Konflikt Rosja-Ukraina

To masz szczęście. Uważaj, żebyś się na nich nie przejechał. Mnie nic nie boli, posługuje się czterema jezykami obcymi, mieszkałem w kilku krajach na świecie i nigdzie nie bylem negatywnie odbierany.
OK, czy Ukry przeprosiły za brata mojego dziadka? Pomógł mu rosyjski oficer, zastrzelił obu bez sądu.

Znam ludzi których przodków uratowali Ukraińcy :)

I byłem za granicą, i wieku znajomych było. Masa Polaków czuje się zle odbierana za granicą. Stąd frustrację i stąd jest tak, że imigranci w danym kraju często pierdola na naród u którego siedzą: Polaków, Niemców, Francuzów, Brytoli

Co za bzdury. Znam mnóstwo Ukraińców - programistów, grafików itp. - w ostatni weekend na imprezie poznałem też Ukraińca, który zarządza jednym z większych funduszy inwestujących w spółki R&D, i co? To są normalni ludzie, którzy po prostu chcą normalnie żyć.

Polacy mają jakąś taką dziwną zapiekłość w sobie - będą nosić urazę i uprzedzenia do grobowej deski. Dlatego to USA, Niemcy czy Francja są gospodarczymi potęgami a nie Polska. USA już kilka miesięcy po WW2 grubo inwestowała w japoński rynek i zmieniła wrogi sobie kraj w strategicznego partnera.
Stajemy przed dziejową szansą dynamicznego gospodarczego rozwoju - priorytetowego dostępu do dużego rynku, dużej liczby potencjalnych imigrantów do szybkiej naturalizacji - Polska zresztą przoduje we wszystkich zestawieniach krajów co do których Ukraińcy mają ciepłe uczucia, ale jak zwykle dochodzi do głosu polska szkoła dyplomacji. W postach powyżej widać zresztą gołym okiem ruskie wpływy - ludzi, którzy swoje poglądy kreują bazując na grupach Facebookowych i profilach Twiterrowych, prowadzonych przez ruskie trollownie, gdzie każde wydarzenie "Ukrainiec spierdział się w autobusie" jest najwyraźniej wydarzeniem najwyższej wagi.

Właśnie mi się przypomniało - czy taka ruska wtyka w PL jak Konfederacja, zdążyła już przeprosić za to że oskarżyła Ukraińców za zabójstwo na Nowym Świecie, a okazało się że Ukraińcy przyszli poszkodowanemu z pomocą, a sprawcą okazał się narodowy Polak z Matką Boską na klacie? No bo wiecie - głupio by było gdyby zrobili histerię na cały kraj, oskarżali bogu ducha winnych ludzi i potem nie przeprosili, prawda?

Zawsze Polaków bardzo boli, że za granicą mają negatywny odbiór, ale jak tylko sytuacja pozwoliła im się nam kimś trochę powyżywać, to jak widać skwapliwie z tego korzystają.
A hans to taki sam kolo jak ja. No i iwan też jest taki sam.

Znam ludzi których przodków uratowali Ukraińcy :)

I byłem za granicą, i wieku znajomych było. Masa Polaków czuje się zle odbierana za granicą. Stąd frustrację i stąd jest tak, że imigranci w danym kraju często pierdola na naród u którego siedzą: Polaków, Niemców, Francuzów, Brytoli
Nie chodzi o masę Polaków, chodzi o mnie:). Ja czuję się dobrze w świecie, nikt, nigdy mnie negatywnie
nie odbierał. Fakt, kiedyś z racji wyglądu brano mnie za Szweda (prawdziwego), a z racji akcentu za Holendra i zawsze wyprowadzalem ludzi z błędu mówiąc, ze jestem Polakiem. Nie wiem ile masz lat ale ja pamiętam czasy 'wielkiej jumy' wyjazdy do Niemiec itd.. Polaków było tam naprawdę dużo ale jakoś nie spotkałem się z tym, ze np. pijani darli ryje w srodku dnia na głównej ulicy, czujac sie jak u siebie na dzikich polach :).

