Konflikt Rosja-Ukraina

No kurwa niebezpieczne czasy. Całości nie oglądałem ale kawałek spory. I to jak się przeciął Zelensky z JD Vancem. Mówcie co chcecie, Zelenski kawał cwaniaka i chuja, ale dobrze mówi że o jakiej dyplomacji mówimy skoro Putin sra na każdy kwit i potem robi swoje. To Vance zamiast po ludzku na argumenty porozmawiać i coś zapewnić, plan dla nich , dla nas wszystkich co wtedy, to ten odrazu macho bullying, wyjechał na ostro na piździe i go zniszczyli w dwóch. Dzięki Bogu że bulimy na te NATO, inaczej by nas po uszach kurwa puścili, bez wazeliny.

Ukraińcy mają armię, drony, zaopatrzenie na jakiś rok, nie zgodza się na jakiś zgniły pokój, tymbardziej żołnierze na froncie

I za rok Ukraina będzie w tym samym punkcie wyjścia, tylko drzwi będą już mniejsze. Czas nie gra na korzyść Zelenskiego. Ktoś wierzy, że Europa przez ten czas ruszy z produkcją w trybie wojennym, żeby bardziej pomóc Ukrom i zrobić psikusa Trumpowi? Wojny kończą politycy a nie żołnierze na froncie.

No kurwa niebezpieczne czasy. Całości nie oglądałem ale kawałek spory. I to jak się przeciął Zelensky z JD Vancem. Mówcie co chcecie, Zelenski kawał cwaniaka i chuja, ale dobrze mówi że o jakiej dyplomacji mówimy skoro Putin sra na każdy kwit i potem robi swoje. To Vance zamiast po ludzku na argumenty porozmawiać i coś zapewnić, plan dla nich , dla nas wszystkich co wtedy, to ten odrazu macho bullying, wyjechał na ostro na piździe i go zniszczyli w dwóch. Dzięki Bogu że bulimy na te NATO, inaczej by nas po uszach kurwa puścili, bez wazeliny.
Bo ukry miały to podpisać i nie psioczyć a wyszło ze mu faka pokazali
Europa soe zesra albo juz sie zesrała

I za rok Ukraina będzie w tym samym punkcie wyjścia, tylko drzwi będą już mniejsze. Czas nie gra na korzyść Zelenskiego. Ktoś wierzy, że Europa przez ten czas ruszy z produkcją w trybie wojennym, żeby bardziej pomóc Ukrom i zrobić psikusa Trumpowi? Wojny kończą politycy a nie żołnierze na froncie.

Daleko do zakończenia wojny, o Zelenskym można wiele powiedzieć, ale nie daje się zrobić w chuja i sprzedać swój naród

Rok to za mało, dwa trzy lata. Tyle zajeło choćby Niemcom zwiększenie produkcji amunicji 150mm co jest teraz sensowne i jakiś tam optymizm jest. Kurwa jajca historii jak kokosy gdyby Niemcy szły teraz na raptowne zbrojenia :beczka:
Bo ukry miały to podpisać i nie psioczyć a wyszło ze mu faka pokazali
Ale też wariacie za bezcen nie wolno oddać, nie zazdroszczę Zelenskiemu jak musi balansować, tutaj poszedł po przechyle i w pizdu wzieli cały deal. Nie wiem kurwa szczerze, ciężki temat. Jestem patriotą , bronił bym i chciał mieć najlepszy deal, z drugiej strony wolał bym zaprzedać naród byle nie wpadł w Ruskie łapy.
Europa soe zesra albo juz sie zesrała
No zobaczymy, Macron ogarnia coś, Mertz zaraz dołączy, jak podałem wyżej na przykładzie amunicji jak chcą to mogą. Chuj wie co to będzie. Modlić się tylko żeby koalicję Europejską stworzyć.
W Moskwie szampany strzelają i zęby ostrzą.

20250228_195256.jpg
:DC:

“You’re either going to make a deal or we’re out,” a furious Trump told Zelensky, calling him "disrespectful" to the US.

