Konflikt Rosja-Ukraina

Ah ten kulfon :corn: jezeli ustawa o policji sie nie zmienila bez niczyjej wiedzy to chłop ma pełne Polskie obywatelstwo, książeczkę wojskową i biegle mówi po polsku. Ewentualnie fejur ale kto tam by na to patrzył :zakręcony:
Inne osoby też wrzucały - jakoś od dawna pracują w urzędach, a nawet potrafią być asystentami najważniejszych osób w kraju.
Koleżka na szkółce policyjnej też miał ukrów.

Inne osoby też wrzucały - jakoś od dawna pracują w urzędach, a nawet potrafią być asystentami najważniejszych osób w kraju.
Koleżka na szkółce policyjnej też miał ukrów.
Tyle że urzędów chyba nie obejmuje ustawa to jest ta zasadnicza różnica.

Jest ustawa, jezeli ma pelne polskie obywatelstwo, książeczkę, nie jest karany i wszystko co obejmuje ustawa to moze byc nawet i mongołem i bedzie mógł być policjantem.

Chyba ze sa dowody ze państwo omija własną ustawę zamiast po prostu ją zmienić.

Tyle że urzędów chyba nie obejmuje ustawa to jest ta zasadnicza różnica.

Jest ustawa, jezeli ma pelne polskie obywatelstwo, książeczkę, nie jest karany i wszystko co obejmuje ustawa to moze byc nawet i mongołem i bedzie mógł być policjantem.

Chyba ze sa dowody ze państwo omija własną ustawę zamiast po prostu ją zmienić.
No spoko, tylko post, który wrzuciłem dotyczył ukrainizacji, a nie polskiego prawa, które jak już od dawna wiadomo faworyzuje ukrów pod każdym względem.
Chyba nie powiesz, że jest to w porządku, że upaincy w ogóle mogą wykonywać takie zawody.

Poza tym z uzyskaniem obywatelstwa szoszony mają łatwiej niż wspomniany przez Ciebie Mongoł, więc przykład trochę nieadekwatny.

No spoko, tylko post, który wrzuciłem dotyczył ukrainizacji, a nie polskiego prawa, które jak już od dawna wiadomo faworyzuje ukrów pod każdym względem.
Chyba nie powiesz, że jest to w porządku, że upaincy w ogóle mogą wykonywać takie zawody.
Nie jest to w porządku ale te prawo bylo takie od zawsze w sumie, ustawa powstala w 90'. Wraz ze sprowadzeniem tu 2-3mln ( czy chuj wie ilu) ukrow nie jest dziwnym ze ktorys niestety bedzie psem. Oprocz krajów z jakims mocno restrykcyjnym prawem typu singapur to raczej jest tak samo, zawsze ktos z mniejszosci sie znajdzie kto wystartuje do munduru.

Ja bardziej piłem do tego ze jest to przedstawiane jako "juz zaczęło sie! " "zaraz sie zacznie!" a nie jest to nic nowego.
Poza tym z uzyskaniem obywatelstwa szoszony mają łatwiej niż wspomniany przez Ciebie Mongoł, więc przykład trochę nieadekwatny.
W jaki sposób? Bo o rezydenturach to slyszalem ale to nie jest to samo.

Ja bardziej piłem do tego ze jest to przedstawiane jako "juz zaczęło sie! " "zaraz sie zacznie!" a nie jest to nic nowego.
Mimo to już pisałeś, że fejur :roberteyeblinking:
Oczywiście, że nic nowego - jak pisałem wyżej jest ich już dużo w szkółkach policyjnych.
A temat jest bardziej skomplikowany niż policja i ogólnie służby.
W jaki sposób? Bo o rezydenturach to slyszalem ale to nie jest to samo.
No spoko, ale do czego to dąży?
Już parę razy przedłużano im pobyt, pesele były wydawane jak nikomu innemu, było od chuja benefitów by ich zachęcić do pobytu w Polsce.
Już było pierdolenie, że chcą mieć prawa wyborcze i reprezentacje w rządzie(w sumie już mają)
Niestety, ale będziemy skazani na kurwiszoszonów czy nam się to podoba czy nie.

Ah ten kulfon :corn: jezeli ustawa o policji sie nie zmienila bez niczyjej wiedzy to chłop ma pełne Polskie obywatelstwo, książeczkę wojskową i biegle mówi po polsku. Ewentualnie fejur ale kto tam by na to patrzył :zakręcony:
Kilka lat w Polin posiedzi i obywatelstwo ma. Kilka papierków z zakładu pracy, test gimnazjalny z historii i tyle.
Ci którzy przyjechali przed wojną, już mogą się ubiegać. Te miliony co przyjechały w trakcie poczekają jeszcze rok dwa i też będą Poliniakami. A wtedy dopiero będzie sraka naszych włodarzy i lizanie rowa swoim nowym wyborcom.
Tak samo było w UK i Francji, jak politykierzy jorkneli się, że bez piaskowych dziadów nie wygrają wyborów to zaczął się festiwal waflowaniaz muslimami.