To masz szczęście. Uważaj, żebyś się na nich nie przejechał. Mnie nic nie boli, posługuje się czterema jezykami obcymi, mieszkałem w kilku krajach na świecie i nigdzie nie bylem negatywnie odbierany.
OK, czy Ukry przeprosiły za brata mojego dziadka? Pomógł mu rosyjski oficer, zastrzelił obu bez sądu.
Oligarcha, o ktorym pisałem to współwłaściciel Niemiroffa, niby mój kolega, niby się lubimy, niby nie ma nic do Polaków. Kiedyś po wódce na pytanie co o nas myślicie, odpowiedział mi wprost: 'tfu Lachy prakliate'. Takze pozwól mi wyrażać swoje zdanie.

Ja jestem wolnościowcem - możesz sobie mówić co chcesz, ale ocenianie całego narodu przez pryzmat jednostkowych wydarzeń jest co najmniej nierozsądne. Zjeździłem całą Europę i Azję, poznałem ogromną liczbę ludzi - próbowano mnie oszukać we Włoszech, Austrii czy Singapurze a nie twierdzę, że każdy Włoch to złodziej co czyha na moją krzywdę.

Jestem patriotą i gdy widzę, że taka niepowtarzalna szansa dla naszego kraju może zostać zaprzepaszczona przez ruskie wpływy i zwyczajną, ludzką głupotę to mnie po prostu c**j strzela.

Polacy mają jakąś taką dziwną zapiekłość w sobie - będą nosić urazę i uprzedzenia do grobowej deski.
Jakbyś nie zauważył jako kraj włazimy im w dupę na każdym kroku.Są w naszym kraju uprzywilejowani względem nas.
Nie każdemu musi się to podobać,że wykorzystują sytuacje zdecydowanie zbyt długo.
USA już kilka miesięcy po WW2 grubo inwestowała w japoński rynek i zmieniła wrogi sobie kraj w strategicznego partnera.
Bo wojna to interes - elity się bogacą,a po dupie obrywa szary obywatel.
udzi, którzy swoje poglądy kreują bazując na grupach Facebookowych i profilach Twiterrowych, prowadzonych przez ruskie trollownie
No tak nasza pojebana historia to wina ruskich farm trolli.
Ukrainiec spierdział się w autobusie
Bagatelizujesz - przestępczość mocno nam wzrosła dzięki obywatelom szoszoni i to jest fakt.
Zawsze Polaków bardzo boli, że za granicą mają negatywny odbiór, ale jak tylko sytuacja pozwoliła im się nam kimś trochę powyżywać, to jak widać skwapliwie z tego korzystają.
Nie.Po prostu niektórzy są już dymitrami najzwyczajniej zmęczeni.

A hans to taki sam kolo jak ja. No i iwan też jest taki sam.
Ja jestem wolnościowcem - możesz sobie mówić co chcesz, ale ocenianie całego narodu przez pryzmat jednostkowych wydarzeń jest co najmniej nierozsądne. Zjeździłem całą Europę i Azję, poznałem ogromną liczbę ludzi - próbowano mnie oszukać we Włoszech, Austrii czy Singapurze a nie twierdzę, że każdy Włoch to złodziej co czyha na moją krzywdę.

Jestem patriotą i gdy widzę, że taka niepowtarzalna szansa dla naszego kraju może zostać zaprzepaszczona przez ruskie wpływy i zwyczajną, ludzką głupotę to mnie po prostu c**j strzela.
Jasne, ale jaka ważna sprawa? Wierzysz, że z tymi matolami, którzy rządzą zalapiemy się choćby na okruszek tortu z odbudowy Ukrainy? Rozbroilismy się potężnie, zadłużamy na szybkie zakupy militarnego złomu (akurat jestem w temacie). Żeby było jasne, putina uwazam za chuja i zbrodniarza.

