Konflikt Rosja-Ukraina

.

Pewnie 80% skuteczności opl to propaganda, ale nawet jeśli byłoby to 50% to bardzo dobry wynik. A biorąc pod uwagę, że najlepsze rakiety, Iskandery, już dawno się Rosjanom mocno wyczerpały a i reszta rakiet uderza rzadziej i w mniejszych ilościach, cóż, powinno być coraz lepiej pod tym względem dla Ukraińców.

Podejrzewam że mają jeszcze odłożone na dwa większe ataki i czekają z tymi wielkimi gdy jebnie ostry mróz.

Jak przeczytasz książki Ziemkiewicza to zauważysz, że ich autor to zupełnie inny człowiek niż jego wykreowane w internecie alter ego. Moja teoria jest taka, że ostre sądy, prowokacje służą tylko promocji własnej osoby i pośrednio sprzedaży książek. Facet jest na pewno bardzo inteligentny ale też, do bólu, cyniczny.
czytałem, może nie wszystkie do końca. Faktycznie wiele ciekawych przemyśleń, ale też w książkach zauważalny jest zjazd, ale oczywiście mniejszy niż w jego działalności jutjubowo twitterowej. Na pewno jest mocniej oczytany niż Warzecha czy Wielowiejska/Sławomir Sierakowski (aby być zrozumianym przez oba elektoraty :korwinlaugh:).
Myślę, że albo bawi się w budowanie sekty wyznawców, albo po prostu dobrze się żyło konfrontując się z innymi odnośnie Michnika, (to mnie ciekawi zresztą kto więcej kasy od państwa natrzaskał: Rydzyk czy MIchnik. Prenumeraty państwowe były ogromne a teraz uniwersytety ich ratują jak np. Uniwersytet Toruński, gdzie rektorem jest człowiek, który w 2015 roku chciał być sędzią TK wybranym na zapas...), przemian po 89 itp. też socjologicznych ciekawostek o których często się nie mówi w mediach.
Pewnie gdyby się w tych tematach ograniczył i specjalizował to byłoby ok i miałby status ala Zaremba. Tylko zaczął wyciągać często tak dziwne wnioski, w sprawach gdzie tak mocno widać że się nie orientuje, że no stał się memem np. chyba biologiczna bzdura roku, czy teksty, że mężczyzn znacznie osłabiły gry komputerowe (Boże to jest poziom SuperNiani) Szkoda, ale no trudno się nie wyłożyć na tak szerokich tematach... Wręcz mam wrażenie, że miejscami zaczął się upodabniać do Michnika, którego krytykuje...
Chociaż oczywiście nie chcę mówić, że Ziemkiewicz zaliczył jakiś mega duży zjazd. Raczej dostosował się do średniej polskiego dziennikarstwa, a że jest ona niska...
od 32
no hm nawet chyba w przedostatniej chyba książce zaczął przesadzać ze "zdrowym rozsądkiem": obraz składa się z tysiąca puzzli, a my zwracamy uwagę na parę puzzli i wyciągamy wnioski

W sumie gdyby miał go porównać do kogoś z drugiej strony barykady to hm: może ten doktor Napierała, który ma kanał na YouTube i może przesadziłem z porównaniem do WIelowiejskiej...

już teraz można orłów plotkarstwa fałszywie nazywanych dziennikarzami nabrać na proste fejki od Ziemkiewicza, Warzecha do Wielowiejskiej z researchem na poziomie nawet nie pierwszych stron wyszukiwarki google...
Szanse na odkrycie prawdy dla człowieka normalnie pracującego to parę procent, plus demencja cyfrowa robi swoje wkręcając ludzi, że mogą mieć zdecydowaną opinię na każdy temat dzięki pięciu minutom researchu i tweetom ulubionego plotkarza od lewa do prawa :korwinlaugh: Boże czasami lata researchu nie przynoszą pozytywnego wyniku...

Pisałem w tym temacie, że jak wejdzie era deep fejków to praktycznie internet stanie się kompletnie bezwartościowy.
O to przykład: już zaczynają się rozkręcać. Kwestia czasu, kiedy młodzieżówki partyjne będą produkowały te gówna na potęgę w nadziei na 20 miejsce na liście wyborczej

Już można też wkręcać innych, że dzwoni do nich jakiś urzędnik na co nabrał się Matczak i były szef CBŚ Wojtyniuk (jeśli naprawdę się wkręcił to świadczy źle o poziomie polskiego państwa)...

Skąd ta popularność Kardysia, że jest często retweetowany? Znam chłopa z liceum i wtedy się nawet dobrze kumplowalismy, ale nie jestem w stanie oglądać jego działalności on-line, nie widzę tutaj nic wartościowego.

