ketraab
KSW Welterweight
Tyle co putin. Idealny wiek na jedna kadencje, a jak cos sie nie uda albo będzie nie pomyśli Putina to zmarl "ze starości". Wlaśnie ze względu na wiek stawiam go w roli faworyta.71 lat. Trochę dużo.
.Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Tyle co putin. Idealny wiek na jedna kadencje, a jak cos sie nie uda albo będzie nie pomyśli Putina to zmarl "ze starości". Wlaśnie ze względu na wiek stawiam go w roli faworyta.71 lat. Trochę dużo.
.Nic takiego sie nie stanieMam nadzieję że nasi polscy prawilniacy z pod znaku patoli i łysych głów w końcu pokażą na co ich stać i zaczną się pogromy upainców w postaci lekkich wychowawczych wpierdoli. (Chociaż nasi chłopcy muszą być dzielni bo banderowska swołocz no śpi i sam na własne oczy widziałem chłopaczków maks 14 letnich z kastetami co po polsku nie panimaju)
Mam nadzieję że nasi polscy prawilniacy z pod znaku patoli i łysych głów w końcu pokażą na co ich stać i zaczną się pogromy upainców w postaci lekkich wychowawczych wpierdoli. (Chociaż nasi chłopcy muszą być dzielni bo banderowska swołocz no śpi i sam na własne oczy widziałem chłopaczków maks 14 letnich z kastetami co po polsku nie panimaju)
Ale się zesrałeś.Na szczęście taka patola faszystowska o mentalności onr czy UPA z lat 30 która czeka na pogromy wobec mniejszości to u nas margines, chociaż głośny na YT czy na cohones. Czekają od roku na to aż Ukraińcy zaczną mordować Polaków i odwrotnie, no ale na razie rzeczywistość słabo ich karmii, więc zostaje im stosować propagande faszystowska, metody znane od 100 lat: eksponowanie każdego negatywnego działania pojedynczego przedstawiciela mniejszości, odczłowieczanie mniejszości, przypisywanie negatywnych cech całemu narodowi, wzbudzanie zagrożenia, że ta mniejszość chce zniszczyć nasz naród, aż po posiłkowanie się fejkami, kłamstwami czy prorosyjskimi anonimowymi trolami z sieci, posiłkowaniem się zdrajcami polski chcącymi by Polska należała do Rosji, jak Olszański itd. Zwykle celowe wywoływanie agresji między mniejszością a większością.
Czyli zwykła, antypolska dzicz. A mówią, że Ukraińcy to dzicz xd
I jednocześnie ci ludzie twierdzą, że to nie nasza wojna, i uważają że Ukraina powinna zostać podbita przez Rosję, osłabiając nasze bezpieczeństwo...i skazując na 10 x większe fale nalotu Ukraińców na Polskę xd
Gdzie tu logika- ich największa sraczka to ci Ukraińcy którzy są już teraz w Polsce, więc lobbują za tym by było ich kilka razy więcej? Bo lobbowanie za tym by przestać pomagać militarnie Ukrainie właśnie to oznacza
Ale się zesrałeś.
Chuj tam, nudzi mi się,więc łap:Vitas:
Hmm, ten oponent w internecie mnie zaskoczył. Przedstawił argumenty z którymi muszę się zgodzić, na które nie mam odpowiedzi. Nowe doświadczenie. Hmm, co mu na to odpisać?
"haha, zesrales się, uga buga buga"
Chuj tam, nudzi mi się,więc łap:
1 Taki u nich margines mentalności upa,że ostatnio zrobili huczny pogrzeb naziscie zamieszanego w palenie ludzi nad Odessą w ,którym brał udział prezydent i delegacja rządowa
2 Nie wiem co jest antypolskiego w olaniu nadmiernej pomocy dla upadliny.Z czego ta pomoc jest naszym kosztem
3 Nie jest to nasza wojna - takie klauny podtrzymujące tę teze będą w pierwszej kolejności spierdalać za granice jeśli wybuchnie tu konflikt
4 Nie mamy obowiązku przyjmować więcej tej jebanej dziczy,już teraz ich zbyt wiele przyjeliśmy,więc pierdolisz bzdury.
Mur jak na granicy z Białorusią wystarczy;)Praktycznie nie odpisałeś na nic z mojej wypowiedzi xd
Tylko punkt 4 jej dotyczy. Czyli sugerujesz, że jak już przestaniemy pomagać Ukrainie, i przed Rosjanami spierdoli tu 10 mln ludzi, to po prostu wystarczy zamknąć granicę i strzelać do Ukraińców?