Bohaterom tego "jednostkowego wydarzenia" stawiaja pomniki i ulice dedykują.
Może by tak statuę Adolfa na środku Berlina postawić?

akbyś nie zauważył jako kraj włazimy im w dupę na każdym kroku.Są w naszym kraju uprzywilejowani względem nas.
Nie każdemu musi się to podobać,że wykorzystują sytuacje zdecydowanie zbyt długo.

Poproszę o przykłady tych przywilejów.

Bo wojna to interes - elity się bogacą,a po dupie obrywa szary obywatel.

Nasze relacje z Ukrainą też są interesem w który trzeba inwestować.

No tak nasza pojebana historia to wina ruskich farm trolli.

Jestem się w stanie założyć, że 90% ludzi przypominających ciągle o Wołyniu, nie wie jak bardzo Polska wyruchała Ukrainę po wojnie z bolszewikami.

Bagatelizujesz - przestępczość mocno nam wzrosła dzięki obywatelom szoszoni i to jest fakt.

Jeżeli dochodzi Ci kilka milionów ludzi w kraju to jest to oczywiste, że ogólna liczba przestępstw wzrośnie. Pokaż mi statystyki, które mówią że obywatele Ukrainy w Polsce popełniają statystycznie dużo więcej przestępstw niż my.

Jasne, ale jaka ważna sprawa? Wierzysz, że z tymi matolami, którzy rządzą zalapiemu się choćby na okruszek tortu z odbudowy Ukrainy? Rozbroilismy się potężnie, zadłużamy na szybkie zakupy militarnego złomu (akurat jestem w temacie). Żeby było jasne, putina uwazam za chuja i zbrodniarza.

O nie, ja jestem pewien, że na poziomie narodowym to nasi czepmioni to spierdolą koncertowo :) Liczę tutaj na szczebel prywatny, ale w obliczu totalnie zepsutych stosunków to i ta bramka się zamknie.

Bohaterom tego "jednostkowego wydarzenia" stawiaja pomniki i ulice dedykują.
Może by tak statuę Adolfa na środku Berlina postawić?
Kilka lat temu mialem kontakt z ludźmi z Azova i nikt mi nie wmówi, że to nie sa nacjonaliści! Tam aż dymi! Nikt mi nie wmówi, że nagle stali się kosmopolitycznymi misiami milaczkami! Mam dla ich ogromny szacunek za bohaterstwo a Mariupolu (sam byłem żołnierzem). Ale oni żyją w kulcie Bandery, Petlury i masz całkowitą rację nikt nie stawia pomników Hitlerowi, ba nikt w Bundeshwerze nie biega ze swastyką na rękawie.

USA już kilka miesięcy po WW2 grubo inwestowała w japoński rynek i zmieniła wrogi sobie kraj w strategicznego partnera.
Stajemy przed dziejową szansą dynamicznego gospodarczego rozwoju - priorytetowego dostępu do dużego rynku,
Porównywanie kultury i cywilizacji japońskiej do tego co prezentuje ukraina i realność transplantacji tamtego scenariusza na dzikie pole świadczy o niepohamowanej, dzikiej fantazji. Poniekąd zazdroszczę.

Porównywanie kultury i cywilizacji japońskiej do tego co prezentuje ukraina i realność transplantacji tamtego scenariusza na dzikie pole świadczy o niepohamowanej, dzikiej fantazji. Poniekąd zazdroszczę.

A byłeś w Japonii? Czy kierujesz się stereotypami?
Bo ja byłem i nie jest to kraj w którym chciałbym mieszkać.

Kilka lat temu mialem kontakt z ludźmi z Azova i nikt mi nie wmówi, że to nie sa nacjonaliści! Tam aż dymi! Nikt mi nie wmówi, że nagle stali się kosmopolitycznymi misiami milaczkami! Mam dla ich ogromny szacunek za bohaterstwo a Mariupolu (sam byłem żołnierzem). Ale oni żyją w kulcie Bandery, Petlury i masz całkowitą rację nikt nie stawia pomników Hitlerowi, ba nikt w Bundeshwerze nie biega ze swastyką na rękawie.

