Konflikt Rosja-Ukraina

Czemu mieliby nie brać socjalu, który daje im zgodnie z prawem nasze państwo? Tu chyba powinna być skarga do państwa.
Jak przeciwnicy 500 +. Krytykujezz rząd za to świadczenie czy ludzi, że nie rezygnują z jego pobierania?
Rzad i w sumie rowniez ludzi.

Czyli ukry i Polacy są tacy sami. Rząd jak daje kasę i można legalnie wziąć, to biiora :)

Tak, wiem. Ale Polacy są u siebie xd
Odpowiedziales sobie sam na glupi argument. Widzisz? Tyle postow w dyskusji, inni Cie juz skreslili a ja dalej wierzylem. Mialem racje, uczysz sie. Powoli ale jednak :gabi_much_love:

Odpowiedziales sobie sam na glupi argument. Widzisz? Tyle postow w dyskusji, inni Cie juz skreslili a ja dalej wierzylem. Mialem racje, uczysz sie. Powoli ale jednak :gabi_much_love:

No i wiemy, że Polacy to widać Ukraińcy Europy bo z socjalu za granicą nie rezygnują gdy im się należy :)

E tam, bandera nie wiedzial takze spoko gosc byl. Ukraincy nie znaja historii takze mozna im wszystko wybaczyc, w koncu milosc Ci wszystko wybaczy.

Ale przynajmniej stworzył się jakiś obraz, że tu tak naprawdę o Wołyń idzie i stąd te fikołki antyukrainskie w innych dziedzinach :p

Ale przynajmniej stworzył się jakiś obraz, że tu tak naprawdę o Wołyń idzie i stąd te fikołki antyukrainskie w innych dziedzinach :p
Nie no obraz to byl juz dawno, idzie o wszystko bo praktycznie w niczym nie jestesmy podobni.

Ale pomarzyc mozna

Nie no obraz to byl juz dawno, idzie o wszystko bo praktycznie w niczym nie jestesmy podobni.

Ale pomarzyc mozna

W czym jesteśmy tacy niepodobni? Serio pytam. Nie wiem, o to, że pijanych jest więcej, patusow, jak u nas lata temu? Szczerze mówiąc to to akurat nas łączy.
Religia? I tu i tam chrześcijaństwo, i podobne, luźne podejście. Zwyczaje świąteczne? Może wychowanie dzieci? Bardziej lub mniej bezstresowo wychowują?

Tylko mi nie pisz, że Ukraińcy są obcy kulturowo bo jak kupują bułki to mówią "poproszę bułki" bez dodania "dziękuję za pomocą jaka nam ofiarujecie", czy za te szerokopojeta "roszczeniowość". To trochę naciągane w wskazywaniu różnic kulturowych, bo więcej już znajdziesz wtedy między Polakami a Czechami, Niemcami czy Norwegami.

Jacy wy głupi jesteście, zamiast czuć chorą satysfakcję widząc jak co stronę gość się wcina albo próbuje zagadać a jest zlewany ciepłym moczem i rozmowa toczy się dalej tak jak toczyła bez niego to wy znów z nim dyskutujecie, czyli uważam że jesteście pojebani..

W czym jesteśmy tacy niepodobni? Serio pytam. Nie wiem, o to, że pijanych jest więcej, patusow, jak u nas lata temu? Szczerze mówiąc to to akurat nas łączy.
Religia? I tu i tam chrześcijaństwo, i podobne, luźne podejście. Zwyczaje świąteczne? Może wychowanie dzieci? Bardziej lub mniej bezstresowo wychowują?

Tylko mi nie pisz, że Ukraińcy są obcy kulturowo bo jak kupują bułki to mówią "poproszę bułki" bez dodania "dziękuję za pomocą jaka nam ofiarujecie", czy za te szerokopojeta "roszczeniowość". To trochę naciągane w skazywaniu różnic kulturowych, bo więcej już znajdziesz wtedy między Polakami a Czechami, Niemcami czy Norwegami.
chrzescijanstwo jako podobienstwo serio?
To żeby bylo po bożemu to dokladnie religijnie to sie roznimy bo u nas jest katolicyzm a u nich prawosławie takze zaklamujesz fakty.

Mentalnosc sowiecka ktora reprezentuja jest kolejna roznica i jest to ogromna roznica. Miedzy nami.

Tradycje mamy inne.

historycznie jestesmy inni, nie wyznajemy zbrodniarzy ani nie czekamy by wbic noz w plecy komus co ukry robily w historii nie jednokrotne.

Podejscie do zycia mamy inne, zachowania, ucywilizowanie, to co reprezentuja ukraincy szczegolnie Ci ze wschodu jesli ich widziales i mowisz ze nie ma roznic to albo jesteś pijany albo niespelna rozumu.

Jezykowo sie roznimy znacznie, jesli tak chcesz szukac podobieństw to czemu kiedys oburzales sie jak mowilismy ze ukry to jeden pies co ruscy? Skoro im do ruskich jest duzo blizej niz do nas.

Kolejna roznica kulturowa, w obyciu, u ruskich szeroko pojetych jak ukry czy rosjanie nie ma takowej kultury w spoleczenstwie wszystko jest tonem rozkazujacym co w spoleczenstwach zachodnich jest uwazane za nietakt. Nie musisz blagac o bulke wystarczy nie byc gburem.