Czy jak inaczej to widzisz? :)
Mur jak na granicy z Białorusią wystarczy;)
Kto nam taki obowiazek nadaje? Jezeli ukraina nie jest w zadnym sojuszu z nami.Kompletnie to nie przejdzie w XXI wieku, zwłaszcza w kraju który ma obowiązek przyjmować uchodźców z kraju sąsiedniego. I mur nic by nie dał jakby szturmowaly go w jednym miejscu setki tys.
Nie mamy obowiązku na przyjmowanie takiej ilości.Kompletnie to nie przejdzie w XXI wieku, zwłaszcza w kraju który ma obowiązek przyjmować uchodźców z kraju sąsiedniego. I mur nic by nie dał jakby szturmowaly go w jednym miejscu setki tys.
Kto nam taki obowiazek nadaje? Jezeli ukraina nie jest w zadnym sojuszu z nami.
Nie mamy obowiązku na przyjmowanie takiej ilości.
Dlaczego w takim razie w innych krajach ich tak dużo nie ma?
Zapewne nie ma to nic wspólnego z nadmiernym socjalem.
Zresztą z większosci z nich tacy uchodzcy jak z ciebie erudyta na jakiego się kreujesz.
Swiat jest szeroki i głeboki,nie tylko Polska istnieje.Mówimy o sytuacji, że to nie nasza wojna, nie wspieramy Ukrainy, nie dostaje broni i Rosja wchodzi jak w masło a miliony spierdalaj jako tacy uchodźcy, że uchodźca bardziej się już nie da być.
Nie ma limitów.Możemy przyjąć całą populacje ukrów i będziemy normalnie funkcjonować,stać nas.Nie wiem czy konwencję określają limit.
Aha.Czyli musimy ich przyjmować,ale lekko.Edit. W sumie nie do końca z tego musi wynikać że musimy ich przyjmować
O ile faktycznie byliby uchodzcami.Wojna i tak toczy się na kluczowych obszarach.Lecz w praktyce- jeśli byłby nalot milionów, to i tak by się przedostali , a nie możemy ich cofać.
Bo granicę z Węgrami też by szturmowali, nie tylko Polska. Innych dróg nie mają.Swiat jest szeroki i głeboki,nie tylko Polska istnieje.
Nie ma limitów.Możemy przyjąć całą populacje ukrów i będziemy normalnie funkcjonować,stać nas.
Aha.Czyli musimy ich przyjmować,ale lekko.
O ile faktycznie byliby uchodzcami.Wojna i tak toczy się na kluczowych obszarach.
Jak na razie dużo cwaniactwa przyjechało,które nie widziało na oczy ruskiego żołnierza.
Chuj mnie toNie możemy ich wysyłać na Ukrainę w takiej sytuacji. Czego nie rozumiesz?
Jeżeli Rosja by przejęła całą ukraine, wprowadzała terror, to gdzie mieliby uciec na tej Ukrainie przed Rosjanami?

Naciagane to troche patrzac na uchodźców z granicy bialoruskiej ktorych nie wpuszczamy, cofamy ich mimo ze oficjalnie uznajemy bialorus za kraj reżimowy i udzielamy azylów. Drugi przykład nie przyjęcie uchodźców z dalekiego wschodu przy wielkim naplywie ktory byl kilka lat temu, cisneli nas a i tak nie przyjelismy.Traktat, który Polska podpisała wraz z rozszerzającym go Protokołem Nowojorskim w 1991 r., w szczególności zabrania wydalania i zawracania uchodźców do granicy państw, w których ich życiu zagrażałoby niebezpieczeństwo.
Edit. W sumie nie do końca z tego musi wynikać że musimy ich przyjmować. Lecz w praktyce- jeśli byłby nalot milionów, to i tak by się przedostali , a nie możemy ich cofać.
Naciagane to troche patrzac na uchodźców z granicy bialoruskiej ktorych nie wpuszczamy, cofamy ich mimo ze oficjalnie uznajemy bialorus za kraj reżimowy i udzielamy azylów. Drugi przykład nie przyjęcie uchodźców z dalekiego wschodu przy wielkim naplywie ktory byl kilka lat temu, cisneli nas a i tak nie przyjelismy.
Takze taki traktat jak i wiele innych mozna użyć co najwyżej w toalecie.

Słuchałem dzisiaj podkastu w którym gość mówił o tym jak Polacy przyjęli uchodźców z Ukrainy, że najbardziej zaskakujące jest to, że nie dajemy im odczuć, że są tu ludźmi drugiej kategorii (tak jak my się często czuliśmy emigrując na zachód). W jego opinii wynika to z naszych doświadczeń historycznych, wrodzonego republikanizmu i głęboko zakorzenionej kultury/wiary chrześcijańskiej.