Akurat azowcy są podobno dość propolsko nastawieni. Za sam nacjonalizm ich nie ma co krytykować, bo połowa ludzi krytykujących na forum Ukraińców to nacjonaliści, niektórzy wiznaiacy idee podobne do banderowców- że państwo powinno być etnicznie jednorodne a obcego elementu należy się pozbyć różnymi środkami.

Widze ze komus sie nudzilo i uruchomil swojego starego mulciaka w ktorym postanowił zagrac w opozycji i prowadzic kolejne dyskusje o pewnym narodzie. :arielcry: to nawet juz nie jest warte czytania, chyba ze ktos lubi czytac to samo kilka razy. Pana Tadeusza sie na pamiec nauczcie to wam na lepsze wyjdzie niz czytanie po raz kolejny tego samego i robienia sobie dnia swistaka z tego tematu

Poproszę o przykłady tych przywilejów.
Chociażby nadmierny socjal,który był wydawany każdemu ukrowi nawet takiemu,który nie przyjechał ze strefy wojennych.
Ulgi przy prowadzeniu firm
Wpieprzanie wszędzie jez ukrainskiego m.in w urzędach.
Programy dla ukraincow jak np rok temu finansowanie dzieciom ukrainskim wakacji.
Fundusz na kobiety i dzieci odbite z niewoli rosyjskiej(lol)
Nasze relacje z Ukrainą też są interesem w który trzeba inwestować.
Szkoda,że druga strona nic nie inwestuje.
Jestem się w stanie założyć, że 90% ludzi przypominających ciągle o Wołyniu, nie wie jak bardzo Polska wyruchała Ukrainę po wojnie z bolszewikami.
Pewnie dużo osób nie wie,ale to nie powód by usprawiedliwiać tę bydlęcą zbrodnie i czczenie ludzi za nią odpowiedzialnych.
Jeżeli dochodzi Ci kilka milionów ludzi w kraju to jest to oczywiste, że ogólna liczba przestępstw wzrośnie.
Zwłaszcza,że dochodzą z kraju 3 świata.Sorry,ale nie jestem przekonany.
Pokaż mi statystyki, które mówią że obywatele Ukrainy w Polsce popełniają statystycznie dużo więcej przestępstw niż my.
Czerwoną lampką jest to,że policja nie chce już ujawniać czy przestępstwo popełnił obcokrajowiec.
Pewnie dlatego,że się to kłóci z medialną papką,którą jesteśmy raczeni.

Widze ze komus sie nudzilo i uruchomil swojego starego mulciaka w ktorym postanowił zagrac w opozycji i prowadzic kolejne dyskusje o pewnym narodzie. :arielcry: to nawet juz nie jest warte czytania, chyba ze ktos lubi czytac to samo kilka razy. Pana Tadeusza sie na pamiec nauczcie to wam na lepsze wyjdzie niz czytanie po raz kolejny tego samego i robienia sobie dnia swistaka z tego tematu

Myślisz że to czyjeś multi? To konto z 2013 roku.
Ale rzeczywiście, sporo naiwności z niego bije. Trochę jakby odwrócona moneta gdzie z jednej strony jest Szplin, Vitas, Słaby, z drugiej on.

A gdzieś po środku ja, jedyny wypośrodkowany i obiektywny.

Ukrobot 3.0.W przeciwienstwie do postów halibeta nie boli głowa jak się go czyta.

Ukrobot 3.0.W przeciwienstwie do postów halibeta nie boli głowa jak się go czyta.
Glowa nie boli tyle ze jebie dziwnie farmazonem.

