest silniejsza od rozumu![]()

Jeśli przeliczymy wyszkolenie i wyposażenie pojedynczego żołnierza to tak ten dron jest tani w produkcji z małym ładunkiem najprawdopodobniej granatem.Te drony i ładunki wybuchowe takie tanie, że lekką ręką na pojedynczego żołnierza?
Nie wiem z kim rozmawiasz. Ale jak z kumplami rozmawiałem w pracy, każdy+-30 lat, to nikt by na front nie chciał iść. Niektórzy mają małe dzieci, inni po prostu tego nie widzą, żeby za tych skurwysynów i góry którzy pchają do wojny ginąć. Pobór masowy ludzi bez wyszkolenia to byłaby masakra, nasi zawodowcy nie są gotowi, a co dopiero zmobilizowani cywile. Jakby był masowy pobór to nie wiem jakbym się zachował, ale brał bym pod uwagę dezercję i niech mnie zamykają do ciupy. Pewnie 10 lat temu bym miał inne podejście, ale rodzina i perspektywa utracenia zdrowia lub życia, gdy się ją ma, bardzo zmieniają postrzeganie rzeczywistości.Stan faktyczny dotyczący poświęcenia żołnierzy zawodowych pozostaje zagadką dopóki nie padnie hasło sprawdzam
Jestem jednak przekonany że gdybyśmy znaleźli się w sytuacji Ukr nastąpiłby gigantyczny zryw narodowy. To byłaby walka totalna wymagająca wielu ofiar...Wynika to z naszej specyficznej mentalności z
dzikiej duszy która drzemie w Polakach i każe nam walczyć o wolność bez względu na cenę niestety
Nie wiem w sumie dziwna rozkmina
Ja rozmawiałem z 25-letnim chłopakiem.Nie wiem z kim rozmawiasz. Ale jak z kumplami rozmawiałem w pracy, każdy+-30 lat, to nikt by na front nie chciał iść. Niektórzy mają małe dzieci, inni po prostu tego nie widzą, żeby za tych skurwysynów i góry którzy pchają do wojny ginąć. Pobór masowy ludzi bez wyszkolenia to byłaby masakra, nasi zawodowcy nie są gotowi, a co dopiero zmobilizowani cywile. Jakby był masowy pobór to nie wiem jakbym się zachował, ale brał bym pod uwagę dezercję i niech mnie zamykają do ciupy. Pewnie 10 lat temu bym miał inne podejście, ale rodzina i perspektywa utracenia zdrowia lub życia, gdy się ją ma, bardzo zmieniają postrzeganie rzeczywistości.

W pierwszych latach wojny jeszcze brali w jasyr z obydwu stron. Trochę na potrzeby informacyjne, trochę na propagandę a nawet z dobroci serca żeby nie zabijać de facto dalszych braci/kuzynów.Szczerze mówiąc to się trochę dziwię.