Daleko do zakończenia wojny, o Zelenskym można wiele powiedzieć, ale nie daje się zrobić w chuja i sprzedać swój naród

To kiedy będzie pobór 18-latków do wojska? Ukraina może mieć pomoc w sprzęcie od całej Europy, ale ich główny problem to brak ludzi do walki. Wysłanie jakichkolwiek wojsk europejskich na Ukrainę oznacza de facto IIIWŚ w obecnych realiach. Macron, Tusk i kto tam jeszcze mogą sobie tłitować o wsparciu, ale wojsk tam nie wyślą. Jeśli wojna będzie jeszcze trwała "długo" czyli dajmy na to trzy lata to myślisz, że liczbowo sytuacja Ukrainy będzie wtedy lepsza? Trump ma prawie cztery lata przed sobą, po dzisiejszym numerze będzie sabotował Zelenskiego ile wlezie a KTO się jawnie postawi USA w tzw. demokratycznej części świata? Kogo na to stać? W imię tzw. europejskiej jedności? Co najwyżej mogą stworzyć pozory właśnie posyłając sprzęt i jak wszystko finalnie jebnie powiedzieć "zrobiliśmy wszystko co w naszej mocy". Ciekawe ile sprzętu zostanie w polskich maazynach jak Tusk wszystko pośle za frajer? I komu będzie mydlił oczy, że wszystko jest OK? W razie konfliktu NATO vs Rosja Polska to kraj frontowy i to pasuje wszystkim "starym" członkom sojuszu. A może oni myślą, że w razie czego Ruscy staną na linii Wisły a nie Odry bo to drugie to byłaby poteżna klęska polityki Niemiec.

To kiedy będzie pobór 18-latków do wojska? Ukraina może mieć pomoc w sprzęcie od całej Europy, ale ich główny problem to brak ludzi do walki. Wysłanie jakichkolwiek wojsk europejskich na Ukrainę oznacza de facto IIIWŚ w obecnych realiach. Macron, Tusk i kto tam jeszcze mogą sobie tłitować o wsparciu, ale wojsk tam nie wyślą. Jeśli wojna będzie jeszcze trwała "długo" czyli dajmy na to trzy lata to myślisz, że liczbowo sytuacja Ukrainy będzie wtedy lepsza? Trump ma prawie cztery lata przed sobą, po dzisiejszym numerze będzie sabotował Zelenskiego ile wlezie a KTO się jawnie postawi USA w tzw. demokratycznej części świata? Kogo na to stać? W imię tzw. europejskiej jedności? Co najwyżej mogą stworzyć pozory właśnie posyłając sprzęt i jak wszystko finalnie jebnie powiedzieć "zrobiliśmy wszystko co w naszej mocy". Ciekawe ile sprzętu zostanie w polskich maazynach jak Tusk wszystko pośle za frajer? I komu będzie mydlił oczy, że wszystko jest OK? W razie konfliktu NATO vs Rosja Polska to kraj frontowy i to pasuje wszystkim "starym" członkom sojuszu. A może oni myślą, że w razie czego Ruscy staną na linii Wisły a nie Odry bo to drugie to byłaby poteżna klęska polityki Niemiec.