Oczywiscie pojawia sie chlop z nikąd, z kontem ktore ma 10 lat i on wszedzie byl, wszystko widzial, ma setki doswiadczen oraz wiele do powiedzenia w temacie w ktorym jest "goraco". Co ciekawe od razu wlaczyl sie do dyskusji z kilkoma uzytkownikami, oczywiscie w opozycji przedstawiajac wszystko w odwrotnym swietle niz Ci z ktorymi chce dyskutowac, oprocz tego wjezdza do hyde parku i w pierwszym poscie atakuje juz kierowce ciężarówki za jego posty antyukrainskie stosujac cos czego @Siwy25_1 nie lubi czyli porownanie do "prostego tirowca" :gabi_much_love: mogl mu jeszcze napisac ze jest maly. Prowo wjechalo z pierwszym postem

Sory ale nie ze mna te numery Bruner. Za takie cos to na lachena do lysego co najwyzej sie trafia

A byłeś w Japonii? Czy kierujesz się stereotypami?
Bo ja byłem i nie jest to kraj w którym chciałbym mieszkać.
Tak, co prawda krótko, i też nie chciałbym tam na stałe mieszkać ze względu na zbyt duże różnice kulturowe. Choć pod wieloma względami kraina facynująca. Ale na ukrainie tym bardziej bym nie chciał. Byłeś? Ja z musu kilka razy.

Poza tym tu nie rozchodzi się o chęć życia tu czy tam, ale możliwość implementacji pewnych mechanizmów w danym kraju. Na ukrainie to science fiction.

Chociażby nadmierny socjal,który był wydawany każdemu ukrowi nawet takiemu,który nie przyjechał ze strefy wojennych.
Ulgi przy prowadzeniu firm
Wpieprzanie wszędzie jez ukrainskiego m.in w urzędach.
Programy dla ukraincow jak np rok temu finansowanie dzieciom ukrainskim wakacji.
Fundusz na kobiety i dzieci odbite z niewoli rosyjskiej(lol)

Jakie to są kwoty? I jakiej części partycypują w tym fundusze europejskie a w jakiej budżet państwa?

Szkoda,że druga strona nic nie inwestuje.

Polskie firmy będą w UA miały takie same prawa, stacja metra w Kijowie będzie miała nazwę "Warszawska" - takich małych symboli jest mnóstwo.

Czerwoną lampką jest to,że policja nie chce już ujawniać czy przestępstwo popełnił obcokrajowiec.
Pewnie dlatego,że się to kłóci z medialną papką,którą jesteśmy raczeni.

A może ma to związek z dużą liczbą Gruzinów, Kirgystańczyków? Poza tym ta procedura jest świeża - masz starsze statystyki. Zajrzyj tam i mi udowodnij swoją tezę - bo teraz po prostu sobie coś ubzdurałeś a dowodów na poparcie tezy nie masz.

Po prostu nie macie żadnych argumentów - kierujecie się uprzedzeniami i głupim poczuciem, że dzieje się Wam krzywda.

Ja nie twierdzę, że mamy przytulać Ukraińców na ulicy - jak w każdym narodzie jest tam sporo kurestwa, złodziejstwa. Nie można oczekiwać, że jakiś naród składa się z kryształowo czystych ludzi. W naszym interesie narodowym są jednak pozytywne stosunki - inaczej jak zwykle dorobią się Niemcy, Francja itp., a my zostaniemy z siusiakiem w ręku.

Akurat azowcy są podobno dość propolsko nastawieni. Za sam nacjonalizm ich nie ma co krytykować, bo połowa ludzi krytykujących na forum Ukraińców to nacjonaliści, niektórzy wiznaiacy idee podobne do banderowców- że państwo powinno być etnicznie jednorodne a obcego elementu należy się pozbyć różnymi środkami.
Kluczem jest słowo 'dość', nacjonalista to nacjonalista. Ja akurat jestem daleki od nacjonalizmu i ksenofobii mam znajomych z różnych nacji i o różnych kolorach skóry. Nie jestem zwolennikiem państw etnicznych, haseł typu Polska dla Polaków, ziemia dla ziemniaków, a pasta do zębów. Niestety moje doświadczenia z Ukraińcami są bardzo negatywne, podobne mam z Arabami (choć Persowie i Erytrejczycy są OK). Dla mnie Ukraińcy to tacy trochę Hutu Europy. Uważam, że wpychając się im do rzyci robimy ogromny błąd bo być może już się z tej dupy taktycznie nie wycofamy.

