Konflikt Rosja-Ukraina

Jak to jest z tymi łapankami na Ukrainie.
Najpierw byla narracja, ze żolnierzy jest w huj tylko sprzętu brak, a teraz Cię spod warzywniaka zawijają?
Ziomek z pokera, który pojechał do Kjowa pisze, że musi spierdalać do Polski właśnie bo się nie ciekawie robi.

Dobrze że Amerykanie czy parę krajów które nam hajs i trochę broni przysyłało w 1920 nie były całkowicie za "To nie nasza wojna, nie bądźmy polonofilami" bo by ciężko mogło być. Dobrze że USA w trakcie IIWS nie stwierdziło "To nie nasza wojna"
Hali, to by się kupy trzymało gdyby nie fakt iż skośnoocy zaatakowali hamburgerków.
Przed Pearl harbor chyba USA nie włączyło się w konflikt(pewny nie jestem)

Najpierw byla narracja, ze żolnierzy jest w huj tylko sprzętu brak, a teraz Cię spod warzywniaka zawijają?
Ziomek z pokera, który pojechał do Kjowa pisze, że musi spierdalać do Polski właśnie bo się nie ciekawie robi.
No mnie złapali w siatkę i wywieźli na ta Ukrainę
Moskwę zdobyłem czekajcie aż to ogłoszą:dobry:

Teraz narracja u nas jest/będzie taka, że: "entuzjazm nieco opadł jeżeli chodzi o ochotników, ale problemy są przesadzone i wyolbrzymione. A rozpowszechnianie filmy są zmanipulowaną propagandą wiadomej strony". I teraz już wszystko wiesz. I to nie będzie żadna narracja, ale rzetelne przedstawienie samych faktów!

Last edited:
Swego czasu od chuja filmików,że nawet dzieciaki koło 16 w mundurach latały,więc jest raczej nieciekawie.
Kto wie może i od nas będą gierojów sciągać i nie będą już mogli walczyć zza klawiatury.

Hali, to by się kupy trzymało gdyby nie fakt iż skośnoocy zaatakowali hamburgerków.
Przed Pearl harbor chyba USA nie włączyło się w konflikt(pewny nie jestem)

Ale 1920 rok się mocno kupy trzyma :)

A z Pearl Harbor to nawet Amerykanie już nie ukrywają że celowo sprowokowali Japończyków i umożliwili im atak.

Teraz narracja u nas jest/będzie taka, że: "entuzjazm nieco opadł jeżeli chodzi o ochotników, ale problemy są przesadzone i wyolbrzymione. A rozpowszechnianie filmy są zmanipulowaną propagandą wiadomej strony". I teraz już wszystko wiesz. I to nie będzie żadna narracja, ale rzetelne przedstawienie samych faktów!

No i to jest normalna narracja. Mało który kraj się przyznaje, że ludzie nie chcą walczyć. To gwałt na własnym morale. W 1920 roku była u nas tragedia z rekrutem ale po wojnie wyszło jak była ogromna. Pewnie tu też się dowiemy po wojnie

Ja to jednak mam dobre serce. Jebać ukrów ale na ziomeczka się składamy 5k dolków na pokerze (podobno tyle kosztuje przejazd :o).
Na huj on tam kurwa wracał.

Jak dobrze trafi. Znajomy mimo kontaktów z "swoimi " celnikami od lat i tys dolarów nie dał rady się wydostać. Jeszcze go aresztować jedni chcieli.
Ale hajsu nie stracił, tylko 1 tys dolarow(tylko xd ). Spróbuje na innym przejściu.

Prezydent USA Joe Biden z wielką emfazą podkreślił w tym tygodniu poparcie USA dla Ukrainy, udając się do kraju ogarniętego wojną, ale w kraju poparcie społeczne dla wysyłania broni na Ukrainę słabnie, ponieważ konflikt wkracza w drugi rok i nie widać końca.

Poparcie Amerykanów dla udzielenia pomocy wojskowej Ukrainie spadło do 58 procent, wynika z nowego sondażu Reuters/Ipsos przeprowadzonego na ponad 4000 Amerykanów, przeprowadzonego od 6 do 13 lutego, co stanowi spadek w porównaniu z 73%, którzy poparli ten transfer broni w ankiecie z kwietnia 2022 r.

Republikanie spierają się z Białym Domem o podniesienie pułapu zadłużenia – który ogranicza, ile pieniędzy mogą pożyczyć Stany Zjednoczone. Domagają się ostrych cięć wydatków, aby ujarzmić deficyt w czasie, gdy Stany Zjednoczone pompują miliardy dolarów na pomoc wojskową i inną na rzecz Ukrainy.

