Konflikt Rosja-Ukraina

Serio robicie to samo, tylko, że on językiem totalnego debila. Wchodzisz do dyskusji ze mną bez związku z poruszana kwestia, byle nasrać, zrobić śmietnik, i cieszyć się, że jest paru debili którzy uwierzą, że to moja wina. Ale kto debilem nie jest widzi, że przyszedłeś i się ze zesrales.

Może chodzi o zazdrość? Że jak z Rishim, Alww i paroma innymi rozmawiam normalnie, to Cię to boli, że nie zaczynają robić takiej trzody jak Ty czy Vitas?

Serio robicie to samo, tylko, że on językiem totalnego debila. Wchodzisz do dyskusji ze mną bez związku z poruszana kwestia, byle nasrać, zrobić śmietnik, i cieszyć się, że jest paru debili którzy uwierzą, że to moja wina. Ale kto debilem nie jest widzi, że przyszedłeś i się ze zesrales.

Może chodzi o zazdrość? Że jak z Rishim, Alww i paroma innymi rozmawiam normalnie, to Cię to boli, że nie zaczynają robić takiej trzody jak Ty czy Vitas?
Chłopie na każdy byle jaki wrzut o nieciekawej stronie upadlińców się podpalasz, to o czym to świadczy?
Każdy w głębi serca jeśli czuje się Polakiem oglądając ten filmik z tik toka, widząc ile na tych bydlaków idzie naszych pieniędzy by się wkurwił, ty oczywiście ich zaraz usprawiedliwiasz.
To jest żenujące.

A wpis o "wykopkach" ssmanów i stawianie im pomników (nagle kurwa da się?), gdzie nasi rodacy leżą tam pomordowani i zapomnieni też jest ściemą i jest w porządku?
Gdzie szwaby miały ukraińców głęboko w dupie przez długi okres tej wojny i na boku układają się z rosją (handel poprzez kraje ościenne itd.).
A nam Polakom odbiera się godność widząc poczynania ukraińców względem nas i zachowanie naszego zjebanego rządu względem tych roszczeniowych gnojów.

Chłopie na każdy byle jaki wrzut o nieciekawej stronie upadlińców się podpalasz, to o czym to świadczy?
Każdy w głębi serca jeśli czuje się Polakiem oglądając ten filmik z tik toka, widząc ile na tych bydlaków idzie naszych pieniędzy by się wkurwił, ty oczywiście ich zaraz usprawiedliwiasz.
To jest żenujące.

Kazdy- już był poruszany ten temat i okazuje się, że moje "zawsze to robisz" dotyczy kilku procent wrzut. Zwykle kłamstwo.

Co konkretnie usprawiedliwiam? Krytykuje takie rozkradanie tak samo jak Ty.

Wcześniej co np usprawiedliwialem? Tzn wiem, że nie napiszesz, bo kłamiesz, jak złapany na tym inny kolega.

Wygrywa, bo mieli zająć cały kraj i obsadzić marionetkowy rząd w 3 dni, a nakurwiają się półtora roku. Taka sytuacja. :awesome:

A wiadomo, że Rosja wygrała :p przecież chodziło im o większą część Donbasu, nawet nie cały, a reszta oddania zdobytego kraju to zwykła zmyłka, chodziło im też o zmniejszenie rosyjskich wpływów w Europie i powiększenie NATO i Finlandię i Szwecję.

Możesz pod to kręcić śmigłem. Dla mnie mogą się wybić jedni i drudzy. W tym pojedynku obustronne ko mile widziane. :kis:

Tylko, że w przypadku jak największego upadku Rosji(oczywiście nie mówię o rozpadzie państwa) zyskujemy tylko jako Państwo, a w przypadku Ukrainy tracimy. W mojej opinii.