Jakie to są kwoty? I jakiej części partycypują w tym fundusze europejskie a w jakiej budżet państwa?

Polskie firmy będą w UA miały takie same prawa, stacja metra w Kijowie będzie miała nazwę "Warszawska" - takich małych symboli jest mnóstwo.

A może ma to związek z dużą liczbą Gruzinów, Kirgystańczyków? Poza tym ta procedura jest świeża - masz starsze statystyki. Zajrzyj tam i mi udowodnij swoją tezę - bo teraz po prostu sobie coś ubzdurałeś a dowodów na poparcie tezy nie masz.

Po prostu nie macie żadnych argumentów - kierujecie się uprzedzeniami i głupim poczuciem, że dzieje się Wam krzywda.

Ja nie twierdzę, że mamy przytulać Ukraińców na ulicy - jak w każdym narodzie jest tam sporo kurestwa, złodziejstwa. Nie można oczekiwać, że jakiś naród składa się z kryształowo czystych ludzi. W naszym interesie narodowym są jednak pozytywne stosunki - inaczej jak zwykle dorobią się Niemcy, Francja itp., a my zostaniemy z siusiakiem w ręku.
Ale, chłopie my zostaniemy nie tylko z siusiakiem w ręku ale i tryzubem w dupie. Nie licz na wdzięczność i lojalność Ukraińców.

Ty tak serio?
Polskie firmy będą w UA miały takie same prawa, stacja metra w Kijowie będzie miała nazwę "Warszawska
Poproszę dane i wykresy.
Gruzinów mamy od dawna,a z ukrami jest świeża sprawa,więc widać jak na dłoni.
Dobra kończę,bo ryba chyba ogarnął kogoś kto piszę mu posty bez błędów.:jarolaugh:

Glowa nie boli tyle ze jebie dziwnie farmazonem.

Oczywiscie pojawia sie chlop z nikąd, z kontem ktore ma 10 lat i on wszedzie byl, wszystko widzial, ma setki doswiadczen oraz wiele do powiedzenia w temacie w ktorym jest "goraco". Co ciekawe od razu wlaczyl sie do dyskusji z kilkoma uzytkownikami, oczywiscie w opozycji przedstawiajac wszystko w odwrotnym swietle niz Ci z ktorymi chce dyskutowac, oprocz tego wjezdza do hyde parku i w pierwszym poscie atakuje juz kierowce ciężarówki za jego posty antyukrainskie stosujac cos czego @Siwy25_1 nie lubi czyli porownanie do "prostego tirowca" :gabi_much_love: mogl mu jeszcze napisac ze jest maly. Prowo wjechalo z pierwszym postem

Sory ale nie ze mna te numery Bruner. Za takie cos to na lachena do lysego co najwyzej sie trafia

Nie muszę Cię do niczego przekonywać - nadrabiałem zaległości na forum (podróżowałem 2 lata, pokazać Ci zdjęcia XD ?) i jego posty mi się po prostu rzuciły w oczy, gdzie w co 2 swoim poście kogoś wyśmiewa. A że utrwala w ten sposób wizerunek "prostego tirowca" to jest jego problem - jest traktowany tak jak się zachowuje. Mam uczulenie na wywyższanie się i wyśmiewanie się z całych grup społecznych i gdyby w co drugim poście pisał, że "hydraulicy to brudasy" to bym zareagował tak samo.

Ty tak serio?

Poproszę dane i wykresy.

