Konflikt Rosja-Ukraina

Połącz kropki.

Wali kolejną tanią inscenizacją jak ta akcja z Marianną z Mariupola,albo z rozjebaną przez ruskich cerkwią gdzie latał filmik jak stare baby nosiły styropian przemalowany na gruz.

Jak dla mnie to na tym filmie przesuwają ciała żeby sprawdzić czy nie ma min (stara praktyka żeby ukrywać pułapki pod zwłokami).

Nie wiem czego to ma dowodzić?

:fjedzia:

Fajne" komentarze pod tym filmikiem. Gościu pyta o autentyczność nagrania, pierdylion odpowiedzi, że nie ważne, czy prawdziwe, po prostu mają prawo się bawić, jeśli teren nie objęty działaniami wojennymi.
Czyli tak: ty, Polaku, Niemcu, Czechu, Litwinie itd, płacz nad losem Ukraińców, organizuj pomoc, wrzucaj do skarbonek, zrzucaj się podatkowo na tłusty socjal dla przesiedleńców, a Ukraińcy na Ukrainie bunga bunga w najlepsze. Dobre :) Jednak tutejszy halibut ma wielu mentalnych braci.

Fajne" komentarze pod tym filmikiem. Gościu pyta o autentyczność nagrania, pierdylion odpowiedzi, że nie ważne, czy prawdziwe, po prostu mają prawo się bawić, jeśli teren nie objęty działaniami wojennymi.
Czyli tak: ty, Polaku, Niemcu, Czechu, Litwinie itd, płacz nad losem Ukraińców, organizuj pomoc, wrzucaj do skarbonek, zrzucaj się podatkowo na tłusty socjal dla przesiedleńców, a Ukraińcy na Ukrainie bunga bunga w najlepsze. Dobre :) Jednak tutejszy halibut ma wielu mentalnych braci.

Ale nikt nie twierdzi, że Polacy nie mogą się bawić bo na Ukrainie wojna xd

Co to w ogóle za debilna mentalność, że jak w kraju jest wojna to ludzie cały rok, całe lata mają tylko płakać xd
Jadąc za to po Ukraińcach jedziecie za to po Polakach, którzy w trakcie wojen robili dokładnie to samo. Dobrze to opisuje książka "Prawdziwy cud nad Wisłą"

Ale nikt nie twierdzi, że Polacy nie mogą się bawić bo na Ukrainie wojna xd

Co to w ogóle za debilna mentalność, że jak w kraju jest wojna to ludzie cały rok, całe lata mają tylko płakać xd
Jadąc za to po Ukraińcach jedziecie za to po Polakach, którzy w trakcie wojen robili dokładnie to samo. Dobrze to opisuje książka "Prawdziwy cud nad Wisłą"
Normalnym ludziom chodzi po prostu o to ze tu przedstawia sie ukraine jako kraj wygladajacy praktycznie jak warszawa po powstaniu. Wykorzystują to rowniez ukry do wyciagania lapy po wszystko. Prawda jest inna i o to jest cala zabawa. Ludzie maja w pompie czy oni tam placza czy sie bawia lecz jesli sie bawia i 80% kraju funkcjonuje normalnie to niech sie utrzymuja i wspieraja a nie żebraja ciagle o wiecej. Proste jak jebanie.

Normalnym ludziom chodzi po prostu o to ze tu przedstawia sie ukraine jako kraj wygladajacy praktycznie jak warszawa po powstaniu. Wykorzystują to rowniez skurwesynki ukrainskie do wyciagania lapy po wszystko. Prawda jest inna i o to jest cala zabawa. Ludzie maja w pompie czy oni tam placza czy sie bawia lecz jesli sie bawia i 80% kraju funkcjonuje normalnie to niech sie utrzymuja i wspieraja a nie żebraja ciagle o wiecej. Proste jak jebanie.

Ale idąc tym rokiem rozumowania Polacy w wojnie z bolszewikami, skoro normalnie żyli i się bawili, bo wojna dotyczyła tylko części kraju to nie powinni zebrać o pomoc z innych panstw. W sumie większość państw nie potrzebowałyby pomocy od innych państw w trakcie wojen bo w większości tak jest. wI co to znaczy, że "funkcjonuje normalnie"? Nienormalnie jest tylko wtedy, gdy są działania wojenne? Myślisz, że tylko w ten sposób odczuwa się wojnę w kraju?
No i przecież gdyby nie wsparcie z zachodu to nic by nie było normalne bo byliby pod okupacja rosyjska xd

I nie wiem kto przedstawia całą ukraine jak po powstaniu. Nie oglądam mediów mainstreamowych. Więc może do propagandy naszych mediów miej pretensje a nie do ukrainca bo pójdzie do knajpy

Ale idąc tym rokiem rozumowania Polacy w wojnie z bolszewikami, skoro normalnie żyli i się bawili, bo wojna dotyczyła tylko części kraju to nie powinni zebrać o pomoc z innych panstw. W sumie większość państw nie potrzebowałyby pomocy od innych państw w trakcie wojen bo w większości tak jest. wI co to znaczy, że "funkcjonuje normalnie"? Nienormalnie jest tylko wtedy, gdy są działania wojenne? Myślisz, że tylko w ten sposób odczuwa się wojnę w kraju?
No i przecież gdyby nie wsparcie z zachodu to nic by nie było normalne bo byliby pod okupacja rosyjska xd
Po co przywołujesz to co bylo podczas wojny bolszewickiej ? To ma tlumaczyc wszelkie zbiorki polakow i innych na ukrow kiedy oni sami na siebie nie zbieraja?