Nie wiem chłopie

To kiedy będzie pobór 18-latków do wojska?
Wiem że jeśli dalej będą szli Trump z Zelenskim na noże to u nas wróci pobór, i trzeba będzie robić kwita oficerskiego żeby nie polec zbyt szybko :beczka: :frankapprove:
Ukraina może mieć pomoc w sprzęcie od całej Europy, ale ich główny problem to brak ludzi do walki.
Dokładnie tak, już teraz jak Ruskie rzucą rezerwy i pójdą w wojnę manewrową to nie mają UA sprzętu, tylko lekka piechota co trzyma okopy. Ciężki sprzęt ma tylko USA.
Wysłanie jakichkolwiek wojsk europejskich na Ukrainę oznacza de facto IIIWŚ w obecnych realiach.
Niekoniecznie, to będzie jedna wielka gra w cykora owszem, ale może atomówkami nie skończymy swojej cywilizacji ludzi północy.
Macron, Tusk i kto tam jeszcze mogą sobie tłitować o wsparciu, ale wojsk tam nie wyślą.
Brytyjczycy z Macronem już koalicję składają żeby tak było, ile z tego wyjdzie zobaczymy.
Jeśli wojna będzie jeszcze trwała "długo" czyli dajmy na to trzy lata to myślisz, że liczbowo sytuacja Ukrainy będzie wtedy lepsza?
Racja, będzie chujowa. Ale Rosjanie też dłużej będą lizać rany.
Trump ma prawie cztery lata przed sobą, po dzisiejszym numerze będzie sabotował Zelenskiego ile wlezie a KTO się jawnie postawi USA w tzw. demokratycznej części świata?
Prawda byku, mściwe to kurwa wszystko teraz w Waszyngtonie.
Kogo na to stać? W imię tzw. europejskiej jedności?
Śmiechem żartem ale stać. Trzeba tylko zagryźć zęby, rękawy zakasać i w tą albo w tą.
Co najwyżej mogą stworzyć pozory właśnie posyłając sprzęt i jak wszystko finalnie jebnie powiedzieć "zrobiliśmy wszystko co w naszej mocy".
Jest taka opcja, chujowa :/ Ale bardzo realna.
Ciekawe ile sprzętu zostanie w polskich magazynach jak Tusk wszystko pośle za frajer?
Niech sprzęt pracuje na wrogu, byle by ogarneli na zicher szybkie zastępstwo. A za sprzęt i Jasionkę myśmy powinni mieć frukta, dawać kurwa hektary, rozliczyć Wołyń i kontrakty na budowy.
W razie konfliktu NATO vs Rosja Polska to kraj frontowy i to pasuje wszystkim "starym" członkom sojuszu.
Niestety, taki nasz los. Jak zawsze o wolność naszą i waszą. Pocieszeniem napawa jedynie że to 2025 rok a nie 1939. Inne okoliczności i bajera.
A może oni myślą, że w razie czego Ruscy staną na linii Wisły a nie Odry bo to drugie to byłaby poteżna klęska polityki Niemiec.
Klęska to pojęcie względne. Sukcesem Niemiec będzie uratowanie pokoju kosztem Polski. Bo wiecie panowie, Niemcy nie mogą się zaangażować w cokolwiek, szanujmy politykę historyczną ! Ale mogą być mediatorem a i owszem nim będą , dla ratowania pokoju wszystko, bo to wartość europejska! ::jondance::
Skurwysyny jeszcze będą robić narrację że to nam pomogli, sprzedając nas i naszą niezależność bez wystrzału.

No dobra Panowie ale patrząc na chłodno to Europa plus USA wspierają Ukrainę od poczatku, miliardy dolarów, jeszcze więcej sprzętu co osłabia kraje europejskie a tam korupcja na poziomie kolosalnym, setki luksusowych aut i posiadłości dla polityków i urzędników, Ukraińcy się wykrwawiają na potężną skalę. Ja się wcale nie dziwie, że trump widząc tą hipokryzję tak reaguje i naciska. Jedyny argument za tym żeby ta wojna trawala to „osłabiają Rosjan”. Wg mnie jest zupełnie odwrotnie. Rosja zawsze uczyła się na błędach w wojnach, materiału ludzkiego tam nie zabraknie i o ile przed 2022 rokiem Rosjanie mogli myśleć, że są 2 armia świata i przeliczyliby się to dziś wiedzą dokładnie co musieliby zrobić żeby przystąpić do walki z NATO. Nie ma opcji, że nawet gdyby Putin podbił Ukrainę zaatakowałby państwa NATO. To straszenie, że Rosja wjechałaby zaraz po Ukrainie na Polskę i państwa bałtyckie to jest głupota. Rosja i tak ma w Polsce potężne wpływy i agenturę od polityków przez służby po spółki itp. Ukraina to jest inny temat.. szkoda mi bardzo zwykłych ludzi którzy cierpią przez tą wojnę ale wstawienie na prezydenta żydowskiego komika nie zmieni tego, że ogromna większość Ukraińców to mentalnie Rosjanie a nie Europejczycy a giną przez rozgrywki na szczeblach władzy. Czy na pewno dla tych ludzi którzy stracili swoje domy i rodzinę tak wiele zmieniłoby się gdyby zmieniła się władza ? Co się dla ludzi z tych wiosek na wschodzie zmieniło po 2014 roku?

„opóźnialiście pomoc, powtarzaliście kłamstwa Putina. Daliście Rosji przewagę”
Jak z kimś takim rozmawiać ? Przecież to jest cyrk.. oni sie utrzymali dłużej niz tydzień tylko dlatego, że NATO im pomogło.. kurwa aż szkoda strzępić ryja…
Na wstępie chciałbym napisać żeby nie odbierać mnie skrajnie, nie jestem ukrofilem że tak bronie ich, po prosty wydaje mi się że podchodzę zdroworozsądkowo, bo polityka nie jest czarno biała.