Gruzinów mamy od dawna,a z ukrami jest świeża sprawa,więc widać jak na dłoni.

Dobra kończę,bo ryba chyba ogarnął kogoś kto piszę mu posty bez błędów.:jarolaugh:

Czyli nie masz żadnych danych i kierujesz się urojeniami. Dyskusja jałowa.

Ale, chłopie my zostaniemy nie tylko z siusiakiem w ręku ale i tryzubem w dupie. Nie licz na wdzięczność i lojalność Ukraińców.

Czas pokaże. Jak zawsze - są szanse i zagrożenia. Ja nie liczę na dozgonną wdzięczność i przyjaźń ponad podziałami (to nie jest film) - liczę na pragmatyczne podejście do sytuacji i szansę na rozwój gospodarczy. Mi imponuje podejście angielskie - nie ma wiecznych przyjaźni, są tylko wieczne interesy.

Co za bzdury. Znam mnóstwo Ukraińców - programistów, grafików itp. - w ostatni weekend na imprezie poznałem też Ukraińca, który zarządza jednym z większych funduszy inwestujących w spółki R&D, i co? To są normalni ludzie, którzy po prostu chcą normalnie żyć.

Polacy mają jakąś taką dziwną zapiekłość w sobie - będą nosić urazę i uprzedzenia do grobowej deski. Dlatego to USA, Niemcy czy Francja są gospodarczymi potęgami a nie Polska. USA już kilka miesięcy po WW2 grubo inwestowała w japoński rynek i zmieniła wrogi sobie kraj w strategicznego partnera.
Stajemy przed dziejową szansą dynamicznego gospodarczego rozwoju - priorytetowego dostępu do dużego rynku, dużej liczby potencjalnych imigrantów do szybkiej naturalizacji - Polska zresztą przoduje we wszystkich zestawieniach krajów co do których Ukraińcy mają ciepłe uczucia, ale jak zwykle dochodzi do głosu polska szkoła dyplomacji. W postach powyżej widać zresztą gołym okiem ruskie wpływy - ludzi, którzy swoje poglądy kreują bazując na grupach Facebookowych i profilach Twiterrowych, prowadzonych przez ruskie trollownie, gdzie każde wydarzenie "Ukrainiec spierdział się w autobusie" jest najwyraźniej wydarzeniem najwyższej wagi.

Właśnie mi się przypomniało - czy taka ruska wtyka w PL jak Konfederacja, zdążyła już przeprosić za to że oskarżyła Ukraińców za zabójstwo na Nowym Świecie, a okazało się że Ukraińcy przyszli poszkodowanemu z pomocą, a sprawcą okazał się narodowy Polak z Matką Boską na klacie? No bo wiecie - głupio by było gdyby zrobili histerię na cały kraj, oskarżali bogu ducha winnych ludzi i potem nie przeprosili, prawda?

:blebleble:

Mam uczulenie na wywyższanie się i wyśmiewanie się z całych grup społecznych
A podkarpackie pariasy - dupa cicho.
To ten co twierdził, że Sikorski jest największym politykiem w dziejach i pouczał mnie, że wie lepiej jak pisać nie z rzeczownikami odczasownikowymi, co argumentował przekopiowanym tekstem ze słownika, z tym, że nie do końca zrozumiał o co w tej definicji chodzi :waldeklaugh:

To ten co twierdził, że Sikorski jest największym politykiem w dziejach i pouczał mnie, że wie lepiej jak pisać nie z rzeczownikami odczasownikowymi, co argumentował przekopiowanym tekstem ze słownika, z tym, że nie do końca zrozumiał o co w tej definicji chodzi :waldeklaugh:

Wybacz, ale ja nie pamiętam nic o Tobie oprócz tego, że jesteś bardzo gruby :D
Poszukaj jeszcze jak pisałem o Testo, że jest najwybitniejszych Polakiem. Zdarza mi się przytrollować - nigdy tego nie kryłem.

Back