Jeden z amerykańskich urzędników, który poprosił o zachowanie anonimowości, aby szczerze mówić o poparciu USA dla wojny, powiedział, że administracja powiedziała ukraińskiemu rządowi, że zasoby USA nie są nieskończone.

„Wszyscy rozumieją, że ta (wojna) musi się kiedyś skończyć. I wszyscy wolelibyśmy, żeby skończyła się raczej wcześniej niż później” – powiedział urzędnik.

Jeremy Shapiro, który służył w Departamencie Stanu USA podczas administracji Obamy, powiedział, że urzędnicy uznają również, że wojna grozi eskalacją i odwraca uwagę od innych kwestii, takich jak rywalizacja USA z coraz bardziej asertywnymi Chinami.

Wierzymy im?

1677148859756.png

Nie wiem jak jest ale się wypowiem. :cool:

Jeśli Ukraińców jest ponad 40 milionów (43 chyba), a armia i terytorialsi mają podobno koło 1 mln., to rekruta im nie powinno zabraknąć. Samych młodych, zdolnych do służby mogą mieć kilka baniek. Zakładam więc, że te łapanki, i zgarnianie ludzi z ulicy dotyczy tych, którzy dostali karty mobilizacyjne i się nie stawili.

Nie wiem jak jest ale się wypowiem. :cool:

Jeśli Ukraińców jest ponad 40 milionów (43 chyba), a armia i terytorialsi mają podobno koło 1 mln., to rekruta im nie powinno zabraknąć. Samych młodych, zdolnych do służby mogą mieć kilka baniek. Zakładam więc, że te łapanki, i zgarnianie ludzi z ulicy dotyczy tych, którzy dostali karty mobilizacyjne i się nie stawili.

Coś w tym jest. Sam mam sporo znajomych facetów na Ukrainie którzy żadnych wezwań nie dostali.

No i to jest normalna narracja. Mało który kraj się przyznaje, że ludzie nie chcą walczyć. To gwałt na własnym morale. W 1920 roku była u nas tragedia z rekrutem ale po wojnie wyszło jak była ogromna. Pewnie tu też się dowiemy po wojnie
Halubucie drogi, pisząc: "u nas" miałem na myślę Polskę. Ja wiem, że dla ciebie "u nas" to oznacza na ukrainie, ale dla większości forumowiczów odnosi się do tego pierwszego państwa ;-)

U was na ukranie niech faktycznie trzymają morale i ściemniają, jako że i kacapy ściemnieją. U nas niech jednak piszą, jak jest i nie robią z obywateli durni, bo to się źle skończy :-)

A federacyjnego ukropolu, póki co, jeszcze oficjalnie nie ogłoszono ;-)

Last edited:
Halubucie drogi, pisząc: "u nas" miałem na myślę Polskę. Ja wiem, że dla ciebie "u nas" to oznacza na ukrainie, ale dla większości forumowiczów odnosi się do tego pierwszego państwa ;-)

U was na ukranie niech faktycznie trzymają morale i ściemniają, jak że i kacapy ściemnieją. U nas nas niech jednak piszą jak jest i nie robią z obywateli durni, bo to się źle skończy :-)

A federacyjnego ukropolu, póki co, jeszcze oficjalnie nie ogłoszono ;-)

Kraje wspierające jakiś kraj walczący też zawsze stosują propagandę. Czy tego chcemy czy nie. Od zawsze.
Na szczęście dziś mamy o tyle dużo źródeł, że trochę udaje nam się odbrazawiac.

Kraje wspierające jakiś kraj walczący też zawsze stosują propagandę. Czy tego chcemy czy nie. Od zawsze.
Na szczęście dziś mamy o tyle dużo źródeł, że trochę udaje nam się odbrazawiac.
Proponowałbym jednak byśmy powrócili do praktyki niecytowania się nawzajem, bo już czuję, że moim mózgu następuje jakaś znajoma reakcja chemiczna – zapowiadająca proces gnicia tkanek. Bez urazy. Bardzo proszę, przez wzgląd na mnie, wykaż się daleko idącym humanitaryzmem.

Z góry dziękuję za przysługę :-)

Proponowałbym jednak byśmy powrócili do praktyki niecytowania się nawzajem, bo już czuję, że moim mózgu następuje jakaś znajoma reakcja chemiczna – zapowiadająca proces gnicia tkanek. Bez urazy. Bardzo proszę, przez wzgląd na mnie, wykaż się daleko idącym humanitaryzmem.

Z góry dziękuję za przysługę :-)
Wojska i nie tylko wojska UA nie sa raczej znane z humanitaryzmu takze przepadles

Back