Opóźniali pomoc- Chuj wie, nie śledziłem tego, nie mam zamiaru gadać ponad swój stan wiedzy.
Powtarzał kłamstwa Putina Trump, jak taki ziomek który wrócił z imprezy i pierdoli że tam to dopiero poznał wariata bo X i Y. Kuriozalnie to wygląda.
Dali Rosji przewagę tym ocieplaniem jej, nie wysyłaniem grubej pomocy na UKR i próbując ich ojebać na ten deal z minerałami. Trump sobie robi prywatną kampanie medialną jaki z niego deal maker, a tu państwo cierpi warunki wojenne, pojebane.

Cyrk Cyrk :/ Taka polityka hatfu.
Ukraińcy pomogli samym sobie, prócz Polski to poważne dostawy dostawali grube tygodnie po rozpoczęciu wojny, jak się okazało że nie miękną na robocie.
A potem fakt, sojusznicy utrzymali ich w wojnie, jednak naprawdę docenił bym rolę waleczności i jaj jakie pokazali. Kozacy zaporoscy dali radę.

Przez prawie trzy lata media głównego ścieku, te same media, które kłamały w sprawie zwidu19 pompowały informację jaki to zły jest Putin i Rosja. Okazuje się po raz kolejny, że znów jest na odwrót. Kto na tym cierpi? Oczywiście wszyscy Ci, którzy pragną pokoju, a zwłaszcza rodziny poległych oraz niewinnych obywateli z obu krajów. Życie często bywa piękne, ale świat to nadal czasami podłe miejsce.

Mordo, o czym Ty mówisz ?

:mamedwhat:
Może niefortunnie to zabrzmiało, nie chce bronić Putina i jego polityki, ale chodzi mi o narrację mediów, która pokazywała jako złą stronę agresję rosyjską, a tą dobrą ukraińską. Okazuje się od jakiegoś czasu, że największym agresorem była ta druga strona.

Może niefortunnie to zabrzmiało, nie chce bronić Putina i jego polityki, ale chodzi mi o narrację mediów, która pokazywała jako złą stronę agresję rosyjską, a tą dobrą ukraińską. Okazuje się od jakiegoś czasu, że największym agresorem była ta druga strona.

Mordo, nie bronię Ukraińców bo też maja swoje za uszami i zwolenników Janukowycza i Rosji traktowali ze wschodnią serdecznością ale to Rosja wpierdoliła się do suwerennego kraju i od 2014 prowadzi z nim wojnę.

Jest tylko jedna strona która jest agresorem i jest to Rosja.

Pomyśl że to mogła być Polska w 1989 bo też chcieliśmy na Zachód, do UE i NATO.

Mieliśmy to szczęście że w Rosji Jelcyna był taki burdel że zajęli się sami sobą i nam odpuścili.

Pomyśl że to mogła być Polska w 1989 bo też chcieliśmy na Zachód, do UE i NATO.

Mieliśmy to szczęście że w Rosji Jelcyna był taki burdel że zajęli się sami sobą i nam odpuścili.
Polecam wspomnienia Kwaśniewskiego , jak się wtedy politykę robiło :antonio:

Najebali się wódą, to mu podsuną pomysł/kwit zgodę na ucieczkę Polski spod wpływów sowieckich na zachód. Najebany Jelcyn to klepną hehe :cmgkeepgoing:

Przez prawie trzy lata media głównego ścieku, te same media, które kłamały w sprawie zwidu19 pompowały informację jaki to zły jest Putin i Rosja. Okazuje się po raz kolejny, że znów jest na odwrót. Kto na tym cierpi? Oczywiście wszyscy Ci, którzy pragną pokoju, a zwłaszcza rodziny poległych oraz niewinnych obywateli z obu krajów. Życie często bywa piękne, ale świat to nadal czasami podłe miejsce.
Nie ma co mordo. Imperialna Rosja to zła Rosja, silna Rosja zagrożeniem dla Polski. Nie interesuje mnie konfiguracja konfliktów ani narracje faworyzujące jakąś stronę, grunt że Ruscy się rozpychają rękoma w tej części świata, a to zawsze jest z stratą i zagrożeniem dla Polski.

Te całe spotkanie Zelensky-Trump wyglądało jakby chcieli specjalnie go sprowokować żeby media miały narrację (propagandę) że Zelensky chce dalej wojny i nie szanuje Stanów

A jak o propagandzie mowa to małe XD, pracownik rosyjskiego ministerstwa propagandy był obecny na spotkaniu ale kazano mu spierdalać jak się Ukraińcy dowiedzieli

Back