No spoko, ale na ulice i tak nie wyjdziemy i nic z tym nie zrobimy bo po co :kis:

w Bangladeszach czy inne czarne lądy wjeżdżają na grubo, od groma zabitych, myślę że to kwestia PRL, potem ogłupianie ludzi poprzez tv, nie wiem co rząd musiałby zrobić aby ludzie wyszli na ulicę

w Bangladeszach czy inne czarne lądy wjeżdżają na grubo, od groma zabitych, myślę że to kwestia PRL, potem ogłupianie ludzi poprzez tv, nie wiem co rząd musiałby zrobić aby ludzie wyszli na ulicę
No dobra, ale my jesteśmy tutaj i już widzę co najmniej trzech chętnych. Problemem jest organizacja. Kiedyś, dawno temu próbowałem coś zdziałać, ale że nie jestem dobry w te klocki, to nic z tego nie wyszło. Niestety brakuje osoby, która byłaby w stanie to ogarnąć.

No spoko, ale na ulice i tak nie wyjdziemy i nic z tym nie zrobimy bo po co :kis:
Racja
Ale
Kto ma wyjść?
Kto myśli jak my?
Kto z nich wyjdzie z nami na ulice?
Ludzi popierdoliło totalnie.
Jest tyle obozów, że my się sami pozabijamy, a rząd w tym czasie będzie wpierdalał popcorn.
Ludzie są za głupi żeby walczyć o swoje.
Będą walczyć o czyjeś, bo jakiś cymbał w telewizji powiedział że tak trzeba.
Ha tfu na społeczeństwo.

No dobra, ale my jesteśmy tutaj i już widzę co najmniej trzech chętnych. Problemem jest organizacja. Kiedyś, dawno temu próbowałem coś zdziałać, ale że nie jestem dobry w te klocki, to nic z tego nie wyszło. Niestety brakuje osoby, która byłaby w stanie to ogarnąć.
Racja
Ale
Kto ma wyjść?
Kto myśli jak my?
Jest tyle obozów, że my się sami pozabijamy, a rząd w tym czasie będzie wpierdalał popcorn.
Ha tfu na społeczeństwo.
Zależy od organizacji co pokazał śmieszny katarek. Wystarczyłoby się malymi grupami zbierać w większe.

Problemem są ludzie.

U mnie w srowidzie siłownie były otwarte, bo ludzie się zebrali i śmiali się w twarz 50kg policjantom i polijantkom, kiedy fajnopolacy siedzieli obsrani zamknięci w domu jak psy w budach.
:beczka:

Racja
Ale
Kto ma wyjść?
Kto myśli jak my?
Ha tfu na społeczeństwo.
Ok, masz w pewnym sensie racje, ale czy to oznacza, że lepiej siedzieć i nic nie robić? Sytuacja sama z siebie się nie zmieni, to pewne.

Zależy od organizacji co pokazał śmieszny katarek. Wystarczyłoby się malymi grupami zbierać w większe.

Problemem są ludzie.

U mnie w srowidzie siłownie były otwarte, bo ludzie się zebrali i śmiali się w twarz 50kg policjantom i polijantkom, kiedy fajnopolacy siedzieli obsrani zamknięci w domu jak psy w budach.
:beczka:
Problemem zawsze będą ludzie, bo idiotów nie brakuje, a teraz mają możliwość swobodnego wypowiadania się jaką daje internet. Na czym nota bene inne półmózgi budują swoje opinie. Co nie oznacza, że mamy nie działać mimo tego, że mamy znacznie trudniej niż przed erą internetu.

Problemem zawsze będą ludzie, bo idiotów nie brakuje, a teraz mają możliwość swobodnego wypowiadania się jaką daje internet. Na czym nota bene inne półmózgi budują swoje opinie. Co nie oznacza, że mamy nie działać mimo tego, że mamy znacznie trudniej niż przed erą internetu.
Dlatego mądra unia chce wprowadzać kontrole treści w internecie. Tak samo karanie za "mowę nienawiści" Oczywiście wszystko dla Twojego dobra.
:roberteyeblinking:

Dziwi mnie, że ludzie którzy w tym kraju żyli w czasach komuny dają się łapać na takie proste rzeczy i łykają wszystko bezrefleksyjnie jak pelikany.

Dlatego mądra unia chce wprowadzać kontrole treści w internecie. Tak samo karanie za "mowę nienawiści" Oczywiście wszystko dla Twojego dobra.
:roberteyeblinking:

Dziwi mnie, że ludzie którzy w tym kraju żyli w czasach komuny dają się łapać na takie proste rzeczy i łykają wszystko bezrefleksyjnie jak pelikany.
Dzieciaku! Komunę to nam tutaj Putin przywiezie na czołgach jeśli nadal będziesz taką prorosyjską narrację uprawiał!

czy to oznacza, że lepiej siedzieć i nic nie robić?
No nie, masz rację że coś trzeba zrobić, pytanie tylko co możemy zrobić?
Poza próbą wytłumaczania ludziom że nie jesteśmy zabawkami rządu, i nie musimy się na wszystkio godzić, nie mam innego pomysłu. No bo co? Zgadamy się na cohones, zbierzemy kolegów i zrobimy pucz? Nie wiem co realnie mogę zrobić żeby było lepiej.

Aj kurwa, taki błąd.
ezgif-5-996e8c03cd.gif

Back