Wyobrażacie sobie sytuację, że Kacapy napadają na Polskę z pominięciem Ukrainy? Oczami wyobraźni widzę ukraińskie pięćset plusy dla polskich kobiet, mieszkania plus, kredyty dwa procent, darmową służbę zdrowia, dopłaty za zakwaterowanie Polaków itd.
:juanlaugh:

Co tracimy jak Ukraina będzie pod butem ZSRR? czyli wróci do swych korzeni

Tracimy nasz cel strategiczny, w który zainwestowaliśmy miliardy, a więc osłabienie możliwości do zagrażają nam na dłuższe lata. Wręcz przeciwnie, Rosja robi się silniejsza , a nasz żywotny gwarant bezpieczeństwa, NATO staje się osłabione, ośmieszone. Czeka nas też dużo większą fala uchodźców.

Tracimy nasz cel strategiczny, w który zainwestowaliśmy miliardy, a więc osłabienie możliwości do zagrażają nam na dłuższe lata. Wręcz przeciwnie, Rosja robi się silniejsza , a nasz żywotny gwarant bezpieczeństwa, NATO staje się osłabione, ośmieszone. Czeka nas też dużo większą fala uchodźców.
No, no

A co nam daje wolna Ukraina? albo wolna w połowie?

No, no

A znasz niedawny oficjalny plan obronny NATO w razie agresji rosyjskiej?

W skrocie to oddanie polowy polski a potem powolne odbijanie terenow. Troche slaby scenariusz dla polakow

Dzieki temu ze ukry jeszcze nie upadly to ten plan realizowany jest tam a nie u nas. Podtrzymywanie frontu w donbasie czy innych bachmucie to dla nas plus a wolna ukraina bedzie lepszym plotem niz to gowno co stawiaja na bialorusi.

No, no

Wolna Ukraina oznacza słabsza Rosję, a to ona nam zagraża, mimo, że część ludzi głosi bzdury że Ukraina w przyszłości by nas i NATO napadła by odbić przemysl. A jeśli wybuchnie wojna światowa z Chinami to dobrze by Ukraina oddzielała nas od Rosji. Mniejsza, niekontrolowaną fala imigracji, więcej też, jak Ci jest teraz za dużo, wróciloby na Ukrainę(ktoś tu niedawno wrzucił dane, że kilkadziesiąt procent ukrainciw w Polsce chce wrócić do siebie)

A znasz niedawny oficjalny plan obronny NATO w razie agresji rosyjskiej?

W skrocie to oddanie polowy polski a potem powolne odbijanie terenow. Troche slaby scenariusz dla polakow

Dzieki temu ze ukry jeszcze nie upadly to ten plan realizowany jest tam a nie u nas. Podtrzymywanie frontu w donbasie czy innych bachmucie to dla nas plus a wolna ukraina bedzie lepszym plotem niz to gowno co stawiaja na bialorusi.
przecież taki scenariusz to oni mają niezależnie od przebiegu

jakby Ukraina przegrała - jesteśmy zagrożeni
Jakby Ukraina wygrała - jesteśmy zagrożeni ze względu na odwet, może nie natychmiastowy ale po kilku latach znów itp.

Ogólnie powiedzmy sobie to wprost : dostaniemy po dupie w różny sposób, niekoniecznie wojny konwencjonalnej

Wychodzi Andrzej Duda i mówi "Rosja to jest zwierzę, które należy odstrzelić"
na co Miedwiedjew "Szkoda amunicji na takie gówno jak Polska, załatwimy ich w inny sposób"

Dyplomacja w pełnej krasie.
Nas te ukry tutaj wygrane czy przegrane pogrążą

Jakby Ukraina wygrała - jesteśmy zagrożeni ze względu na odwet, może nie natychmiastowy ale po kilku latach znów itp.

Ogólnie powiedzmy sobie to wprost : dostaniemy po dupie w różny sposób, niekoniecznie wojny konwencjonalnej

na co Miedwiedjew "Szkoda amunicji na takie gówno jak Polska, załatwimy ich w inny sposób"

No nie. Nie widzisz różnych między Rosją która chce nas zaatakować i ma dostępna naszą całą wschodnią granicę, i Rosja która może nas zaatakować tylko z Białorusi i ostrzegać z Kaliningradu?

I ty serio myślisz, że napadliby nas dla jakiejś zemsty?