W jednym z mieszkań w Kępnie (woj. wielkopolskie) odnaleziono ciało 14-letniej obywatelki Ukrainy. W sprawie zatrzymano o dziesięć lat starszego mężczyznę, również obywatela Ukrainy. Okoliczności zdarzenia wyjaśnia policja i prokuratura/TVN 24/
W jednym z mieszkań w Kępnie (woj. wielkopolskie) odnaleziono ciało 14-letniej obywatelki Ukrainy. W sprawie zatrzymano o dziesięć lat starszego mężczyznę, również obywatela Ukrainy. Okoliczności zdarzenia wyjaśnia policja i prokuratura/TVN 24/
Ty, ale co ty tu spamujesz w temacie żelaznego?Aktualizacja. 24 letni Ukrainiec ją udusił.
jebane lemingi nie gorsze od tych podludzi z ukrainy@spa @Karateka@ co tam chłopaki?Ciekawe co na to ukrofile co ich tu tylu się udzielało kiedyś i twierdzili, że ukry nie znają tematu Wołynia, nikt ich tego w szkołach nie uczył i nie mają świadomości co tam zaszło![]()
Mudryk zaczął grozić rywalom z Polski. Padły skandaliczne słowa
Mychajło Mudryk znów sprawił, że zrobiło się o nim głośno. Podczas gry w Counter-Strike’a zaczął obrażać rywali z Polski. Piłkarz przekroczył jednak granicę i zaczął nawiązywać do rzezi wołyńskiej. Pod koniec 2024 roku w organizmie Mychajło Mudryka wykryto zakazaną substancję. Na zawodnika...www.meczyki.pl
jebane lemingi nie gorsze od tych podludzi z ukrainy
No i zajebiście. Dobry ukrainiec i rusek to martwy ukrainiec i rusek.Rosyjski dron uderzył w autobus gdzie byli ukraińscy górnicy. Podobno 13 ofiar na miejscu.
Nie bądźmy tacy krytyczni, to myśmy spolonizowali Rusinów na białorusinów, i kozaków na ukraińców. Dzięki czemu możemy w XXI wieku poszczycić się buforami, a jeden z nich nawet toczy wyniszczającą walkę z naszym największym egzystencjalnym wrogiem. Lepszego scenariusza być nie mogło, dla dobra Rzeczpospolitej.No i zajebiście. Dobry ukrainiec i rusek to martwy ukrainiec i rusek.
Niczym się te dwa narody nie różnią. To jest jedno i to samo mentalnie ścierwo i trzeba to powtarzać przy każdej okazji.
Bez urazy byku, ale to głupota.Oczywiście, że mógł być lepszy scenariusz. Pierwszego dnia konfliktu zamknąć granicę dla Naszego wroga jakim jest Ukraina i Rosja.
Ja dalej uważam, że na przestrzeni 10 lat odbije się to nam w negatywny sposób i lepiej byłoby strzelać do nich na granicy jak była mu temu okazja.Bez urazy byku, ale to głupota.
Tak to dostaliśmy kilkaset tysięcy ludzi do siły roboczej, nakręciliśmy gospodarkę.
Dobrze się pokazaliśmy sąsiedzko i światowo. Teraz dzięki temu mimo inb Zelenskiego, mamy program zbrojeniowy razem z Ukraińcami i dostęp do technologii.
Nie mówię że trzeba ich kochać, ale trzeba mądrze umieć wykorzystywać karty które się dostaje. Zamykanie się na coś z powodów resentymentów historycznych nie kończy się dobrze.
Trzeba grać do muzyki jaka jest, ale kroki tańczyć swoje.
Marszałek dobrze patrzył na tę kwestie, z cywilizacyjną wyższością, ale wiedział że do rozgrywki przeciw Moskwie są niezbędni. Tu trzeba być pragmatykiem. Wielka polityka to nie przelewki.
Jak dla mnie to my już wygraliśmy. Teraz niech to trwa dłużej, będzie jeszcze lepiej dla nas.Ja dalej uważam, że na przestrzeni 10 lat odbije się to nam w negatywny sposób i lepiej byłoby strzelać do nich na granicy jak była mu temu okazja.
Jeśli chodzi o granice to było o wiele lepsze rozwiązanie, takie które jest stosowane w wielu państwach w przypadku takiego konfliktu.Jak dla mnie to my już wygraliśmy. Teraz niech to trwa dłużej, będzie jeszcze lepiej dla nas.
Gdybyśmy zamknęli granicę jak piszesz, nie wpuszczali ludzi, nie uruchomili Jasionki i nie wysłali całego post sovieta i wagonów amunicji to by padli.
I co jakim pożytkiem dla nas ? W imię resentymentu anty ukraińskiego byśmy odnowili Imperium Rosyjskie, zajebisty deal.... ^^
Niech krwawią obydwa państwa. Ruski prędko nie zagrozi, a Ukrainiec będzie na tyle wymordowany wojną że nie będzie zagrażał w dłuższej perspektywie, trzeba tylko jeszcze kolejnych lat wojny.
I jeszcze jedno bo się skupiłem typowo na uchodźcach.Jak dla mnie to my już wygraliśmy. Teraz niech to trwa dłużej, będzie jeszcze lepiej dla nas.
Gdybyśmy zamknęli granicę jak piszesz, nie wpuszczali ludzi, nie uruchomili Jasionki i nie wysłali całego post sovieta i wagonów amunicji to by padli.
I co jakim pożytkiem dla nas ? W imię resentymentu anty ukraińskiego byśmy odnowili Imperium Rosyjskie, zajebisty deal.... ^^
Niech krwawią obydwa państwa. Ruski prędko nie zagrozi, a Ukrainiec będzie na tyle wymordowany wojną że nie będzie zagrażał w dłuższej perspektywie, trzeba tylko jeszcze kolejnych lat wojny.

To dawaj swoje spojrzenie na ten temat. Odnieś się do moich postów, będzie łatwiejZamknięcie granicy z Ukrainą. Dobre politicial fiction tu się odbywa.
Już szybciej uwierzę, że Polska jutro idzie na wojnę z Ruskimi.![]()
To dawaj swoje spojrzenie na ten temat. Odnieś się do moich postów, będzie łatwiej