Jest tego w opór i tego nie zmienisz.

Jacy wy głupi jesteście, zamiast czuć chorą satysfakcję widząc jak co stronę gość się wcina albo próbuje zagadać a jest zlewany ciepłym moczem i rozmowa toczy się dalej tak jak toczyła bez niego to wy znów z nim dyskutujecie, czyli uważam że jesteście pojebani..
Lol ja tu czas w robocie zabijam , taaaacy sami, a sciana miedzy nami :muttley: i tak, jestem pojebany.

chrzescijanstwo jako podobienstwo serio?
To żeby bylo po bożemu to dokladnie religijnie to sie roznimy bo u nas jest katolicyzm a u nich prawosławie takze zaklamujesz fakty.

Mentalnosc sowiecka ktora reprezentuja jest kolejna roznica i jest to ogromna roznica. Miedzy nami.

Tradycje mamy inne.

historycznie jestesmy inni, nie wyznajemy zbrodniarzy ani nie czekamy by wbic noz w plecy komus co ukry robily w historii nie jednokrotne.

Podejscie do zycia mamy inne, zachowania, ucywilizowanie, to co reprezentuja ukraincy szczegolnie Ci ze wschodu jesli ich widziales i mowisz ze nie ma roznic to albo jesteś pijany albo niespelna rozumu.

Jezykowo sie roznimy znacznie, jesli tak chcesz szukac podobieństw to czemu kiedys oburzales sie jak mowilismy ze ukry to jeden pies co ruscy? Skoro im do ruskich jest duzo blizej niz do nas.

Kolejna roznica kulturowa, w obyciu, u ruskich szeroko pojetych jak ukry czy rosjanie nie ma takowej kultury w spoleczenstwie wszystko jest tonem rozkazujacym co w spoleczenstwach zachodnich jest uwazane za nietakt. Nie musisz blagac o bulke wystarczy nie byc gburem.

Jest tego w opór i tego nie zmienisz.

No ale jak dzieli nas ta religia kulturowo? Jest to ta sama religia. Katolicyzm i prawosławie to sama religia, innego obrządku. Inna jest np Luteranizm.

Poza tym mamy podobne podejście do religii.

Jak objawia się ich mentalność sowiecka?

Czym się różni nasze podejście do życia, że różnice są tak wielkie?

Co rozumiesz przez ucywilizowanie? To, że Ukraińcy w Polsce nie nauczą się korzystać z schodów ruchomych, czy używać bidetu?

Jeżeli Ukraińcy mówią wszystko tonem rozkazującym, to wystarczy wziąć kamerę i 5 minut stanąć przy dowolnej ladzue sklepowej. Iść do restauracji, na ulicę.

Oj, naciągane te różnice. Nadal mniejsze niż między nami a Czechami czy Niemcami. Od religii, po podejście do życia, po obyczajowość, różnice w konserwatyzmie.

Oj, naciągane te różnice.
nie bardziej niz Twoje argumenty opierajace sie wylacznie na pytaniach bez zadnej tresci. No i oczywiscie takie perelki ze prawoslawie to to samo co katolicyzm lub brak zauwazenia sowieckiej mentalnosci.

Cóż, w prostych slowach jesli jestesmy podobni do ukraincow to ukraincy jako narod nie istnieja bo to sa ruscy, proste rownanie. Jesli my jestesmy podobni do nich to oni sa tacy sami jak rosjanie.

Deal with it

nie bardziej niz Twoje argumenty opierajace sie wylacznie na pytaniach bez zadnej tresci. No i oczywiscie takie perelki ze prawoslawie to to samo co katolicyzm lub brak zauwazenia sowieckiej mentalnosci.

Cóż, w prostych slowach jesli jestesmy podobni do ukraincow to ukraincy jako narod nie istnieja bo to sa ruscy, proste rownanie. Jesli my jestesmy podobni do nich to oni sa tacy sami jak rosjanie.

Deal with it

No bo z punktu widzenia religii to jest ta sama religia. I nigdy nie stanowiła u nas większego problemy.

Ja nie twierdzę, że nie ma żadnych różnic. Twierdzę że są i z większością co napisałeś, się zgadzam, że to różnice. Ale faktem jest, że wszystkie narody się od siebie roznia. Więc udać tym rokiem rozumowania każdy jest Polakowi obcy kulturowo i każdy powinien wypierdalać, wszystkie kraje zamknąć granicę dla obcych, bo powinni w ich obrębie być tylko przedstawiciele jednego narodu(bo przecież między każdym innym są różnice, od religii, po mentalność. Nawet między Francuzem a Niemcem. )

Tak im tu źle, o wiele lepiej im się żyło na stepach, ale jednak ciągle tu siedzą. Po chuj?

De facto Ukraina jest krajem dużo bogatszym od Polski. Ostatnio gdzieś tam czytałem, że ukr przewracajacy bumagi w urzędzie zarabia w przeliczeniu ok. 7 tys. zł i to jest bardzo mało dla niego. Stad jest podatny na koruocje. Kurwa mać to co ma powiedzieć urzędas w Polsce? Slava Ukraini?

Back