To ze ekonomicznie bedziemy w dupie przez rozdawnictwo dla ukrow to popieram. Jestem za odebraniem wszelakich zapomog i dodatkow i zrobieniem z nich taniej sily roboczej.

Ale militarnie wygrana zachodu na ukrainie jest nam na rękę. Przynajmniej na najblizszy okres bo to co bedzie za 60 lat to mam gleboko sami wiecie gdzie. Nie da sie tego przewidziec.

Po co miec wroga przy granicy jak ktos inny go moze miec? Na najblizsze lata to dla nas najlepszy scenariusz raczej. Przynajmniej tak mi sie wydaje

Wolna Ukraina oznacza słabsza Rosję, a to ona nam zagraża, mimo, że część ludzi głosi bzdury że Ukraina w przyszłości by nas i NATO napadła by odbić przemysl. A jeśli wybuchnie wojna światowa z Chinami to dobrze by Ukraina oddzielała nas od Rosji. Mniejsza, niekontrolowaną fala imigracji, więcej też, jak Ci jest teraz za dużo, wróciloby na Ukrainę(ktoś tu niedawno wrzucił dane, że kilkadziesiąt procent ukrainciw w Polsce chce wrócić do siebie)
dobra, dobra
nie zapominaj, że jakby wybuchła światowa z Chinami to Niemcy by się obudzili i z wielką chęcią zrobili z nas sobie tarczę, strefę buforową
i bylibyśmy poligonem tak czy inaczej

Mam nadzieję, że nie będziemy, choć patrząc na to co się dzieje jakieś obszary PL mogą być zaatakowane w niedalekiej przyszłości

dobra, dobra
nie zapominaj, że jakby wybuchła światowa z Chinami to Niemcy by się obudzili i z wielką chęcią zrobili z nas sobie tarczę, strefę buforową
i bylibyśmy poligonem tak czy inaczej

Mam nadzieję, że nie będziemy, choć patrząc na to co się dzieje jakieś obszary PL mogą być zaatakowane w niedalekiej przyszłości

No w takiej sytuacji też zyskujemy tylko na tym, że Rosja ma mniejsze możliwości uderzenia na nas. A kto wie, czy my wtedy total nie zyskujemy gdybyśmy mogli armii Rosyjskiej zagrozić atakuje ich od strony Ukrainy przez Białoruś.

No nie. Nie widzisz różnych między Rosją która chce nas zaatakować i ma dostępna naszą całą wschodnią granicę, i Rosja która może nas zaatakować tylko z Białorusi i ostrzegać z Kaliningradu?

I ty serio myślisz, że napadliby nas dla jakiejś zemsty?
akurat atak ze strony Białorusi to byłby potężny zamęt.
W ogóle nie ma znaczenia skąd by nastąpił atak. Piszę o tym, że oberwiemy tak czy inaczej. Niekoniecznie rakietą.

USA oficjalnie mówi o przegranej Ukrainy. Zobaczymy jak tymi kartami dalej będą grać. Zwłaszcza, że rozgorzał też konflikt na Zachodzie Afryki, gdzie konkurują ze sobą USA i Rosja i to też się może rozlać

akurat atak ze strony Białorusi to byłby potężny zamęt.
W ogóle nie ma znaczenia skąd by nastąpił atak. Piszę o tym, że oberwiemy tak czy inaczej. Niekoniecznie rakietą.

USA oficjalnie mówi o przegranej Ukrainy. Zobaczymy jak tymi kartami dalej będą grać. Zwłaszcza, że rozgorzał też konflikt na Zachodzie Afryki, gdzie konkurują ze sobą USA i Rosja i to też się może rozlać

Ma ogromne znaczenie skąd i jak są ułożone granicę.

No w takiej sytuacji też zyskujemy tylko na tym, że Rosja ma mniejsze możliwości uderzenia na nas. A kto wie, czy my wtedy total nie zyskujemy gdybyśmy mogli armii Rosyjskiej zagrozić atakuje ich od strony Ukrainy przez Białoruś.
Jesteś w 100% pewien jakby się zachowała Ukraina? Ja nie jestem.

Back