Konflikt Rosja-Ukraina

Hildebrandt?:korwinwhat:

Tak. Jedz na cmentarze niemieckie na mazurach. Stare, czystej krwi niemieckie rodziny mogą być Kowalskimi, Krzyżanowskimi. Polacy mogą być Shmitami, Jungerami itd. Taka historia. Taki Kopernik nie znał nawet polskiego, ale za Niemca by się nie uznał. Ale gdyby miał na nazwisko Merkel, i jego potomkowie utorzsamialiby się tylko z Polska, to by nie mogli nazywać się Polakami?
A czy Metzen czy Mikke może być Polakiem?
Byli Niemcy naziści o Polskich nazwiskach. Wielcy Polacy patrioci o niemieckich.

Nie idź droga debilizmu Szplina i gimnazjalnych zakrzywień rzeczywistości :)

Hildebrandt?:korwinwhat: xd. Nie no bez szydery, powiedz skąd to nazwisko

Dobra, zedytowakes. Nie wiem skąd. Znam do prapradziadka i to byli już całkowicie Polacy. Mazury. Tam była specyficzną historia, dramatyczna.
Mój pradziadek ma niezłą historię. Wcielili go do wermachtu. Zdezerterował do ruskich. Tam wsadzili go do łagru jako szpiega. Z łagru uciekł do Niemciw xd i w Niemczech został, założył nową rodzinę, zerwał kontakt ze stara.

Ale był słynny papież o tym nazwisku. Wymyślił idee wypraw krzyżowych. Byłbym dumny z takiego przodka xd

"oczywiście u ruskich więcej"
ciekawe skąd ma takie informacje, że oczywiście więcej :DC:
Ja pierdole, jakie to są pokemony, te Wolskie i inne youtubery.
A kilka tęgich głów tutaj będzie mnie pouczać bo codziennie słuchają tego gówna na youtube i myślą, że dzięki Wolskim i Bartosiakom pozjadali całą wiedzę :siara:

Gdy wytrzeźwiejesz i podtrzymasz to co wyżej napisałeś, odezwę się.
:conorsalute:
Z najebanymi nie gadam gdy jestem trzeźwy :roberteyeblinking:
--------------------------------------------------------------------------

Wyobraź sobie, że każdy tak robi lub większość i napastnik bez oporu dogania Ciebie i Twoją rodzinę robiąc Wam z dup jesień średniowiecza. To nie kwestia wstydu, a racjonlanych wyborów ukierunkowanych na ochronę rodziny właśnie. Nawet gdy chcesz tak zrobić, to mądrzej byłoby nie obnosić się z takimi pomysłami na rzecz krytykowania takich postaw, by w perfidny sposób próbować zapewnić sobie, by nie doszło do sytuacji z jesienią średniowiecza.

Podtrzymuje.
A, i z pewnością bym się z takimi postawami nie obnosił gdyby wybuchła wojna.
Nie publicznie. Tu się zgadzam, że to szkodliwe także dla ludzi o takich poglądach. Niestety, w dobie internetu zawsze znajdzie się ktoś nieodpowiedzialny, kto mimo wojny nagra o tym tik toka. A czym wojna będzie trwała dłużej i ludzie będą bardziej nią zmeczeni- głosów głośnych, i to ostrzejszych, będzie więcej.

z pewnością bym się z takimi postawami nie obnosił gdyby wybuchła wojna.
Nawet w czasie tzw pokoju zdradzanie takich poglądów zwiększa szansę na powiększenie się takiej grupy z takim podejściem, a to stwarza ryzyko, że przy braku odpowiedniego oporu nie zdążysz uciec lub konflikt znajdzie Ciebie i Twoją rodzinę w miejscu do którego się udałeś. Obecne trendy w tej kwestii nie nastrajają optymistycznie na przyszłość - zbyt mała liczba walczących sprawi, że nie będzie dokąd spierdolić

To jest błąd tak jak na Polsce

Nie jest to błąd. Gramatycznie jest poprawnie w Ukrainie, tak jak w Białorusi. Jest to kwestia przyjętej konwencji. Tak jak np w latach dwudziestych błędem nie byłoby określenie np magistra na kobietę, ale za PRL, gdy feminatywy wykorzenianie, było to błędem przyjętej konwencji już.

Back