Zwykły instynkt przetrwania. Konkurencja do lepszego bogatszego kutasa no i nie mogą księżniczkować już. Hipokryzja kobiet pokazana kolejny raz. Młodych czarnuszków to tak, przyjmować czy arabusów ale jak się pojawiają młode kobiety z upainki to dupsko piecze wyjątkowo mocno.No jest cudownie, miłość kwitnie! A może jednak tak nie do końca? Poniżej artykuł i badanie z mocno proukraińskiego medium, tj. z "okopress" Sprzed 4 dni. "Rzeczpospolita" też przytaczała ten tekst i badania.
![]()
Coś się zmienia: młode kobiety tracą serce do ukraińskiej obecności w Polsce [SONDAŻ IPSOS]
"Czujemy, że pozytywny stosunek do uchodźców maleje" - mówi Oksana Pestrykowa. Sondaż Ipsos dla OKO.press i TOK FM to potwierdzaoko.press
"Najbardziej do uchodźców z Ukrainy zniechęcają się kobiety w wieku od 18 do 39 lat. Aż 48 proc. z nich ocenia ich stały pobyt w naszym kraju jako "zły" bądź "bardzo zły”
"Ten wynik jest tym bardziej zaskakujący, że młode Polki mają poglądy lewicowe, są tolerancyjne, otwarte, pozbawione uprzedzeń np. wobec osób LGBT. Być może widzą coraz więcej trudności w codziennym życiu i spada na nie ciężar kryzysu gospodarczego. A to przelewa się na niechęć do uchodźczyń, w których widzą konkurencję. Chociażby, jeżeli chodzi o rynek pracy."
Ale jak to? młode, wykształcone, otwarte, kobiety tak mają? Myślałem, że tylko tutejsi konfederaci, patrzący nawet podejrzliwie na aspirynę od bayera, mieszkający w piwnicy, pijący tanie piwka, którzy nagie kobiety widzą tylko na swoim smarftonie? Do tego będący pseudo patriotami o mentalności tępego kibola, którzy uciekliby z Polski od razu, gdyby mumia z kremla zaatakowała...
Ja to już nic a nic nie rozumiem!!!
No jest cudownie, miłość kwitnie! A może jednak tak nie do końca? Poniżej artykuł i badanie z mocno proukraińskiego medium, tj. z "okopress" Sprzed 4 dni. "Rzeczpospolita" też przytaczała ten tekst i badania.
![]()
Coś się zmienia: młode kobiety tracą serce do ukraińskiej obecności w Polsce [SONDAŻ IPSOS]
"Czujemy, że pozytywny stosunek do uchodźców maleje" - mówi Oksana Pestrykowa. Sondaż Ipsos dla OKO.press i TOK FM to potwierdzaoko.press
"Najbardziej do uchodźców z Ukrainy zniechęcają się kobiety w wieku od 18 do 39 lat. Aż 48 proc. z nich ocenia ich stały pobyt w naszym kraju jako "zły" bądź "bardzo zły”
"Ten wynik jest tym bardziej zaskakujący, że młode Polki mają poglądy lewicowe, są tolerancyjne, otwarte, pozbawione uprzedzeń np. wobec osób LGBT. Być może widzą coraz więcej trudności w codziennym życiu i spada na nie ciężar kryzysu gospodarczego. A to przelewa się na niechęć do uchodźczyń, w których widzą konkurencję. Chociażby, jeżeli chodzi o rynek pracy."
Ale jak to? młode, wykształcone, otwarte, kobiety tak mają? Myślałem, że tylko tutejsi konfederaci, patrzący nawet podejrzliwie na aspirynę od bayera, mieszkający w piwnicy, pijący tanie piwka, którzy nagie kobiety widzą tylko na swoim smarftonie? Do tego będący pseudo patriotami o mentalności tępego kibola, którzy uciekliby z Polski od razu, gdyby mumia z kremla zaatakowała...
Zwykły instynkt przetrwania. Konkurencja do lepszego bogatszego kutasa no i nie mogą księżniczkować już. Hipokryzja kobiet pokazana kolejny raz. Młodych czarnuszków to tak, przyjmować czy arabusów ale jak się pojawiają młode kobiety z upainki to dupsko piecze wyjątkowo mocno.
Nie ma tu żadnej tajemnicy, baby to chuje z cyckami, fałszywe i zachłanne.
Działa mechanizm, którego się wszyscy spodziewali, ale mimo to zniechęcenie pojawia się późno.No jest cudownie, miłość kwitnie! A może jednak tak nie do końca? Poniżej artykuł i badanie z mocno proukraińskiego medium, tj. z "okopress" Sprzed 4 dni. "Rzeczpospolita" też przytaczała ten tekst i badania.
![]()