Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
ale jak "trzeba było" to TW też zostałGdyby żył Paweł Wieczorkiewicz to teraz miałby pole do popisu. Ale jego opinie nie wszystkim się podobały, nawet w mniej "ciekawych czasach". Choć osobiście mam o nim pozytywne zdanie.
Przecież masz napisane we wpisie do którego się odnoszę, Trump nazywa go dyktatorem i sugeruje opuszczenie kraju. Co miał, więc zrobić, aby być 'pełnoprawnym' prezydentem, powinien w trakcie pełnoskalowej wojny przeprowadzić wybory i je wygrać?Kuriozalne jest twoje słodkie pierdolenie, związane z tym, że przeciąganiem tego konfliktu ktokolwiek coś ugra. Pierdolenie w czasie, gdy Ukraińcy robią łapanki na siłowaniach, a nawet w sanatoriach, by złapać chętnych do walki. Żaden kraj Europejski nie wyśle tam swoich wojsk, ponieważ ma z tyłu głowy dostanie atomem. Zatem jaki masz pomysł na załatwienie tej sprawy, wojowniku zza klawiatury, siedzący w ciepłych laczkach przed ekranem i piszący, że Putinowi należy stawiać warunki lub dozbrajać Ukrainę, kiedy nie ma tam kto walczyć? Czytasz w ogóle ze zrozumieniem? Nikt nie zarzuca komikowi braku wyborów w takich warunkach tylko przeciąganie przegranej wojny, by jak najdłużej odwlec w czasie owe wybory. Jeśli chcesz to dalej ciągnąć, to szykuj się na kolejne kilka milinów Ukraińców w Polsce, bo bez prądu i wody nie tylko nie da się żyć, ale przede wszystkim leży cała gospodarka, więc ludzie nie mają pracy. Wszystkie ataki Putina na Ukrainę idą właśnie w tę stronę.
Naprawdę jeśli ktoś wierzy, że Polskie firmy zostaną tam wpuszczone tak, jak płomiennie obiecywali, to życzę wszystkiego dobrego.Wiadomo już jakie polskie firmy wygrały przetargi na odbudowę Ukrainy/Donbasu?
A miało być inaczejNaprawdę jeśli ktoś wierzy, że Polskie firmy zostaną tam wpuszczone tak, jak płomiennie obiecywali, to życzę wszystkiego dobrego.

Proste mordo. Polska firma jako podwykonawca Niemieckiego koncernu xDNaprawdę jeśli ktoś wierzy, że Polskie firmy zostaną tam wpuszczone tak, jak płomiennie obiecywali, to życzę wszystkiego dobrego.
Jak zawsze, sukcesem będzie jak dino czy żabkę pozwolą otworzyć i to mówię o jednym tylko sklepie na cały krajA miało być inaczej![]()

A miał sobie człowiek nie podnosić ciśnienia w sobotni wieczórProste mordo. Polska firma jako podwykonawca Niemieckiego koncernu xD
Oni zawijają cały zysk z przebitki, a nasi zapierdalają za stawkę rynkową, Niemcy to takie karaluchy że se nawet skalkulują że Polakien mają benzinien taniej w kosztach bo bliżej.

Jak ty się gościu micka cytatami podpierasz to życzę powodzenia w zrozumieniu tematuCiekawy jestem jak zakończy się ta sprawa. Strasznie dużo pytań. Widziałem wczorajsze przemówienie Trumpa to zarzucił nawet, że Nas ta wojna nie powinna obchodzić i to sprawa Europy.
Ciekawe czy jak nie będzie dealu pokojowego to co zamierza zrobić USA dalej po takim ostrym ataku medialnym Trump w stronę Żeleńskiego.
Jak ty się gościu micka cytatami podpierasz to życzę powodzenia w zrozumieniu tematu
no właśnie dlategoJeśli akurat dał prawdziwy cytat
Mieć nie będzie, ale póki co się trzyma.Przecież tam zelenski nie będzie miał nic do gadania.. od samego początku wojny Ukraina trzyma się bo działają tam służby USA, GB i „państwa położonego tam gdzie chce”. Chodzą słuchy, że pierwsze dni a nawet tygodnie to właśnie zagraniczni specjalsi mieli pod opieką zelenskiego i dlatego przeżył ( niby kilka zamachów nawet ale mgła wojny jest i się dowiemy pewnie za kilka lat jak było na prawdę ).
Prawdziwy.
Ukraina padła by w 24h gdyby udało się specnazowi zlikwidować zelenskiego bo nowy rząd był już uszykowany. Yankesi ( jeśli to prawda ) mogli oferować ewakuację ale z tego co wiem anglosasi zapewnili mu ochronę ( może Mosad?). Żeby nie było, sam na początku miałem mega szacunek do niego za to że został i zaimponował mi tym. Ruscy byli po prostu za pewni i myślę że nie spodziewali się aż takiego rozpracowania ich przez zachodnie służby ( chociaż i tak wiele zdrad wyszło dopiero po wjechaniu Rosjan ). Dla Amerykanów ta wojna to był jak prezent pod choinkę, bez strat własnych dostali dostęp do technologii, możliwości, działania itp rosyjskiej armii która przypominam przed 2022 rokiem była uważana za drugą armię świata. W każdym bądź razie gdyby nie NATO, Ukraina padła by w pierwszych dniach.Mieć nie będzie, ale póki co się trzyma.
Ukraina trzyma się bo w 2014 przeżyli szok i ruscy ich wkurwili. Amerykanie dali zaplecze i pchneli na opór i niepodległość, w którą sami wątpli, bo sądzili że Ukrainia padnie w 24h po ataku.
Mimo różnych sympatii i animozji nie można odmówić Zelenskiemu że wywarł duży wpływ w 21 wieku. Miał jaja że został w Kijowie, gdzie Yenkesi oferowali mu ewakuację. Nie zawiną kity z rezerwami jak nasi w 39'.
Specnaz polował na niego kilka razy, młyn w tym Kijowie jak skurwysyn był. Na przedmieściach ludziom po gangach chodzili Specnazowcy rodem z CODów.
Ile ty masz lat? 15?@Benzi
Przecież on chyba siedział w bezpiecznym miejscu w Kijowie gdzie Ruscy nigdy nie ruszyli z wielką ofensywą. To jak on ryzykował życie?
Kurwa to ja wychodzę z dobrym sercem a ty mi wyjeżdżasz z pytaniem o co mi chodzi…Ale o co Ci teraz chodzi? Ja podalem wypowiedź Żeleńskiego gdzie mówi, że sa winni USA 100 milliardow a nie jak mówi Trump 350-500, więc jest to kolejny ważny punkt konfliktu w ich wojence.
Ty się wypowiadasz w temacie tej wojny i nie wiesz ?@Trenejrolp
A co tam jest takiego kontrowersyjnego?
Bijesz do możliwej agentury ochrony Żeleńskiego i kulki w głowę?
Pytam po prostu, bo jak niby Żeleński ryzykował życiem podczas wojny? Normalne pytanie