Skąd ta popularność Kardysia, że jest często retweetowany? Znam chłopa z liceum i wtedy się nawet dobrze kumplowalismy, ale nie jestem w stanie oglądać jego działalności on-line, nie widzę tutaj nic wartościowego.
hm, nie wiem, często wyświetlają mi się jego tweety na koncie do czytania.
Na koncie do odpowiadania dał mi bana: napisał, że przecież sportowcy nie reklamują mocnego alkoholu i to jest fenomen polski, że sportowcy i dziennikarze sportowi reklamują alkohol.
Dałem zdjęcie reklamy McGregora i żeby sprawdził kto to jest...
... ban :korwinlaugh:
Też jak czytam te jego tweety o Elonie Musku: dużo takiej lewackiej krytyki.
Oczywiście Elon Musk nie jest święty (zwłaszcza jeśli chodzi o elektryki prezentuje amerykańskie podejście do praw konsumenta i Unia Europejska powinna się zając Teslą a nie Twitterem a ta fabryka Tesli pod Berlinem to jakiś żart...), ale są jakieś granice...
Chociaż czasami mam wrażenie, że Musk sam opłaca naganiaczy takiej bezmyślnej krytyki, aby społeczeństwo nie zwracało uwagi na prawdziwe jego przegięcia: jedne z celów propagandy nie przekonywać tylko zniechęcić do śledzenia dzięki skrajnym newsom (coś ala strategia Ruskich jak za czasów referendum Brexitowego i teraz podczas wojny na Ukrainie) :suchykarol:

W kwestii technicznej:
policja kupuje amunicję
przemycił granat
Może to polski granacik
nie wiedział że miał granat
w którym jest napisane że to komendant przewiózł granat
Skąd w Twojej głowie ten granat? Tu chodzi o poważnego człowieka, a Ci nie bawią się w jakieś tam granaciki. Spójrz z czego strzelają w biurach polscy szefowie policji:
https://milmag.pl/2021/wp-content/uploads/2022/01/RGW90_HH_00.jpg

Ale polaki tez! :waldeklaugh: i to na pewno jest fake, na pewno...

Kto jest mądrzejszy- ktoś kto dopuszcza możliwość że to fake, czy ktoś kto uważa że to na pewno nie jest fake? :)

Bo przecież w necie nie ma nieprawdy, wszystko co piszą w necie to prawda, prawda? :)

Kto jest mądrzejszy- ktoś kto dopuszcza możliwość że to fake, czy ktoś kto uważa że to na pewno nie jest fake? :)

Bo przecież w necie nie ma nieprawdy, wszystko co piszą w necie to prawda, prawda? :)
Serio? Ciebie zawsze musi dupa zapiec jak ktoś wrzuci coś takiego? Jakie ty masz kurwa smutne życie.
Nikogo to nie zdziwi, że w kraju który słynie na całym świecie z korupcji mogą się dziać takie rzeczy :beczka:

Zelenski krystalicznie czysta postać :DC:
Sprawdź sobie jego działalność polityczną, jakie miał wejście i poczytaj jakie mieli szemrane interesy z młodym bidenem.

Bo Polacy też! No jednak nie jest znaczna różnica kalibru w jebaniu przekrętów więc nikogo nie zdziwi jak żonka pojechała na zakupy.

I nie zapomnij napisać, że każdego już wyjaśniłeś internetowy buldogu.

Serio? Ciebie zawsze musi dupa zapiec jak ktoś wrzuci coś takiego? Jakie ty masz kurwa smutne życie.
Nikogo to nie zdziwi, że w kraju który słynie na całym świecie z korupcji mogą się dziać takie rzeczy :beczka:

Zelenski krystalicznie czysta postać :DC:
Sprawdź sobie jego działalność polityczną, jakie miał wejście i poczytaj jakie mieli szemrane interesy z młodym bidenem.

Bo Polacy też! No jednak nie jest znaczna różnica kalibru w jebaniu przekrętów więc nikogo nie zdziwi jak żonka pojechała na zakupy.

I nie zapomnij napisać, że każdego już wyjaśniłeś internetowy buldogu.
Serio? Ciebie zawsze musi dupa zapiec gdy stwierdze oczywistość? Czemu tak się nie srasz gdy poddaje w wątpliwość jakieś info proukrainskie?
Czyżbyś był tak zjebany że uważasz iż fejki pojawiają się tylko w jedną stronę? A jeszcze nigdy nikt nie zrobił fejka o Ukraińcach czy Zelenskich? No nie, zrobili i to masę, łącznie z fotomontazami z kokaina. Niby wierzysz że wszędzie jesteśmy okłamywani a jednocześnie nie dopuszczasz możliwości by na tt ktoś wrzucił dezinformację. Więc albo jesteś debilem albo trollem.

Czy ty jesteś jakiś upośledzony, że kolejny raz odpowiadasz na rzeczy które są tylko w twojej głowie?

Najpierw się oburzyles ze śmiem posądzać komendanta o przewiezienie granatu który przewiózł, teraz się zesrales bo napisałem że w sieci i w mediach nie wszystko jest prawda.

Ok. Ty uważasz że wszystko jest prawda co przeczytasz, ale idź do psychiatry bo musisz mieć schizofrenie gdyż często musisz czytać sprzeczne i formacje na dany temat, a przecież uważasz że trzeba wierzyć we wszystko.

Na resztę nie ma sensu odpowiadać bo w ogóle nie poruszyłem kwestii o jakich piszesz, więc dalej sobie pisz o nich sam z soba.

Ciebie wyjaśniam zawsze gdy ma mnie naskoczysz, jak w tej chwili, ale brandzluj się tym że jakiś zjeb uważający że w 1918 roku nie było wojny z bolszewikami da ci lajka.

Last edited:
Back