Konflikt Rosja-Ukraina

Zajebisty materiał! Dzieki za wrzutę - jakies źródło?

Jedyne czego tutaj nie rozumiem to dlaczego po rzuceniu smoke'ów on nadal stał w tym samym miejscu? Mi się tak na instynkt wydaje że powienien choć trochę się ruszyć tym wozem w razie jakby ktos walił w niego na pamięć ale pewnie się nie znam.

Czego wymagać od prostych rolników którzy wgle nie kumają oc co w tym wszystkim chodzi... ogólnie to jest pojebane - bo przeciez było wiadomo, ze będą takie problemu conajmniej rok temu... nasz rząd to ciule - mogli temu zapobiec ale są ułomni...

No spoko wiesz to żadne odkrycie to jest oficjalnie teraz najbardzoiej nasycony polami minowymi teren na świecie. podobno jednym z głównych powodów dlaczego ta ofensywa sie tak przełużała to to że musieli skrycie rozminowaywać podejścia a to trwa. Przejebane to jest to że tysiące tych min poszło od wodę wraz z rozjebaniem tej tamy generalnie to Ruscy tam odpierdalają tam na Wschodzniej ukrainie to tak jakby ktoś do lasku obok twojego domu wylewał ścieki i wywalał gruz.... te tereny będe nie do życia przez dziesięciolecia...
Tak jak w linku, www.militaryimages.net

Co do zasłony, to masz rację powinni stawiać ja od razu. Ale taktyka jedna rzecz a stres i dezorientacja po trafieniu druga. Poza tym tak jak @Shajs również widziałem informację, że pierwszy rzut to mniej doświadczony żołnierz.

received_1703296343438743.jpeg

Co autor miał na mysli?

jeden chuj z tej ofensywy będzie ruSSia sie okopala i zaminowala caly front, jeszcze rozjebali te tamę żeby Krym zabezpieczyć przed frontalnym natarciem ciężkim sprzętem... Skończy się na tym że ten konflikt będzie się tlił latami a my i pewnie cały zachód będziemy dalej pompować w Ukrainę żeby odpychała kacapię od nas do czasu aż coś pierdolnie na poważnie, albo w ogóle się zrobi konflikt globalny (Japonia się zbroi na potęgę i nie od dzisiaj wiadomo, że na pacyfiku - Tajwan - teżż jest gorąco) ...

jeden chuj z tej ofensywy będzie ruSSia sie okopala i zaminowala caly front, jeszcze rozjebali te tamę żeby Krym zabezpieczyć przed frontalnym natarciem ciężkim sprzętem... Skończy się na tym że ten konflikt będzie się tlił latami a my i pewnie cały zachód będziemy dalej pompować w Ukrainę żeby odpychała kacapię od nas do czasu aż coś pierdolnie na poważnie, albo w ogóle się zrobi konflikt globalny (Japonia się zbroi na potęgę i nie od dzisiaj wiadomo, że na pacyfiku - Tajwan - teżż jest gorąco) ...
A Chiny się mocno starzeją, więc nie mogą czekać w nieskończoność

Trzeba patrzeć na to przez palce, oni nie znają historii, a teraz zyskają nowych bohaterów i starych czarno czerwonych nie będą czcić :mjsmile:

Serio są ludzie, którzy uważają, że trzeba patrzeć przez palce na ludzi, którzy krzyczą "zezac Polaków"? Bo wydaje mi się że nie znajdziesz ani jednej takiej osoby w Polsce a problem jest tu wymyślonym chocholem.

A, czyli się myliłem.
A, nie zwróciłem uwagi, że to dzieci.
Nie przejmowałbym się takimi komentarzami dotyczącymi dzieci, nie kumają że tu nie do dzieci a do rodziców trzeba mieć pretensje.

W ogóle pamiętam moja styczność z Niemcami pierwsza w życiu. Wycieczka w 4 podstawowve w Tatrach. Słyszymy język niemiecki. Ktoś rzucił hasło "Hail Hitler" i zaczął krzyczeć że Niemcy do gazu.
Jedna osoba, reszta, w tym ja, debilnie podchwyciliśmy. Ale nikt z nas chyba nie zrobiłby potencjalnych morderców, tylko uznał za głupich gówniarzy, z których rodzicami powinna porozmawiać nauczycielka. Zresztą, i dziś dorośli ludzie potrafią chwalić Hitlera za to co zrobił z Żydami. Nawet tu na forum podobne teksty leciały. Niby żarty...podejrzewam, za podobnych zjebow jest na Ukrainie jeszcze więcej, którzy powiedzą "Ten Bandera to porządek zrobił z Polaczkami na Wołyniu". Dzieciaki to słyszą i jest taki efekt.

I wiem. Bo Polacy też. Tutaj doprowadzone do perfekcji :p

Last edited:
Ciekawe, dlaczego wyłączyli komentarze? Plują na TVP, a czym się od nich różnią? Ich racja najmojsza.

Ja wam cos wszystkim powiem - najgorsze jest to że natłok informacji jest tak kurwesko duży przez internet, wszstkie sociale i wszechstronną propagandę że dochodzimy do momentu, że nie wiadomo co jest prawdą i nie sposób to obiektywnie i realnie ocenić.

Żyjemy w rzeczywistości postprawdy... Generalnie przejebane bo śledzisz to wszystko - niekończąca się spirala - nie śledzisz to może lepiej dla psychiki i czystego umysłu ale nie ma opcji żebys wiedział choć ułamek prawdy...

Ja wam cos wszystkim powiem - najgorsze jest to że natłok informacji jest tak kurwesko duży przez internet, wszstkie sociale i wszechstronną propagandę że dochodzimy do momentu, że nie wiadomo co jest prawdą i nie sposób to obiektywnie i realnie ocenić.

Żyjemy w rzeczywistości postprawdy... Generalnie przejebane bo śledzisz to wszystko - niekończąca się spirala - nie śledzisz to może lepiej dla psychiki i czystego umysłu ale nie ma opcji żebys wiedział choć ułamek prawdy...
Dlatego ja przestalem to sledzic i mam w :gdzie:jednych i drugich.

Co on gada? klingonskiego nie rozumiem.
Jebie na Poljaków ze blokuja granice
Że Polacy niepomagaja Ukrainie , są pedałami, bialorusy nas nastraszyli dlatego Koroszczyn szybko odblokowali chlopaki
A i że nigdy kolejki takiej niebylo

Back