Bo taka logika idac i przywolujac sobie historie to wyjdzie jeszcze na to ze powinnismy w nich wjechać od tylu teraz i rozwiazac pewne kwestie raz na zawsze :korwinlaugh: bez sensu. Teraz jest teraz.

Skoro jeżdżą tam wycieczki, ludzie normalnie zyja, bawia sie na basenach, pracuja to funkcjonuje to normalnie. Jak mamy to inaczej okreslac? Dopiero jak nas wyprzedza gospodarczo i ich status zycia bedzie wyzszy od naszego to będziemy mogli powiedziec ze jest normalnie?

Nie mam pretensji do ukrainca co pojdzie do knajpy. Wspierać wojne, niech sie wybijaja. Nie dawac na ludzi tam żyjących bo tych ludzi powiniem utrzymywac kraj zwany ukraina ktory na wojnie sie bogaci i jest z czego dawac, maja swoje spolecznosci.

A jest dawane ze zbiorek, socjali i innych glupot a potem te pieniadze ida z dymem

Last edited:
Po co przywołujesz to co bylo podczas wojny bolszewickiej ? To ma tlumaczyc wszelkie zbiorki polakow i innych na ukrow kiedy oni sami na siebie nie zbieraja?

Bo taka logika idac i przywolujac sobie historie to wyjdzie jeszcze na to ze powinnismy w nich wjechać od tylu teraz i rozwiazac pewne kwestie raz na zawsze :korwinlaugh: bez sensu. Teraz jest teraz.

Skoro jeżdżą tam wycieczki, ludzie normalnie zyja, bawia sie na basenach, pracuja to funkcjonuje to normalnie. Jak mamy to inaczej okreslac? Dopiero jak nas wyprzedza gospodarczo i ich status zycia bedzie wyzszy od naszego to będziemy mogli powiedziec ze jest normalnie?

Nie znam tam sytuacji. Z tego co wiem to wiele milionów Ukraińców uciekło ma zachód Ukrainy i otrzymuje pomoc. Ludzie też tam pomagaja.
Dałem przykład powodzi, mogę dać trzęsień ziemi, tsunami. Jeżeli stare wojny to zbyt dawno. Żaden kraj nigdy nie potrzebuje żadnej pomocy jeżeli nie 100 % obywateli jej potrzebuje?

Nie wiem jakim jesteś ekspertem, że po jednym filmiku oceniasz że wszyscy i wszystko funkcjonuje normalnie oraz że na Ukrainie Ukraińcy nie pomagają, nie robią zbiórek itd

Nie wiem jakim jesteś ekspertem
takim jak Ty :fjedzia:
że po jednym filmiku oceniasz że wszyscy i wszystko funkcjonuje normalnie
zadalem pytanie po czym uznac ze jest normalnie jak nie po tym ze ludzie pracuja, jezdza tam na wycieczki, bawia sie na miescie, nie ma dzialac wojennych?

bo jesli beda sie bic na tych zadupiach do 2050 roku to trzeba bedzie pompowac w nich walute do 2050? Moze jak nas wyprzedza w stopie zyciowej to uznamy ze jest normalnie czy nie?

Bo tak patrzac to od 2014 juz tam nie jest normalnie. Rownie dobrze tam moze juz nigdy nie byc normalnie i nie zdziwiloby mnie to.

takim jak Ty :fjedzia:

zadalem pytanie po czym uznac ze jest normalnie jak nie po tym ze ludzie pracuja, jezdza tam na wycieczki, bawia sie na miescie, nie ma dzialac wojennych?

bo jesli beda sie bic na tych zadupiach do 2050 roku to trzeba bedzie pompowac w nich walute do 2050? Moze jak nas wyprzedza w stopie zyciowej to uznamy ze jest normalnie czy nie?

Bo tak patrzac to od 2014 juz tam nie jest normalnie. Rownie dobrze tam moze juz nigdy nie byc normalnie i nie zdziwiloby mnie to.

To już inna kwestia, dyskusja o skali pomocy, jej sensie itd. Po prostu ocenianie, że wszystko u wszystkich jest tam ok bo część ludzi w miarę normalnie żyje, jest dla mnie bez sensu. I czemu nie przyrównywać wojny bolszewickiej? A nawet I WS w wielu krajach, gdzie ludzie też pracowali, jeździli na wakacje, imprezowali?

To już inna kwestia, dyskusja o skali pomocy, jej sensie itd. Po prostu ocenianie, że wszystko u wszystkich jest tam ok bo część ludzi w miarę normalnie żyje, jest dla mnie bez sensu. I czemu nie przyrównywać wojny bolszewickiej? A nawet I WS w wielu krajach, gdzie ludzie też pracowali, jeździli na wakacje, imprezowali?
I po tych wojnach otoczono nas jakimis przywilejami, specjalnym traktowaniem? Czy moze zrobiono z nas tania sile robocza na dlugie lata?

Jak wybucha trzesienie ziemii w turcji to turek moze potem pobierac emeryture polska za nic? Ewentualnie 500 plus czy inny socjal?

O to chodzi, to ze ktos jest glupi i na nich placi ze swoich to co moge powiedziec? Jak sie kochaja to chuj z nimi. Chociaz i to powinno byc ukrócone bo te zbiorki to patologia czesto.

Problem zaczyna sie jak panstwo zaczyna uczestniczyc w zborce uzywajac naszych pieniędzy. Tu tlumacza ludziom ze zgroza, trzeba palcic, musisz obnizyc standard zycia przez ceny by pomoc ukrainie a tam zonk i niezle jaja mozna zobaczyc. O to caly hałas. Gdyby byli traktowani jak powinni byc traktowani to nikogo by nie obchodzilo czy tam tańcza czy ukladaja pasjansa.

Back